Molim savjete iskusnijih 'jabucnjaka' :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Molim savjete iskusnijih 'jabucnjaka' :)

• mileni
  • Posjetitelj
05.12.2011 | 23:12
Prvo, da pozdravim sve.

Nov sam ovdje, sa apple racunalima imam jako malo kontakta. No eto, i to ce se silom prilika promjeniti
Naime, programer sam po profesiji, dobili smo dosta unosan posao za jednu mac aplikaciju + iphone aplikaciju. Kako u firmi imam najvise iskustva sa C jezikom, odluka je pala na mene da idem uciti programirati u objective-c

Gledao sam malo apple racunala, i odlucio sam uzeti "27 iMac. Aplikacije za rad koje cu koristiti (osim programiranja) su Adobe Illustrator + Photoshop cs5.
Nadalje, cijene samih apple racunala su mi smijesno visoke. Pa umjesto 'brze-bolje' kupnje, malo sam googlao. Tak sam i naletio na ovaj portal. A u sklopu ovog portala i jedan oglas:

www.njuskalo.hr/macintosh/imac-i5-2.66-27-oglas-3832835

I sad je moje pitanje... Dal se isplati kupiti to racunalo? Ili mi je jednostavnije otici u iStyle i kupiti za dosta vece novce novo?
Ustvari, pucajte bilo kakve prijedloge.

Imajte na umu da sam pravi mali Apple noob, ali vjerujem da cu ubrzo uloviti prikljucak, barem sto se osnova tice.
A sad se odoh baciti malo na citanje ovog foruma, cisto da vidim sta sve ovdje ima.

P.S.
Unaprijed zahvaljujem na odgovorima
05.12.2011 | 23:33
Prvo, ako kupuješ Mac samo zato što moraš raditi razvoj za Mac, dakle ciljano, namjenski i u poslovnu svrhu, mislim da si pogrešno odabrao.

Ja bi na tvom mjestu odabrao Mini, podebljao mu RAM (u vlastitoj režiji) i prištekao vanjski disk (radi Adobea). Pa bi prošao puno jeftinije, a radilo bi sve što ti treba.

Isto tako, ako kupuješ sredstvo za rad, kupi novo, s garancijom i podrškom. Što ćeš ako ti se sutra pokvari nešto, a rokovi ti cure?

Ako nemaš novca za kupiti novi Mac kao alat za posao koji si ugovorio, loše si ugovorio posao.

Općenito, koliko se piše tu po forumu, iMacovi su najpodložniji kvarovima od svih Macova. K tome još polovni - mislim da to nije pametno.
05.12.2011 | 23:34
Nisam dovoljno kompetentan da ti preporucam i savjetujem kupnju al jedino sta ti mogu rec je to da kad predjes na osx vise ti nece past na pamet vracat se na staro! Neces se razocarat vjeruj mi. Pa mozda po toj logici ti je bolje uzet novi.
05.12.2011 | 23:46
A Cayenne nije skup? Danas sam ih vidio dva i to jedan za drugim, stari i novi model.
Kako se olako daju desetci tisuća € za auto a 10.000kn se 10x preokrene kad je MAC u pitanju.
Po meni kako ti smayoo veli, kupi novi Mini i nebudeš požalio. Ako ti je i za ovaj jedan posao i više nikada, uvijek ga možeš kao media player upogoniti (ima dljinski i radi k'o grom, mada ima par tipki na sebi).
05.12.2011 | 23:58
Uvijek ga može prodati kasnije. Iako je vjerojatnije da će nastaviti ugovarati poslove razvoja za Mac ako ovo dobro odradi.
06.12.2011 | 00:53
Dobrodošao - Ja bih ti isto preporučio Minija za prvi stroj. Za početak proći ćeš jeftinije jer možeš odabrati monitor koji želiš (ili koristiti postojeći), a kasnije prodati ako ipak želiš ići na iMac. Taj Mini će te služiti jednako dobro za predviđenu namjenu.

