NAS vs Time Capsule ??
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

NAS vs Time Capsule ??

10.01.2012 | 09:53
tetanus kaže:
Eto pogledao sam malo i model koji je rusty naveo da ima u firmi mi je zapeo za oko. Sad mene prvenstveno zanima ima li toga u Rvatskoj i koliko to odokativno kosta? Moze se meni svasta svidjat al ako mnogo pjeva nista od toga na moju veliku zalost. Pa hajde ako netko zna nek mi njezno saopci tu informaciju

Evo ti linka za Synology u HR -> www.tecomtrade.hr/index.php?option=com_c...;id=27&Itemid=13 Jedino nisam 100% rade li samo s firmama ili i fizicke osobe dolaze u obzir.

@SuperUnknown - ok, CaviarGreen moze biti koristan, ali ne iz kuta iz kojeg ja gledam. Ako nemoram necu ga sigurno koristiti, a pogotovo ne u NAS konfiguraciji od 2500kn.

A sto se tice filozofije TC je dobar sta ce mi nesto drugo. Nevidim zasto ne kupiti bolji proizvod za isti novac? Sve da mi i netreba uvijek bi kupio nesto bolje/jace za isti novac.
10.01.2012 | 10:42
civicar kaže:
Jedino nisam 100% rade li samo s firmama ili i fizicke osobe dolaze u obzir.

ne rade sa fizičkim osobama ali je moguća kupnja kod njih svjedno, samo što nemaju pogodnosti kupnje na rate, kartice itd. Traže full avans po predračunu. Tako sam ja kupio preko njih i nije bilo nikakvih problema
10.01.2012 | 11:41
civicar kaže:
tetanus kaže:
A sto se tice filozofije TC je dobar sta ce mi nesto drugo. Nevidim zasto ne kupiti bolji proizvod za isti novac? Sve da mi i netreba uvijek bi kupio nesto bolje/jace za isti novac.

Apsolutno Ja npr. nikad ne bih kupio TC jer su previse rikavale i bezobrazno su skupe...

timecapsuledead.org/

Btw, evo jedan D-Link DNS-323 u Oglasniku
17.01.2012 | 10:03
Evo malo update po pitanju Synology NAS rješenja.

Otvorili su mogućnost za testiranje 4.0 verzije njihovog software-a, DSM, feature pogledajte tu Synology DSM 4.0, a demo pogledajte tu

jedna od mogućnosti 8doduše trenutno samo za win okružje) je i implemntacija vlastitog synology cloud sync servisa (aka Dropbox funkcionalnost na njihovo vlastit način).

Ima dosta novina a ono što me raduje je kompletan HTLM5&CSS 3.0 implementacija kao i uvođenje VPN podrške.

nadam se da će beta trajati malo kraće nego inače.
19.01.2012 | 22:47
kinsif kaže:
Realno u kucnoj uporabi za korisnike koji od mreznog diska ocekuju TM backup, iTunes i iPhoto library i nesto "drag&drop" prostora, ne vidim kako se synology moze nametnuti kao nekoliko puta bolji izbor od TC-a! Narocito ako su cijene tu negdje (synology + 2 diska od tere)!
No dobro, ja pricam iz svog iskustva naravno, i moje potrebe su takve da ih TC zadovoljava! Da svaki dan saljem sate nekomprimiranog HD video materijala na disk, razmisljao bi brzini!
Uostalom super dobro kaze, usb 2.0 backup je na terenu i dalje standard, i ne vidim previse suza okolo!

