12.10.2011 | 14:57
Mjuzu i filmove možeš nabavit od bilo koga ko ima net, nek ti frend skida. iPad je idealna stvar za popodnevno kompjuteriziranje tipa fejs, portali, čitanje vjesti, i gledanje videa itd.
Šta se tiče cijene...ne vjerujem da će Apple sić sa svog premium cijenovnog ranga, to im nije politika, bar nije bila do sada, ko zna šta kapetan Kuka smjera. Ja mislim da bi trebali izbacit neki model između iMaca i Mac Proa, možda neki iMac Turbo, koji bi bio robustno računalo za ekipu koja tu i tamo ode u Premiere napravit video koji su svakim danom sve veći i glomazniji, obradit fotke koje također rastu itd.
Ali nisu oni blesavi, nije bezveze na iMacu glossy ekran. Ako si profi - kupi profi. Kod njih nema između. Meni je takva diktatura malo bezveze.
Ovako sad imam ispred sebe zrcalo od 27 cola. A matirani Cinema Display više nema. Šta je totalna, totalna sramota. Bar šta se mene tiče, a sad netko će i za to nać dobro opravdanje tipa "pa znaju oni šta treba, ako si ti tako pametan odi radi u Apple".
To mi sve nekako pari da oni za dalje misle fino iMac za "ekipu koja ima iPhone i iPad i treba im komp za stolom", i filanje sa Pod, Pad i Phone verzijama.
Inače ja sam odrastao u doba kad se o Macu pričalo kao "kompu za grafičare i profiće" al nekako se sad to vidim mjenja na komp "za trendy ekipu koja pije u Starbucksu, puno tvita preko iPhonea ili iPada, ima svoj demo bend za kojeg niko ne zna i redovito bloga o smislu života na Tumblru uz obavezni polaroid ili nekakav retro filter na fotkama".
Neka je tako, ja se na to ne mogu prilagodit, zgazilo me očito
Kad već pričamo o Macu, prvi Mac za kojeg sam sjeo i radio je bio od jednog gospodina koji me pitao da ga popravim jer mu nešto šteka oko mousea.
Tada sam prvi put vidio Mac (G5) i pored njega 30 cola Apple display. Iskreno, usrao sam se kad sam vidio taj monitor, jer mi je to tada djelovalo kao nekakva šala, u to vrijeme je LCD od 19 cola bio luksuz za mnoge. I onda taj čovjek sa hardwareom od XXXXX kuna me zove na servis, i kao ne radi mi mouse. Ja sam se nakon par minuta snašao na OSXu kojeg sam tada prvi put vidio...i skužio da su promjenjeni left click i right click.
A on meni na to veli "ma kakav desni klik - nema ti Mac desni klik, nije ti to Pi Si".
Sad, ko vjeruje ko ne...al tako je bilo.
iMac mi ima oko 3 mjeseca.
Po meni firme koje se bave grafikom kupe Mac jer imaju odlične monitore, kalibrirane boje i tako. Jeftinije dođe kupit tako all in one i počet radit nego sklapat komponente i kupovat perverzno skupe H-IPS monitore.
iMac ima vrhunski ekran, ali ovo namjerno glossiranje bez mat opcije im je stvarno...bezobrazno.
Glossy ekran na njemu je super kad sam navečer pred kompom, dok po danu često vidim u monitoru kako sam lijep i naočit