Baci oko i na "Switch" forum i pitaj slobodno sve što ti nije jasno.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
06.12.2011 | 00:56
Imam Mac Mini i apsolutnio se slažem sa smayoom da ti je za programiranje on najbolji izbor. CS5 sa podebljanim RAMom radi jako dobro. Kako sam ja uzeo najslabiji model sa samo 2Gb RAMa, podebljao sam ga na 8Gb (2x4Gb) i priključio vanjski FW400 disk od 2Tb, te 27" Samsung monitor. Za tipkovnicu i glodavca može i neka jeftinija Logitech varijanta, a koja ti po ergonomiji odgovara. Sve zajedno dođe skoro jeftinije od novog najjeftinijeg iMaca.

Mac Mini i5 2.3GHz/2Gb/500Gb - 5110kn Klikni
M27 SAMSUNG S27A350H LED HDMI - 2760kn Klikni
Mem SODIMM 2x4 GB, G.SKILL 1333 - 330kn Klikni
HDD 2000.0 GB, WD My Book Studio - 1440kn Klikni
Ukupno ---------------------- 9640kn , a novi iMac 21.5" i5 košta 9799kn Klikni
  • mileni
  • Posjetitelj
06.12.2011 | 02:41
zabac kaže:
A Cayenne nije skup? Danas sam ih vidio dva i to jedan za drugim, stari i novi model.
Kako se olako daju desetci tisuća € za auto a 10.000kn se 10x preokrene kad je MAC u pitanju.
Po meni kako ti smayoo veli, kupi novi Mini i nebudeš požalio. Ako ti je i za ovaj jedan posao i više nikada, uvijek ga možeš kao media player upogoniti (ima dljinski i radi k'o grom, mada ima par tipki na sebi).

Ne vozim Cayenna, niti imam priblizno novca da razmisljam o autima te kategorije
Firmu smo pokrenuli ja i dva prijatelja prije dvije godine, uglavnom programiramo .NET aplikacije. I znam da je .NET prakticki nemoguc na macu, osim preko mono-a, ali to ipak nije 'to'.

Razmisljao sam i o miniu, imam "27 monitor (x2) na klasicnom PC-u.
Koristio sam 'malo' maca dok sam u jednoj firmi radio, ali to je bio samo posao na filemakeru, dakle nista ozbiljno. Razlog zasto sam mislio na iMac umjesto mac minia je sljedeci:

Odlican ekran. Prvotno sam mislio mac mini, onda sam usao u iStyle i jbg, dalje mozete naslutiti. Pao sam pod dizajn, marketing... bla bla. Zar je vazno?

No primaran razlog odustajanja od minia su hdd-ovi sa 5400rpm i jako lose graficke kartice. Mac takodjer mislim iskoristiti za programiranje igara. Istina, to ce biti vise hobi nego 'pravi' posao, no tko zna, mozda mi se i posreci? Ali 5400rpm ne bih mogao podnijeti nikako. I zar se ne gubi garancija ako sam ugradim memoriju? Ili pak idem mijenjati HDD ?
06.12.2011 | 04:05
Ja se nikad ne bih usudio dirati hardver, ali baci pogled na ovo:

06.12.2011 | 09:52
Stari Mini (2007) je prava nauka otvoriti i to definitivno nije postupak za svakog. Novi Mini (kako vidiš na filmiću gore) je sasvim druga priča. S obzirom da u samim korisničkim uputama imaš objašenjeno kako se mijenja RAM, očito je da je to "user serviceable" i da se time ne gubi jamstvo.

Što ti točno znači "jako loše grafičke kartice"? Opet - ona od starog Minija je bila stvarno kilava. Ovaj novi kojeg imam ja (mid 2010) ima, mislim (nije mi pri ruci) Nvidia GeForce 320M. Više-manje kao i u MBP, ili tu negdje. Ovi najnoviji (Mid 2011) imaju Radeon 6630. U svakom slučaju ne nešto što bi ja nazvao "jako lošom grafičkom karticom".

Kakve to igre za Mac uopće misliš programirati? Ako su to stvarno neke ultra über onda ti ni iMac nije dosta. Samo ne znam tko će ti takve igre igrati na Macu...

