zamjena iMac-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

zamjena iMac-a

27.05.2011 | 23:06
Danas sam dobio ponudu iz prodavnice u kojoj sam u decembru kupio Imac 27" i3 da zamijenim za novi iMac 27" i5 . Trebao bih doplatiti 150 eura.S tim da u starom imam 2GB hd a u novom bih dobio samo 1GB. Naravno ovaj bi od 2Gb izvadili i dali mi ga a ja bih njima dao onaj moj stari koji je krckao .Sad vas znalce pitam da li mi se to isplati?
Moje prednosti zamjene su bolja kamera, bolji zvucnici (ove sada koje koristim sa iMac-om bih prikljucio na express) i naravno dobijam novi bez fleka u unutrasnjosti ekrana. Nadam se da u novim HD ne krcka i da se ne cuje.
28.05.2011 | 01:00
Ako ti je tih 150 EUR nebitno u troškovima kućanstva, zamijeni.
28.05.2011 | 09:22
Ako nećeš izgubiti disk, razlika u cijeni da dobiješ novi model se svakako isplati. S 4 procesora umjesto 2 si prilično "future-proof".

Da li oni misle otvarati novi model da ti stave 2GB disk unutra? Ako da, razmisli da u istom procesu uguraš unutra SSD kao boot drive. Baš sam gledao cijene jučer, može se 128GB dobiti već za 1500 kn, nekih 90 eura. Razlika u radu bi bila velika.
28.05.2011 | 09:48
ma nije da nije nebitno, jer se blizi godisnji. ali bi se moglo naci.ma dobra je cijena, jer je i kod njih neka akcija pa je 50 € jeftiniji nego u apple prodavnici.nego cisto sam pitao radi konfiguracije, da li se isplati.
28.05.2011 | 10:01
Isplati se svakako.
28.05.2011 | 10:03
dpasaric kaže:
Ako nećeš izgubiti disk, razlika u cijeni da dobiješ novi model se svakako isplati. S 4 procesora umjesto 2 si prilično "future-proof".

Da li oni misle otvarati novi model da ti stave 2GB disk unutra? Ako da, razmisli da u istom procesu uguraš unutra SSD kao boot drive. Baš sam gledao cijene jučer, može se 128GB dobiti već za 1500 kn, nekih 90 eura. Razlika u radu bi bila velika.

sad bih ga uzeo ovako, a poslije godisnjeg cu mozda ugraditi SSD. Ovaj stari HD nece vracati u novi jer kazu da ne odgovara, posto sa novim modelima mozes dograditi HD samo u Apple servisu a i to su kako kazu neki novi HD-i koji su samo za novije iMac-ove.
Ili im je to prica, zato sto im se mrsko zezati sa ugradnjom.
28.05.2011 | 10:51
kao sto kaze smayoo - ako mozes, go for it

neko, ako smijem, pitanje jedno za dpasaric - koji SSD i gdje?
28.05.2011 | 11:23
@scarface - da, dobro su ti rekli, ova nova serija ima diskove s nekim dodatnim senzorom za temperaturu, tako da ne ide unutra bilo koji disk. Nisam time baš nešto oduševljen.

@zeljkoo - evo, našao sam 128GB Kingston po 1500 kn kod većine trgovaca. Prema testovima izgleda kao solidan uređaj, a ima dobar odnos cijena/kapacitet. Istina, danas se za taj novac može kupiti čak 3TB Hitachi, ali sada govorimo u kontekstu brzine.
28.05.2011 | 12:43
,a i ja sam to cuo, ali zar i ovaj moj nema tak senzor za temp. ili su sada drugi senzor ugradili.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
28.05.2011 | 13:41
@dpasaric - kao što sam već napisao, ja sam platio onog superduper skupog Mushkina, koji ima i nešto veću brzinu nego navedeni Kingston, pa je sve to bilo lijepo na samom početku, a danas se čini sve sporije. Sad mi je žao danisam napravio kakvo mjerenje da bih mogao moje tvrdnje potkrijepiti. Priznajem da bi na MAC OS X to moglo biti dukčije nego na Windowsima. Zar nema nitko drugi koji je već to isprobao sa SSD pa da napiše svoje iskustvo?

