15.10.2004 | 03:12
zanima me sto vi ljudi mislite o ove dva procesora i koji je bolji?
te lkoji je po vema powerbook best buy?!
Prijenosna racunala se ne kupuju zbog njihove iznimne snage, nego zbog predivne kompaktnosti i razumne kolicine snage za ono cemu su namijenjena.
Centrino ili G4 nije pitanje koje si trebas postaviti -- postavi si sljedecih nekoliko pitanja:
1> Volim li OS X ili Windowse (ili, bozesacuvaj, Linux)?
2> Volim li iznimnu kakvocu izrade (PowerBook) ili plasticnu kutiju (Windows prijenosnik)?
3> Volim li hrpu najnovije tehnologiju utrpanu u supertanko kuciste za razumnu cijenu (PowerBook) ili hrpu uglavnom zastarjele gvozdjurije za istu cijenu (plasticni Windows laptop)?
4> Zasto ovo pod 3.? Jer Windows prijenosnik koji po kolicini tehnologije stoji bok uz bok s PowerBookom uvijek je skuplji (!!) od PowerBooka.
Centrino ili G4? To nije usporedba -- usporedjuje se software. Ono sto dolazi na Macu upeglano je da radi dobro i svaka usporedba pada u vodu. Molim te, ne budi luzer poput Johna Dvoraka, nekih Hr informatickih casopisa i slicnih, pa da pocnes usporedjivati kruske i jabuke i pitati koja je sladja.
Usporedbe glede, moja kolegica i draga prijateljica ima novog Centrino laptopa. Razumno je cak i lagasan. No svaki puta kada radimo, i kada iz torbe izvadim i rastvorim 17" PowerBooka kojem srce kuca na 1.5 Ghz i koji vozi OS X Panther, ona samo uzdahne i svog Centrina tutne u stranu
Koji je PowerBook najbolji, glede performanci i para? 17" definitivno. Kupis to, i ne mislis se vise. Sve ostalo pada u vodu. Svaka usporedba je izlisna i besmislena. procitaj Ribin i moj clanak o 15" i 17" Powerbooku ovdje na Jabucnjaku, mozda pomogne u odluci.
I ne, Centrino nema ljepse ime. Podsjeca me na neki prasak za pranje rublja ili sl