Ali, zapravo, meni se čini da tražiš razloge da kupiš iMac. Pa kupi ga onda, makar i samo zato što ti je lijep i sexy. Nama je to normalno.
06.12.2011 | 09:53
Evo sad gledam na Mactrackeru: Mini 5,1 (mid 2011) možeš naručiti s 7200 diskom ili SSDom:

500GB (5400-rpm) hard drive. Both models configurable to 750 GB (7200-rpm) hard drive; 2.5 GHz model also configurable to 256 GB solid-state drive or 256 GB solid-state drive and 750 GB (7200-rpm) hard drive
  • Sank
  • Moderator
  • 221
06.12.2011 | 09:54
Izmjena memorije definitivno ne utječe na garanciju, a za HDD nisam siguran, ali vjerojatno ne. Ipak, u pravu si da Mac Mini baš i nije namjenjen za igre. Može zavrtiti, ali se odmah jako zagrije. Zapravo i iMac se dosta zagrije, ali se Intel HD grafika ne može mjeriti sa Radeonima.

EDIT Ima model Minija sa Radeonom.
06.12.2011 | 10:00
Kako sam napisao gore, po Mactrackeru, najnoviji Mini može ići s Intel, ali s Radeon grafikom.
06.12.2011 | 11:29
evo da se malo priključim diskusiji. Osobno imam iMac 27" i obožavam ga. Kao što je navedeno iMacovi imaju najviše problema, ali ja još moram to doživjeti kao i nekoliko drugih ljudi koje znam.

Razlog kupnje nije bio nikakv development, već razlog da imam all in one stroj koji je znatno jači od bilo kojeg drugog stroja (osim MacPro serije) i jednostavnu mogučnost nadogradnje.

Grafika mi je također bila bitna i nisam požalio jer nema problema ni što se tiče igranja (najzahtjevnijeg danas) na ovim strojevima. Ugradnja SSDa također dolazi u obzir i to čak i sa zadržavanjem inicijalnog diska (uz recimo gubitak optike, ali opet mini ga ni nema)

Kao što je Smayoo rekao ako želi uzeti iMaca, uzmi ga nećeš požaliti.

Samo bi ti napomenuo da neovisno o tome što će biti tvoja odluka obavezno, ali obavezno razmisli o produljenom jamstvu na 3 godine.

sretno!
06.12.2011 | 11:34
Sank kaže:
Izmjena memorije definitivno ne utječe na garanciju, a za HDD nisam siguran, ali vjerojatno ne. Ipak, u pravu si da Mac Mini baš i nije namjenjen za igre. Može zavrtiti, ali se odmah jako zagrije. Zapravo i iMac se dosta zagrije, ali se Intel HD grafika ne može mjeriti sa Radeonima.

EDIT Ima model Minija sa Radeonom.

ukoliko je oprema pod garancijom mijenjanje diska podliježe kršenji iste, po informacijama koje sam ja dobio. Raspitivao sam se za ugradnju SSDa i rečeno mi je da bi to trebao odraditi ovlašeni servis ukoliko želim zadržati 3god jamstava koje imam na stroju.

Što se grijanja tiče, imac se ni u ovim ljetnim mjesecima iza nas nije grijao pod največim opterečenjem niti je ventilacija jako puhala (osim jedno kada je sobna temperatura skočila previše). U normalnim uvjetima i više satno optrečenje stroja nije utjecalo na performanse niti je stvarala buku.

ovo su moja osobna iskustva
06.12.2011 | 11:35
Mislim da je prednost imaca odlican 27" ekran i to sto zauzima najmanje prostora.
Moram priznati da ne znam kolko kostaju ekrani tih dimenzija i kvalitete.
06.12.2011 | 12:35
Navodite da je najveća prednost iMaca ekran. Ja se ne bih složio, čak naprotiv to je najveća mana. Mrlje na ekranu su na većini iMacova 27".

Ja bi na njegovom mjestu uzeo Mac mini sa AMD grafikom i 7200 okr. hddom. Još kupi 8 GB rama za par sto kuna i ima zvjer.

Od monitora bi uzeo 24" ili 27" Dell sa H-IPS matricom.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
06.12.2011 | 13:07
Premda sam na svom iMacu 27" nakon 7 mjeseci morao mijenjati tvrdi disk jer je počeo krepavati (beach ball je bio često na ekranu i sve češće), a počele su se polako pojavljivati i mrlje fine prašine na ekranu (vide se kad se starta na bijeloj pozadini) svejedno je to odlično računalo.

