Printer Samsung CLX-3185 - iskustva?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Printer Samsung CLX-3185 - iskustva?

21.01.2011 | 11:35
Planiram nabavu printera Samsung CLX-3185, specifikacije ovdje:
www.samsung.com/hk_en/consumer/computer-...?pagetype=prd_detail

Treba mi multifunkcijski uređaj koji stane na policu (jer stvarno nemam mjesta u stanu!) pa je ovaj idealan jer su mu dimenzije stvarno manje u usporedbi s ostalima. Printer bi bio spojen na mrežu putem Airport Expressa ili direktno na Time Capsule (ako ga nabavim...). Cijena u HR je oko 2300 kuna, što je možda malo više od sličnih uređaja konkurencije (npr. Konica Minolta), ali ovaj je dosta manji po dimenzijama od svih, što mi je jako bitno.

Jako malo printam inače, ali kada printam želim imati boju i da mi je otisak kvalitetan. Također mi je potrebna funkcija skeniranja tj. kopiranja da ne moram za par listova tražiti kopiraonicu po gradu, a uvijek mi treba u nedjelju ili praznikom. Budući da prođe i mjesec dana, a nekada i više, a da ništa ne isprintam, odmah sam isključio ink-jet printere. Nekako mi se čini da su uvijek problemi s tim njihovim tintama...

Ima li netko iskustva s ovim printerom ili općenito sa Samsung printerima ove kategorije? Kako komuniciraju s Macovima i općenito jesam li dobro izabrao?

Pozdrav!
  • Sank
  • Moderator
  • 221
21.01.2011 | 12:10
Ja imam ink-jet printer koji koristim baš tako nekako kao i ti. Ponekad zna proći i više od mjesec dana da ništa ne isprintam, pa kad mi treba radi ok. Do sada još nikada nisam imao problema sa ispisom zbog sušenja tinte ili slično. Mislim da je jedino važno kod ink-jet printera da glava nikada ne ostane bez tinte. Dakle, da se ne cucla tinta do zadnje kapljice, već da se zamjeni kad to printer zatraži i to odmah što znači da uvijek treba imati spremnu tintu za zamjenu. I naravno, nikako koristiti one jeftine kineske zamjenske tinte koje vrlo brzo unište glavu za ispis.

Što se tiče kvalitete ispisa slika, nisam nikada uspoređivao, ali ako se koristi originalna tinta i glossy papir vjerujem da je još uvijek kvalitetniji ispis ink-jeta nego lasera na obični papir.
21.01.2011 | 21:17
Evo i mojih iskustava...

1. Samsung printera nisam puno vidio, zadnji put u podgoričkom uredu bivše firme (isto neki multifunkcionalni) i to je bilo baš ono pravo appleovski - bio sam spojen na mrežu, uklikao sam print, iz rolete odabrao "add printer", tog Samsunga mi je odmah pronašlo kao Bonjour i samo sam kliknuo OK. Kao da je oduvijek bio instaliran. Nikakvi driveri, ništa, sve od prve.

2. što se tiče ink-jeta - većina današnjih ink-jetova je napravljena tako da se glava mijenja skupa s patronom, zato i jesu patrone skupe. Isto tako, vjerojatno jesu malo i na kemiji te tinte poradili pa to sušenje nije više tako izraženo.

3. što se tiče kvalitete, po mom iskustvu, za kolor dokumente (uvezane, koji se listaju, tiskane na običnom papiru) je puno puno bolji kolor laser. Za fotografije je neusporedivo bolji ink-jet s glossy foto papirom (koji u lasere ne ide).

*VAŽNO VAŽNO VAŽNO!*

Ja još nisam našao multifun uređaj koji na Macu ima podržano skeniranje preko LAN (za skeniranje ga moraš spojiti USB ).
21.01.2011 | 21:38
Naš vulgaris Canon skener od par sto kuna normalno radi preko mreže. Jedini problem koji se ponekad pojavi nakon par dana nekorištenja je da ga komp na kojega je spojen "zaboravi", valjda nakon sleepa ili nešto, pa onda treba odspojiti USB i ponovo spojiti, pa ga skuži.
21.01.2011 | 22:22
Hvala, Smayoo, ti se uvijek u sve razumiješ!

Pretpostavljam da danas ipak većina printera koji se deklariraju da podrzavaju Mac OS to i rade bez problema. Nadam se da bi tako bilo i s ovim Samsungom.

Fotografije printam nikad, puno su mi važniji "dokumenti koji se listaju", a kolor laser imamo na poslu i kad nešto izađe baš izgleda nekako "profi"...

Skeniranje kao takvo će mi trebati jako jako rijetko, tako da ako ne bude to radilo preko mreže nije neki bed. Češće ću kopirati, a za tu funkciju printer ne mora biti spojen na ikakav komp nego biti samo uključen. Ima čak i funkciju ID, kojom kopirate osobnu bez da potrošite 2-3 papira dok skužite kako treba okrenuti papir, hehe.

Hvala na expert mišljenju, pričekat ću još malo da vidim ima li netko neku negativnu recenziju, a možda bude i neka akcija.

pozdrav.
21.01.2011 | 22:28
dpasaric je napisao:
Naš vulgaris Canon skener od par sto kuna normalno radi preko mreže. Jedini problem koji se ponekad pojavi nakon par dana nekorištenja je da ga komp na kojega je spojen "zaboravi", valjda nakon sleepa ili nešto, pa onda treba odspojiti USB i ponovo spojiti, pa ga skuži.

Nisam sad ovo skužio, Davore? Skener radi preko mreže, ali kad se zablesavi treba odspojiti USB? Kakav USB ako radi preko mreže?

Da ne misliš ti na ono - da je scanner spojen na jedan mac na kojem je uključen scanner sharing pa onda to zoveš "skeniranje preko mreže"?

Ja sam mislio na multifun uređaje s ethernet interfaceom koji nisu spojeni ni na jedan komp.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
21.01.2011 | 23:34
smayoo je napisao:
Evo i mojih iskustava...
2. što se tiče ink-jeta - većina današnjih ink-jetova je napravljena tako da se glava mijenja skupa s patronom, zato i jesu patrone skupe. Isto tako, vjerojatno jesu malo i na kemiji te tinte poradili pa to sušenje nije više tako izraženo.

Ja sam do sada koristio samo Epsona i Canona, a oni imaju fiksnu glavu i mijenjaju se samo tinte, no svejedno nikad nisam imao problema sa začepljenjem i potrebu za dugotrajnim čišćenjem glava prije ispisa slike ili dokumenta bez obzira na tempo korištenja.

3. što se tiče kvalitete, po mom iskustvu, za kolor dokumente (uvezane, koji se listaju, tiskane na običnom papiru) je puno puno bolji kolor laser. Za fotografije je neusporedivo bolji ink-jet s glossy foto papirom (koji u lasere ne ide).

U potpunosti se slažem s tobom i definitivno nema sumnje da je kajmanu za njegove potrebe bolji izbor laser od ink-jeta.

*VAŽNO VAŽNO VAŽNO!*

Ja još nisam našao multifun uređaj koji na Macu ima podržano skeniranje preko LAN (za skeniranje ga moraš spojiti USB ).

Ja sada imam Canona MG6150 spojenog na kućnu mrežu i premda na Macu ne mogu skenirati direktno iz npr. Photoshopa kao na PC-ju, ipak se uz drivere instalirala aplikacija MP Navigator EX koja omogućuje skeniranje preko mreže i ne moram ga spajati preko USB.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 18 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.57 Seconds

Provided by iJoomla SEO