21.01.2011 | 23:34
smayoo je napisao:
Evo i mojih iskustava...
2. što se tiče ink-jeta - većina današnjih ink-jetova je napravljena tako da se glava mijenja skupa s patronom, zato i jesu patrone skupe. Isto tako, vjerojatno jesu malo i na kemiji te tinte poradili pa to sušenje nije više tako izraženo.
Ja sam do sada koristio samo Epsona i Canona, a oni imaju fiksnu glavu i mijenjaju se samo tinte, no svejedno nikad nisam imao problema sa začepljenjem i potrebu za dugotrajnim čišćenjem glava prije ispisa slike ili dokumenta bez obzira na tempo korištenja.
3. što se tiče kvalitete, po mom iskustvu, za kolor dokumente (uvezane, koji se listaju, tiskane na običnom papiru) je puno puno bolji kolor laser. Za fotografije je neusporedivo bolji ink-jet s glossy foto papirom (koji u lasere ne ide).
U potpunosti se slažem s tobom i definitivno nema sumnje da je kajmanu za njegove potrebe bolji izbor laser od ink-jeta.
*VAŽNO VAŽNO VAŽNO!*
Ja još nisam našao multifun uređaj koji na Macu ima podržano skeniranje preko LAN (za skeniranje ga moraš spojiti USB ).
Ja sada imam Canona MG6150 spojenog na kućnu mrežu i premda na Macu ne mogu skenirati direktno iz npr. Photoshopa kao na PC-ju, ipak se uz drivere instalirala aplikacija MP Navigator EX koja omogućuje skeniranje preko mreže i ne moram ga spajati preko USB.