27" ekran, ma koliko se neki ne slagali, neusporedivo je bolji od 27" Samsunga na Mac Miniju. Naravno prije svega zahvaljujući rezoluciji od 2560x1440 u odnosu na 1920x1080 na Samsungu. Glossy površina doduše je minus ako se iza leđa ima nekakav izvor svjetla koji tada smeta, no pravilno postavljanje rješava taj problem ako se ima mogućnosti.

Naravno i Mac Mini ima svojih prednosti no ja sam probao igrati Portal na njemu i to radi premda se radi o Intel HD seriji video kartica, ali problem je grijanje, a nakon par minuta igranja ventilator počne raditi na maksimalnoj brzini i tada je prilično bučan dok iStat pokazuje temperature na kojima definitivno nije dobro da radi duže vremena.
06.12.2011 | 13:46
TCvetkovic kaže:
Navodite da je najveća prednost iMaca ekran. Ja se ne bih složio, čak naprotiv to je najveća mana. Mrlje na ekranu su na većini iMacova 27".

Ja bi na njegovom mjestu uzeo Mac mini sa AMD grafikom i 7200 okr. hddom. Još kupi 8 GB rama za par sto kuna i ima zvjer.

Od monitora bi uzeo 24" ili 27" Dell sa H-IPS matricom.

To govoris iz iskustva ili... samo nagadjas?
06.12.2011 | 14:33
Sank kaže:
27" ekran, ma koliko se neki ne slagali, neusporedivo je bolji od 27" Samsunga na Mac Miniju. Naravno prije svega zahvaljujući rezoluciji od 2560x1440 u odnosu na 1920x1080 na Samsungu. Glossy površina doduše je minus ako se iza leđa ima nekakav izvor svjetla koji tada smeta, no pravilno postavljanje rješava taj problem ako se ima mogućnosti.

Aj pročitaj prvo što sam napisao: "Od monitora bi uzeo 24" ili 27" Dell sa H-IPS matricom."

Provjeri koju rezoluciju i kakvu matricu ima takav Dell.

Tito kaže:

To govoris iz iskustva ili... samo nagadjas?

Vidio sam preko nekoliko takvih iMacova. Dva su čak bila BTO, 25000 kn.

Bili su u prodaji nakon par tjedana.

Apple očito ima problem sa ekranima: ili uđe prašina u panel ili se jave mrlje vjerovatno zbog grijanja komponenti.

Ne bih htio ispasti hejter, ali kada riješe taj problem ja ću svakome vrlo rado preporučiti iMac.
06.12.2011 | 21:33
Iz osobnog iskustva, na 27" Cinemi je meni sve mrvu presitno (malo jesam corav ali...) i glossy je nepodnosljiv. Radim u relativno mracnoj sobi sa kontroliranom rasvjetom tako da je OK ali inace bi se tesko naviknuo na toliki odsjaj.
Novi Mini, osnovni model sa 8gb rama i Lionom po meni ne radi dovoljno smooth u usporedbi sa drugim strojevim koje koristim. Mislim da je osnovni krivac integrirana grafulja i vjerujem da bi jaci model radio puno bolje. Mozda je stvar i u Lionu jer isti na mom kucnom bijelom iMacu radi dosta trzavo dok Snow radi najnormlanije.
  • mileni
  • Posjetitelj
06.12.2011 | 21:39
smayoo kaže:

Ali, zapravo, meni se čini da tražiš razloge da kupiš iMac. Pa kupi ga onda, makar i samo zato što ti je lijep i sexy. Nama je to normalno.

Vjerojatno je ovo zadnje istina. No nadodao bih da do sada nisam ni imao all in one racunalo, pa kad vec idem po maca, onda ga stvarno zelim. A to mini ipak nije
06.12.2011 | 22:03
Sve 5. Knock yourself out!
06.12.2011 | 22:55
Ja koristim iMac zadnjih 6 ili 7 godina. Od 20" bijelih pa do sadasnjeg 27". Jos uvijek ne postoji komp za koji bi ga radije promjenio.
Jos cu jednom ponoviti da je kvaliteta ekrana i kolicina prostora koju ne zauzima veliki +. Iako ovaj zadnji mini nije za odbaciti, ali u kompletu sa appleovim displayem skup.
Sa odsjajem ekrana nisam imao problema jer to je stolno racunalo koje se koristi u kontroliranim uvjetima.
06.12.2011 | 23:00
MoschuS kaže:
Novi Mini, osnovni model sa 8gb rama i Lionom po meni ne radi dovoljno smooth u usporedbi sa drugim strojevim koje koristim. Mislim da je osnovni krivac integrirana grafulja i vjerujem da bi jaci model radio puno bolje. Mozda je stvar i u Lionu jer isti na mom kucnom bijelom iMacu radi dosta trzavo dok Snow radi najnormlanije.

