09.10.2004 | 20:28
Ne, nismo još dobili 30-tke, ali su pristigle dvije 23-ice. Neki ovdje su bili nestrpljivi da čuju komentar na monitor - pogotovo u usporedbi sa starom verzijom. Ovo će biti vrlo kratko, a detaljniji prikaz ću napisati nakon desetak dana korištenja.
Pakiranje i look & feel su već na prvi dojam čista desetka, Apple zna posao. Kada se izvadi iz kutije monitor izgleda neobično malen - vjerojatno zato jer gotovo da nema ruba. Instalacija je plug & play. Svetogrđe je što sam danas monitore mogao isprobati samo na PC-iju, ali hajde, barem je pristojno izgledao - alu-verzija Soltek Qbica. Za divno čudo ATI Radeon serije 9 u PC-iju ga je prepoznao bez ikakvih problema i izuzev što su šareni XP-i izgledali vrlo neukusno na takvom monitoru, sve je savršeno štimalo. Napajanje je van monitora, u Apple dizajniranoj "cigli" koja je otprilike dvostruko veća od PowerBook ispravljača.
Oba monitora su bez ijednog bad pixela i slika je fantastična. Vidio sam monitora i monitora, ali ovo je najbolje što sam vidio. Boje, kontrast, oštrina, kut gledanja - sve je za najvišu ocjenu. U usporedbi sa starom Cinemom 23" ne vidim neko bitno poboljšanje - osim u funkcionalnosti - nova verzija zauzima manje mjesta, a ima i Firewire i USB na zgodnom mjestu. Nisam imao na lokaciji i staru Cinemu za usporedbu kvalitete slike - tko zna, možda ipak postoji i poboljšanje na tom planu. Inače, jako je zanimljivo pogledati sliku na Cinemi, a onda maknuti pogled na skupo plaćeni Sony Trinitron 21"... na njemu slika spram Cineme izgleda nekako tužno i mutno! Eeee lako se čovjek razmazi... a danas nam niti 23" nije dovoljno, nego bi još i još!