zamjena iMac-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

zamjena iMac-a

16.06.2011 | 22:06
Na ovom se cuje

a na ovom ne

I da li je pametno da ga zamijenim opet.
  • Dijete
  • Posjetitelj
17.06.2011 | 23:00
svidja mi se ovaj stol drveni...
17.06.2011 | 23:07
hvala, dobar je ,na njemu mac ne zuji.
17.06.2011 | 23:55
Nema veze zid, nego stol. Jednostavno - stol + Mac i to nešto što u njemu vibrira ulaze u rezonanciju pa se inače nečujno zujanje pojačava dotle da ga možeš čuti.

Osim mekanog podloška pod iMacom, možeš probati staviti mekane podloške (npr. nareži pločice iz plutenih čepova) pod noge od stola.

Također ti zujanje može biti pojačano ako imaš problem s uzemljenjem utičnice. Probaj ostaviti Mac na stolu gdje zuji, a struju mu dovesti produžnim kabelom iz utičnice u koju je bio uštekan kad je stajao na stolu gdje nije zujao.
18.06.2011 | 00:31
hvala smajo na preporukama.sad cu probati uticnicu, a procitao sam negdje da pomazu oni zracni jastucici( sluze za pakovanje tehnicke robe).
18.06.2011 | 00:50
uticnica nije, jedino da sutra pokusam nesto staviti pod noge od stola.i naravno pod iMac.
18.06.2011 | 00:59
Probaj još obratno - da mac stoji na stolu gdje ne zuji, a napajaš ga preko produžnog kabela. Ako ti bude zujao, to znači da ti prethodni test nije validan jer ti produžni kabel ne valja (loše uzemljenje).
18.06.2011 | 10:29
probao i isto. ne cuje se. samo na ovom stolu se cuje.
18.06.2011 | 11:13
Da, tako je i meni bilo. Kako imam malo prostora, tražim najbolji raspored , pa mi je trenutno ovako :
P6180362.JPG

Ručni rad na brzinu, ali se ništa ne čuje.
18.06.2011 | 11:14
posto sam u decembru renovirao stan, i ponovo struju provodio, mislim da ja u pojedinim uticnicama nemam uzemljenje.cak u vecini.sad sam procitao da su jednom korisniku u apple servisu rekli da uzme belkinov produzni kabal, i on kaze da mu je zvuk nestao.rado bih snimio ovaj szvuk ali ne znam kako.kad ustanem sa stola i stojim pored njega , slabo se cuje.cim sjednem cujem ga dobro.dignem ga sa stola, on se ne cuje.misterija.da zovem martia da je rijesi ?
18.06.2011 | 15:42
Nije nikakva misterija. Radi se o vrlo visokoj frekvenciji. Intenzitet tog zvuka opada s udaljenošću puno znatnije nego onog neke srednje frekvencije. Tako da nije čudno da čuješ bitno tiše kad stojiš nego kad sjediš jer ti tih pola metra već čini bitnu razliku.

Vjerojatno ti nije problem u utičnici, nego u stolu, odnosno u rezonanciji stola i Maca. Kako rekoh, poliuretanska izolacija za cijevi grijanja, malo deblja, pod Mac i pločice od plutenog čepa pod noge od stola.
18.06.2011 | 16:16
Sad sam pogledao pod nogu iMaca, te vidim da sam nalijepio četiri okrugla podmetača kod svakog ugla noge. Kupio sam ih u Eurošopu gdje su takove potrebštine. Sjetio sam se da se nakon toga osjetno smanjio zvuk, jer su ti podmetači od nekakvog filca. Ploha stola je u rezonanciji s iMacom , kako je smayoo rekao jer je od takovog materijala. Meni je od iverice, koliko znam, i ona nije dobra kao drvo. Uglavnom to se da lako riješiti i nije problem kao HDD.
18.06.2011 | 17:48
i meni je sto od iverice, a onaj mali u dnevnoj sobi od punog drveta.idem kasnije do prodavnice traziti tu poliuretansku izolaciju.
18.06.2011 | 19:15
izgleda na kraju da cu mjenjati stol.sve sam pokusao, jest tise puno ali jos uvijek cujem. Evo i zeni sam izvukao zivce, kaze sta sve tebi smeta.
18.06.2011 | 19:59
18.06.2011 | 20:12
Idemo razmišljati lateralno (što bi rekao Apple: Think different).
Nizozemska je pomorska zemlja. Potraži u nekoj trgovini mornaričke opreme ručni rog za maglu (izgleda kao kantica spreja gdje je na pipac na vrhu utaknuta truba). Zasviraj si u svako uho po par sekundi.

Nakon toga će ti trajno zujati u ušima, s Macom i bez njega pa ćeš se valjda naviknuti.
18.06.2011 | 20:17
dobar prijedlog.hehehehehhehe
sto je najgore ja imam tinitus,i non stop mi zuji u usima, a eto opet cujem ovaj zvuk i zivcira me.ali rijesit cu to nekako,samo nek nije hd.
18.06.2011 | 23:03
Ostaje ti još jedna mogućnost. Zuji na onom stolu od iverice, ako se ne varam, a ne zuji na onom od punog drva? Pobudna frekvencija ti je onda manje - više ista ili vrlo slična kao i vlastita frekva iveričnog stola. Možeš probati taj stol ukrutiti (dodaj par elemenata i pričvrsti ih vijcima (puno vijaka, vrlo čvrsto da postaje defacto jedan komad sa stolom). Znači, poveži noge, noge dodatno poveži s radnom plohom i onda bi stvar trebala biti toliko kruta da neće moći titrati u frekvenciji iMaca.
Druga je mogućnost da kupiš jedan dobar komad daske (kod nas bi se to zvala fosen, fosna) koja je debela nekoliko cm i dosta teška, i onda tu dasku opet vijcima spojiš za radnu plohu (puno vijaka, čvrst spoj, najbolje da se zalijepi). Sad si povećao masu radne plohe i opet na taj način promijenio vlastitu frekvenciju stola.
Upozoravam te da u oba slučaja iMac i dalje zuji, ali se te vibracije neće pojačavati u kombinaciji sa stolom.
Ja sam u svakom slučaju za onu, bolje spriječiti nego liječiti i ja bih se usredotočio na otklanjanje vibracija na izvoru. Za prigušenje vibracija je jako dobar i slikonski kit. Na stol izvuci nekoliko traka kita (onog za brtvljenje tuš kabine i kade) i pusti da se osuši. Kad se osuši imaš traku (da ne velim glistu) koju možeš podmetnuti kud treba i značajno ti će smanjiti virbiranje, tj. prijenos vibfracija. Najbolje od svega: kit dok je mokar možeš i oblikovati u trake kakve su ti potrebne da bolje pašu pod nogu iMaca...
Malo eksperimentiraj i došel budeš do optimalnog rješenja. Još ti ostaje mogućnost akustički mrtvih materijala poput dynamata i sličnih butylnih materijala koji se koriste za utišavanje unutrašnjosti automobila. Toga ziher ima u Niskozemskoj za kupiti u specijaliziranim dućanima...
18.06.2011 | 23:40
hvala djuro na savjetima.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 23 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO