slike vratiti na HD-HITNO
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

slike vratiti na HD-HITNO

16.01.2011 | 18:44
greskom sam izbrisao fotografije i time machine sa externog hd-a. da li ih mogu vratiti i kako?
16.01.2011 | 19:30
Dakle obrisao si fotografije sa diska i sa backupa? U tom slučaju praktički nikako.
16.01.2011 | 19:31
Slike, i različite fajlove možeš vratiti uz pomoć programa koji je za to namijenjen. Ja koristim Data Rescue, ali ima i drugih. Ako program uspije 100% prepoznati fajl, tada je spašen, ali nekad se dogodi da ti prepozna 50% slike, naprimjer. Neki programi ti nude besplatan pregled onoga što su našli na izbrisanom HD-u i mogu spasiti, pa ako ti to odgovara, kupiš program i spasiš što se spasiti da.
Spominješ Time Machine, a valjda misliš na backup. Stvar je ista kao što sam napisao gore. Ali program ti neće vratiti prijašnje backupove na način da će ti biti posloženi u foldere kao prije. Nisam imao takvo spašavanje, ali mislim da dobro govorim - a ti provjeri.
16.01.2011 | 19:45
Ja sam imao takav slučaj i moguće je vratiti fotke, ali proces ide sporo i uspije se spasiti samo dio sadržaja. Ja sam uspio spasiti tek oko 1/3 fotki. Ako se dobro sjećam koristio sam Data Rescue X.
16.01.2011 | 19:55
Ja sam prije jedno godinu i pol dana testirao Stellar Phoenix. Pokazao se dosta dobar (spasio je gotovo sve fotke), ali užasno spor.

Što manje brljaj po disku s kojeg misliš spašavati. Što više koristiš taj disk, to će ti manje fotki uspjeti spasiti. Odštekaj ga odmah i prestani ga koristiti za Time Machine.
16.01.2011 | 21:43
ma to mi je zenin HD bio koji je meni dala .I sad da izbrisem jednu partijicu na HD-u ,ni sam ne znam izbrisao sam sve.A tu su bile slike,muzika ,backup i clon njenog os-a.samo ne kontam kako mi se moglo to desiti.Lijepo sam kliknuo na clon os-a i onda na brisanje kad ono on izbrisa citav HD.
16.01.2011 | 21:57
Dakle, ako si izbrisao cijelu particijsku tablicu, i poslije nisi *NIŠTA* više po disku brljao (tj. nisi formirao i nakon toga formatirao novu particiju), svi podaci su ti još uvijek tamo.

Ako disk nije particioniran čisto za Mac, nego je napravljen s MBR (tako da bude upotrebljiv i na windowsima), onda ga samo treba spojiti na neki windows stroj i iz command prompta na windowsima pokrenuti FDISK /MBR čime se ponovno zapisuje originalni MBR (master boot record, 0-ti sektor diska) iz rezervne kopije (koja se čuva u 1-vom sektoru diska).

*PAZI* prije pokretanja FDISK, utipkaj FDISK /? i pročitaj pažljivo upute jer treba zadati i broj diska na koji primjenjuješ komandu (tipično, disk br. 0 bi bio onaj osnovni, na kojem je C: particija, a ovaj vanjski može biti 1, 2, 3... ovisno o tome koliko je sveukupno diskova (i USB stickova!) spojeno na njega.
16.01.2011 | 22:11
Hvala smayoo.ako uspijem castim a ako ne onda cu morati smisliti dobru laz da joj objasnim gdje su slike nestale.
16.01.2011 | 23:23
Ja sam pesimist. Mislimd a OS X potaraca većinu tih zaostalih podataka u kratkom roku ali pokušaj.
17.01.2011 | 13:36
nisam uspio nista vratiti.:(glupi klik i sve nestalo.mada vecinu slika imam na svom hd-u ali zenine slike sa posla i muzika su otisle nepovratno.nego sad me zanima ,posto imam dva externa hd-a.jedan je WD i na njemu imam sigurnosnu lozinku,a drugi je lacie i na njemu nemam.da li postoji kakav program da zakljucam oba hd-a u slucaju kradje?
17.01.2011 | 17:42
TrueCrypt. OpenSource. AES enkripcija, podržava i asimetrične ključeve. Toplo preporučam.

Za teške paranoike, moguće je čak i kreirati skrivenu kriptiranu particiju koja se unutar neskrivene kriptirane particije prikazuje kao slobodan prostor. Tako da, ako ti netko pištoljem prijeti da mu otkriješ passphrase, otkriješ mu od neskrivene particije, a on nema načina znati da unutar nje imaš još jednu, dvostruko enkriptiranu particiju.
17.01.2011 | 19:25
hvala
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 18 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.23 Seconds

Provided by iJoomla SEO