27 cinema display, macmini vs 27 imac i5
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

27 cinema display, macmini vs 27 imac i5

03.02.2011 | 13:55
Sta je bolje kupiti? racunar bi iskljucivo koristio za osnovne stvari, bez nekih posebnih zahtjeva.
03.02.2011 | 14:00
27" za "osnovne" stvari?
03.02.2011 | 14:13
ma ne bi koristio za igre, vec imam ps3, ili za rad na nekim programima koji zahtjevaju jacu masinu.
03.02.2011 | 14:44
ja bi uzeo iMac, super ekran + super racunalo , dovoljno za sve sto radis
03.02.2011 | 15:54
Ma da super ekran, sta pol njih pokrepa. Lijepo ti uzmi Mac mini i neki 27" display recimo samsungov ili dellov. Ispast ce te jeftinije i bolje.
03.02.2011 | 16:17
LordShigi je napisao:
Ma da super ekran, sta pol njih pokrepa. Lijepo ti uzmi Mac mini i neki 27" display recimo samsungov ili dellov. Ispast ce te jeftinije i bolje.

Pa i nije ti neki savjet.

iMacovi ne krepavaju tek tako, za razliku od nekih Samsung i Dellovih monitorskih serija...

Ali da je jeftinije, jeftinije je.
03.02.2011 | 16:22
iMacovi ne, ali njihovi ekrani da. Ajde da pojasnim, ne krepaju nego dobe ili zute linije ili fleke.
03.02.2011 | 16:30
iMac 27".
  • Sank
  • Moderator
  • 221
03.02.2011 | 17:35
Ja sam prije mjesec dana uzeo iMac 27" i super je! A sad, naravno da ćeš na forumu naći više pitanja za pomoć sa problemima, nego samo pohvale kako je nešto dobro Kad bi se oslanjao na tu statistiku, zapravo ne biš ništa nikad kupio, jer se na forumima ionako samo rješavaju problemi, tome i služe.

Daklem, iMac 27" je pravo zadovoljstvo i mutimedijalno carstvo iz snova. Ja već razmišljam da bih svoj TV zamjenio jednim iMacom samo da nađem načina kako spojiti MaxTV prijemnik na njega. Ono o žutim flekama i linijama... kao što već napisah, normalno je da se na forumima o tome piše, a ne kako ima prirodne boje i odličan kontrast, pomozite da ga pokvarim
03.02.2011 | 18:30
LordShigi je napisao:
iMacovi ne, ali njihovi ekrani da. Ajde da pojasnim, ne krepaju nego dobe ili zute linije ili fleke.

To je bilo izraženo sa 20" modelima, afair. Poslije se više ne sjećam da je bilo toliko izraženo, osobito ne u 24" i 27" modelima.

Kad smo kod toga, kroz moje ruke je prošlo (i servisiram po potrebi) dva tuceta 2o" i 24" i 27" inčera. Nigdje fleka i žutih linija, sad već koliko, dvije godine?
S moje strane, zadovoljan njima.
03.02.2011 | 18:36
Mi doma imamo Minija 2007 i sada novog Minija. Mini je super stroj za osnovne stvari, a uz njega si odabereš monitor kakav god ti odgovara. Nama konkretno ne paše iMac zato što se onda na taj monitor ne može spojiti više ništa, a ovako smo za siću love uzeli LG TV sa HDMI/VGA/S-video/SCART ulazima pa su svi kompjuteri spojeni na njega, i još je rezervni TV, ako ovaj kojeg inače gledamo krepa.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
03.02.2011 | 18:43
Smayoo znači da bi se i meni isplatilo uzet Minija pa ga spojit na TV i tako jednom za svagda riješit gledanje mutimedije? Ako mini nema bučan fan kao ovaj Asrok HTPC što imam sad možda bi mi to bilo najbolje rješenje?

Htio bih imat Front Row na TV, a mutimediju imam na FireWire eksternom disku. Onda mi MaxTV ostaje kako je.
03.02.2011 | 18:46
Ajme Sank koliko ces ti love utuci u Apple

Vjerovatno bi i ja da imam.
03.02.2011 | 18:55
Morao bi biti tih. Imam prvo izdanje doticnoga (G4, 1.25) i kad ga se optereti onda iz njega ide lahor. Inace mu disk radi vise buke od ventilatora.
Ja sam uzeo za takve stvari WDTV Live. On nema ventilator i nema kaj brndekati.
03.02.2011 | 19:02
Najgore mi je zbog servisa posto u mom gradu nema apple servis tako da bi mi bio dodatni trosak u slucaju kvara a mislim da je macmini mnogo pouzdaniji od imaca. Jos me interesuje da li 27 cinema ima bolji ekran od imac 27?
03.02.2011 | 19:34
Ja ne mislim da bi zbog ičeg Mini trebao biti puno pouzdaniji od iMaca. Sve su to laptop komponente, vrlo tijesno složene. Stvar je jednostavno u tome da - što više funkcija u istoj kutiji imaš - veći ti je rizik da ćeš sve morati baciti u smeće kad ti se jedna stvar pokvari. A i, kako sam rekao, ne paše mi koncept monitora koji se ne može koristiti ni za što drugo.

Sank, to bi ti radilo super, pogotovo u kombinaciji s Logitech bluetooth touchpad-tipkovnica kombinacijom za držanje u krilu u fotelji. Mini je IZ-NIM-NO tih. Kako kaže Žabac, kad ga ful natovariš, otraga izlazi topli lahor, a čuje se - ništa.