@scarface32 - svaki noviji disk ima temperaturni sensor, ali je Apple zbog nekih tehničkih razloga izmjenio firmware na diskovima koje ugrađuje u nove iMace i zato ne možeš samo tako zamijeniti disk nekim drugim koji nije prošao kroz Apple laboratorij.
28.05.2011 | 13:45
sad mi je jedina strepnja da li se disk cuje ili ne?nadam se da su uocili gresku pa da su i diskove promijenili.
30.05.2011 | 19:25
zamijenio, do sada zadovoljan. ne cuje se HD. zvuk na zvucnicima mu je dobar(stereo), tako da sam stare bose odnijeo i prikljucio na express.dodao sam mu jos 4Gb rama i nadam se da nece biti problema naredne 3-4 godine.sad samo cekam lion.
16.06.2011 | 11:31
evo, poslije par sedmica mogu reci da sam u biti zadovoljan, ali me zvuk HD-a dovodi do ludila.A sto je najgore da bih zamijenio morat cu jos pricekati, jer u apple servisu jos nisu dobili HD-ove. Ali sad imam pitanje za ostale. Zvuk koji cujem je stalno zujanje, znaci nema onog zvuka kao u gladnog stomaka. Primjetio sam da kad mac dignem u zrak, zvuk nestaje , a cim se stavi na sto, zvuk se cuje. Cak sam ga odnijeo na drugi sto (za rucavanje koji je od punog drveta i tamo se hd ne cuje). znaci moglo bi biti do stola(IKEA). e sad da li da mjenjam sto ili da pokusam nesto improvizovati pa da mi ovaj zvuk nestane.da li neko ima kakvu ideju.Unaprijed hvala
16.06.2011 | 12:53
Probaj ga staviti na gumenu podlogu, npr. podloga za miš...ali ne kužim čemu takva panika i paranoja , svaki HDD se čuje, neznam kakve diskove imaju novi iMacove iz 2011., ali na mojem 27" iz 2010. se Seagate Barracuda čuje malo glasnije kada radim nešto (audio/video), pri bootanju i startanju aplikacija, ali to je normalno i uopće me ne brine...
Ako želiš da se uopće ništa ne čuje kupi SSD!
16.06.2011 | 13:01
O SSD-u razmisljam ali jos uvijek ga ne mogu ugraditi u apple servisu. Ja ne cujem zvuk pri pokretanju aplikacija, neko konstantno zujanje.evo sad sam mac stavio na debeli komad spuzve i manje se cuje.samo sto je spuzva ruzna, morat cu nesto ljepse naci.izgleda da se zvuk prenosi preko radnog stola.
16.06.2011 | 13:27
Imao sam isti problem sa svojim iMacom. Bio je na sredini stola i stalno se čulo zujanje. Kad sam ga premjestio na rub stola nad dasku koja drži stol zujanje se smanjilo. To sam riješio da sam pod Mac stavio stalak za to napravljen sa tvrdom gumom ispod. Poslije sam stavio drugi stalak sa spužvastom ljepljivom trakom ispod i ništa se ne čuje. Tako da ti nije do toga nego vibracija. Pretpostavljam trafo jer mi drugo ništa ne pada na pamet. Možeš pod nogu od maca staviti komad ili trake tvrde gume i isto riješiš slučaj .
16.06.2011 | 13:51
dodao sam ti karmu.e bas je trafo. stavio sam spuzvu ispod mac-a i nista se ne cuje, ali je mac nestabilan.moram naci pravo rjesenje a da ne unistim izgled stola.stavljao sam gume ispod ali se opet cuje,znaci za ovu vrstu stola trebam bas dobru izolaciju napraviti.
a iskreno ubi me ovo zujanje.
16.06.2011 | 14:33
Malo deblja poliuretanska izolacija za cijevi centralnog grijanja.
16.06.2011 | 14:37
evo stavio sam stiropor i sad se skoro nista ne cuje.pokusat cu i to smayoo
16.06.2011 | 15:21
Hehe... a ti pljuvao po HDDu, tako sam i ja prvo mislio, dok nisam skužio da su to vibracije od trafa. JBG škola !
16.06.2011 | 16:46
ali prosli mac mi se nije cuo na istom stolu. zato sam i mislio da je do HD-a.
16.06.2011 | 17:55
Novi Mac nove vibracije !
16.06.2011 | 18:03
ma znam, ali mozda i nije HD.kad ga uhvatim za gornji lijevi ugao, osjetim vibracije.
16.06.2011 | 18:11
imam jos jedno pitanje.ako mac os startujem sa externog diska, da li radi i interni ili on miruje u tom slucaju?
16.06.2011 | 19:23
Mislim da ne radi, već je u nekom sleep modu. A zašto pitaš ?
16.06.2011 | 20:00
pa zato sto mi zuji i kad ga sa externog Hd-a startujem
16.06.2011 | 20:46
Pa već smo riješili da ne zuji HDD nego trafo. A on ti treba za rad kompa. To je napajanje. Naravno da ne zuji dok je ugašen ili u sleepu.
Znači da zuji i kad imaš vanjski HDD.
16.06.2011 | 21:31
ima li tome lijeka.stavljao sam i ono sto je smayoo predlozio, i stirpor,jest da se manje cuje ali se ipak cuje. i je li to sta opasno? i da li se svako trafo cuje? mogu ga sutra otici zamijeniti ,ali se bojim da opet ne bude isto.
samo kako mi se prosli mac uopste nije cuo na istom stolu.
16.06.2011 | 21:43
Čudno mi je malo da bi novi iMac imao trafo. Napajači s trafom se vrlo rijetko vide danas, uglavnom su svi switchani. No i switchani napajači isto mogu zujati (zapravo više cvrčati nego zujati), ali vibracija se pod prstima definitivno ne osjeti.