Prije bih rekao da je problem u 5400 rpm 2.5" disku
  • mileni
  • Posjetitelj
06.12.2011 | 23:12
Nije. Gledam na istyle.hr, i diskovi su 7200rpm. To sam ja nesto pogresno protumacio, vjerojatno sam gledao neku stariju verziju mini maca
06.12.2011 | 23:19
Mislim da je to greska. Entry modeli dolaze sa 5400 rpm diskom.

www.apple.com/macmini/specs.html
  • mileni
  • Posjetitelj
07.12.2011 | 10:54
Svasta.. Citajuci po netu ocito mi je upalo u oko da je disk 5400rpm. Onda me iStyle.hr razuvjerio. iMac mini je definitivno debelo precjenjen, kao sto je uostalom moje misljenje opcenito i Apple racunalima. Mogu si sloziti hackintosh, ali necu. Ako vec na jednom 'alatu' imam posla, onda cu uzeti prikladan 'alat', nemam ni vremena, a ni volje zezati se sa eventualnim problemima prilikom sastavljanja hackintosha.

Dakle jedina solucija mi je ili iMac, ili pak neko mobilno rjesenje pa spajati na jos jedan dodatni monitor. Dal novo, ili pak polovno... Vidjet cu. Jer recimo, nisam znao za odredjene probleme dok nisam citao ovaj forum. Tu mislim na probleme displaya iMaca, itd.
07.12.2011 | 13:17
mileni kaže:
Mac mini je definitivno debelo precjenjen, kao sto je uostalom moje misljenje opcenito i Apple racunalima. Mogu si sloziti hackintosh, ali necu..

Složi si hackintosh sa barem približno istim dijelovima, vidjet ćeš da nije precijenjen.

Konkurencija u rangu Minija praktički ne postoji, MacBook Air? Svi su skuplji. Pro strojevi su jeftinije od jednake konkurencije sa plastičnim kućištima... Lako je uspoređivati kruške i jabuke, kad ne gledaš ni proc ni ram jednak
  • mileni
  • Posjetitelj
07.12.2011 | 14:15
Evo doslovno u 2-3min slozena konfiguracija:

Duplo vise prostora, poprilicno bolji HDD i da ne spominjem presmijesnih 5400rpm kod imac minia. Graficka kod imac minia prakticki ni ne postoji. Barem ne ona 'prava'. Kod ove slozene konfe imas osjetno bolje napajanje, graficku, hdd, sandy bridge, a da ne spominjem 'sitnice' tipa hdmi-a, USB 3.0 i sl. stvarcica. Ako cemo gledati striktno hardware, ove dvije konfe su neusporedive

Ne volim hejtere, ali ni fanboyove. Nemoj misliti da sam tebe ubacio u bilo koju kategoriju, nisam. Govorim opcenito
Moje skromno misljenje je da je Apple osjetno skuplji od onoga sto nudi. No prednost ogromna je OS, i tu im stvarno svaka cast. No meni se iskreno vrti u glavi od ovih cijena, a moram lovu iskesirati. Istina, mogu hackintosh. No barem cu otvoreno priznati da patim na dizajn, a i sama funkcionalnost macOS-a je sigurno bolja na njegovom nativnom stroju nego li na 'home made' hackintoshu

P.S.
Ne zelim vise o ovoj temi, jer nekako imam osjecaj da ce se pretvoriti u pc vs mac. A mene iskreno boli briga kako se zove stroj koji imam pod rukom, u vezi alata se ne svadjam, a meni pc/mac predstavlja bas to - alat, nista manje, nista vise
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 1 sat
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.40 Seconds

Provided by iJoomla SEO