To je zapravo bila i moja ideja originalno, ali je šefica rekla da ga ipak želi na radnom stolu jer ona na njemu radi i neke konkretne poslove (uređuje i održava web od učeničkog doma u kojem radi, piše izvještaje, planove i sl.).
03.02.2011 | 19:36
Ovu temu smo već imali, a mnogo komentara postoji i nakon testa novog Mac minija ovdje na Jabučnjaku.

Dakle, opcija Mac mini + Apple Cinema 27" je neisplativa. Cijena je viša od iMaca, a dobije se znatno manje u smislu performansi. Kome to treba, neka kupi iMac 27". Ako će netko pak škriljiti na monitoru i vlastitim očima i kupiti nešto jeftino, onda Mac mini itekako ima smisla - jer to je onda najjeftiniji Mac koji se može kupiti, a stroj je dovoljno jak i za ozbiljnije poslove. Mi dva komada koristimo u Kreativnom baš za posao. Većina Mac minija ipak završi u dnevnim sobama spojenim na kakav 42-50" TV.
03.02.2011 | 19:45
Ma, što 50? 100! 200! Ma, evo baš sutra kupujem jedan TV od 4000" za dnevnu sobu!

Jbt, Davore, nekad se stvarno pitam u kojem ti svemiru živiš...
03.02.2011 | 19:46
imam imac 20 i macmini prva generacija ,imac 27 je profesionalna masina i tu zezanje nema i dizajn i kvalitet a sto se tice servisa ja mislim da ti to netreba ,macmini je dobar ako imas mogucnosti za stavis LCD treba da kupis posebno tipkovnicu i maus i na to treba racunati,pozdrav i sa strecom
  • Sank
  • Moderator
  • 221
03.02.2011 | 20:14
Defou je napisao:
Ajme Sank koliko ces ti love utuci u Apple

Vjerovatno bi i ja da imam.

Kad prodam Asrock HTPC i još jedan od Acera i još jedan PC Intel Core Duo 2,8GHz sa 21" Samsungom valjda će mi bit taman za kupit jednog tihog Minija da se veselo vrti u dnevnoj sobi spojen na TV. Tipkovnicu Logitech Mini imam, ali bih koristio iPad kao TouchPad i tipkovnicu, a imam i Apple remote koji pretpostavljam da radi i sa Minijem?
03.02.2011 | 20:34
Za novi Mini - nisam probao, ali pretpostavljam da radi kad ga reklamiraju kao dodatnu opremu uz Mini na store.apple.com
03.02.2011 | 22:40
smayoo je napisao:
Ma, što 50? 100! 200! Ma, evo baš sutra kupujem jedan TV od 4000" za dnevnu sobu!

Jbt, Davore, nekad se stvarno pitam u kojem ti svemiru živiš...

U 21. stoljeću gdje je sasvim normalno da Apple ukine 24" za kućni consumer stroj i pređe na 27". U vremenu gdje je 30" dimenzija za profesionalne strojeve još od 2005. godine, a sada je 2011. U vremenu gdje je kućni Sony CRT TV srednje klase na prijelazu milenija imao 32" i bio težak 80 kg, a danas se za isti taj novac dobije tanki 52", a za samo trećinu te cijene može se dobiti kvalitetan 42" LCD TV! U vremenu gdje je razlika u cijeni između ulaznih 32-37" i srednjih 40-42" malena, a gdje si i 50-52" može kupiti onaj tko to jako želi - jer čak niti te dimenzije više nisu ekskluziva za bogate. Netko tko je spreman platiti 6 tisuća za Mac mini, vjerojatno može dati još toliko i za TV pristojnih dimenzija. Gdje je logika za komp platiti 6 tisuća, onda štedjeti na vlastitim očima i spojiti ga na neku kantu od monitora za 2 tisuće ili na neki mini-TV od 3 tisuće? Oduvijek sam zagovarao da su oči i kvalitetan monitor najvažniji.
03.02.2011 | 23:00
Quod erat demonstrandum.
03.02.2011 | 23:59
ma ja bi macmini spojio na apple cinema display 27.jel moze podrzati macmini njegovu 2560x1440 rezoluciju?
04.02.2011 | 00:16
Naravno da može. A ti imaš Cinemu 27" od prije radi npr. MacBooka i sada bi na to spojio Mini ili što?
04.02.2011 | 00:24
nemam cinema display, mislio sam kupiti u kompletu sa macmini.
04.02.2011 | 00:29
Tu se ipak slažem s Davorom - platiš više, dobiš manje. Nema baš logike. Ili kupi Mini s nekim poizbor monitorom ili TV-om od 4000" (Mini ima osim MiniDisplayPorta i HDMI pa je direktno spojiv na TV), ili kupi iMac.
04.02.2011 | 00:35
Hvala vam na odgovorima
04.02.2011 | 00:45
www.jabucnjak.hr/hardver/mac-mini-2010-z...um-21.-stoljeca.html

Tu ti je test i na kraju imaš usporedbu cijena... Nova serija ima i nove cijene, pa je sada Mini nešto jeftiniji, a iMac i u ulaznom modelu ima bolju grafiku, no ništa se u osnovi nije promijenilo jer za manje novca dobiješ više svega - znatno brži procesor, bržu grafiku, više RAM-a i veći hard disk. Dakle Mini ima smisla ako se spaja na već postojeći monitor ili TV, a ne na skupi 27" monitor kojim se seli u iMac ligu, a tamo pak nema što raditi s 2.4GHz procesorom i notebook grafikom.
06.02.2011 | 21:10
pozdrav, mislim da je tu primjereno postavit pitanje.
nisam upoznat s appleovom politikom baš- da li mi se čini ili je jedini monitor koji se sad može kupiti LED Cinema 27"? :\ (onaj HD 30" ne dozivljvam )
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 19 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.39 Seconds

Provided by iJoomla SEO