Tako da ja mislim da nije to trafo nego nešto što rotira a nije dobro centrirano ili nije dobro učvršćeno. Pa se opet vraćamo na HDD.

Kad bootaš s eksternog diska, interni se isto vrti i dostupan je najnormalnije.

Ja bi inzistirao da mi zujanje otklone pod garancijom. Samim tim što se utišava kad staviš stiropor, dokaz je da se radi o nekoj mehaničkoj rezonanciji koje ne bi bilo da je sve propisno učvršćeno. Serviser treba otvoriti stroj, startati ga i onda prstom pikati po komponentama dok ne nađe što zuji.
16.06.2011 | 22:01
Hvala smayoo.da malo poblize objasnim.prije dvije sedmice sam zamijenio imac 2010 za imac 2011 sa 1TB. i taj je zujao .juce sam otisao zamijeniti ovaj novi sa imac-om 2011 ali sa 2TB i i ovaj zuji.To zujanje je nekad malo tise nekad glasnije,Nista puno ali meni smeta kad je tisina u sobi.znaci kad ga stavim na stiropor i na jedan stalak koji sam nasao u kuci, zujanje se manji.a kad ga prenesem na drugi stol ,cujem zujanje ali kad se priblizim na centimetar od njega. da li sad ima veze sto mi je imac na radnom stolu blizu zida?u stvari sad cu uslikati i pokusati slike da stavim na forum.ne da mi se vise zezati jer svaki put ga moram upakovati ,snijeti sa treceg sprata( a on nije lak) i autom odvuci desetak km kroz grad.
slikam i postavljam slike ta dva stola .
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 23 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.37 Seconds

Provided by iJoomla SEO