Time Capsule ima jedan mali problemčić, a to je da zbog greške u konstrukciji voli iznadprosječno brzo riknuti napajanje. Kao vlasnik TC-a počeo sam se brinuti kada sam malo prosurfao internet i vidio da čak postoji i web stranica na kojoj korisnici prijavljuju svoje "mrtve" TC-e. Jednostavno, ode napajanje. U kućište je sve zgurano, doduše ima ventilator, ali on ne služi ničemu jer nema kamo odvoditi nagomilanu toplinu. I tako je meni TC riknuo nakon 2 godine i 2 mjeseca korištenja upravo prošli tjedan.
Da, lijepo izgleda i praktičan je kao rješenje s Mac računalima, ali je nepouzdan. Kako radim u firmi s podrškom zasebne informatičke službe, odnio sam im TC da ga oni dalje proslijede u ovlašteni servis. Garancija je naravno odavno istekla. I dečki su to shvatili kao izazov, pa nisu prosljedili u servis nego su sami krenuli popravljati. Vele da su se namučili ko Isus da otvore do čudovište od kutije jer se to radi preko donje gumene plohe koja je naljepljena i tek se onda dolazi do vijaka. U pitanju je bio kondenzator koji su promijenili i sada opet radi. A baš bi me zanimalo koliko bi koštao popravak u ovlaštenom servisu i da li bi mi zaračunali cijenu kondenzatora plus rad ili bi izletjeli s nekom svemirskom cifrom i rekli da se mora mijenjati cijeli neki sklop.
Nisam jedini kome se to dogodilo, a da backup disk rikne za dvije godine zato što je Apple (ne prvi put) dao prednost lijepom kućištu i dizajnu nad osnovnom logikom fizike, to baš ne mogu prihvatiti mirna srca i ne mogu preporučiti TC kao ozbiljno rješenje za backup. U mojem slučaju, kao backup se pokazalo samo računalo a ne TC kojemu je to glavna svrha postojanja.
16.03.2012 | 15:23
06.03.2012 je izašla DSM verzija 4.0 za Synology NAS uređaje. Nisam radio upgrade sve do danas jer sam htio vidjeti dali ima kakvih generalnih problema po pitanju toga.

Moja iskustva update-a sa DSM 3.2 na 4.0 za DS211j model.

Update je ukupno trajao oko 5 minuta, što je uključivalo download updatea, instalciju i reboot.

Dostupan je odmah bio po resetiranju kako lokalno tako i preko DynDNS usluge. Sve postavke i kompletna konfiguracija ostala je netaknuta. Nikakvih gubitaka podataka niti problema sa iSCSI LUNovima.

Novi OS je mrak i radi jako brzo uprkos laganom eye-candyu kojeg su nabacili. Sve je prebačeno u HTML5/CSS3 i radi stvarno super.

Jedna od najvećih dodatnih feature je zasigurno Cloud Station aplikacija/servis. Dugo se tražila integracija Dropbox/SkyDrive ili nekog 3. providera cloud sync servisa, ali su u Synology ipak odlučili napraviti svoj vlastiti Cloud sync sustav.

Trenutno još u beti i sa jednino Windows dostupnim lokalnim klijentom, Cloud Station je prava replika Dropbox servisa. Ima support za verzioniranje i radi jako dobro i brzo. Ograničenje je jedino za 1GB datoteke koje se neće syncati.

Nakon izlaska iz bete usluga bi trebala biti dosupna i za Mac platformu.

Ako je nekome uvijek Dropbox imao ograničenja po veličini kapaciteta, a ne želite plačati mjesečno dodatni storage i pritom posjedujete Synolog NAS rješenje je tu.

Za sada čista 5ica (kao i uvijek)
05.05.2012 | 12:06
imam pitanje u vezi Time Capsule, nadam se da nije previše OT:

može li se TC 2. generacije od 1TB nadograditi s npr. 2TB diskom?
05.05.2012 | 15:47
Finn kaže:
imam pitanje u vezi Time Capsule, nadam se da nije previše OT:

može li se TC 2. generacije od 1TB nadograditi s npr. 2TB diskom?

u modele late 2009 (2nd gen proizvedene iza 30.07.2009) i to s oznakom MB996LL/A je model koji se isporučio sa 2TB diskovima.

u modele early 2009 (2nd gen) s oznakom MB764LL/A je išao 500GB disk, a u modele s oznakom MB765LL/A je išao 1TB disk.

ja znam nekolicinu ljudi koji su stavljali i 1,5TB diskove u 500GB modele. Tako da pretpostavljam da ako općenito 2nd gen modeli imaju 2TB disko kao max onda ne vidim nekog razloga da se isti i ne može ugraditi.

evo primjerice jednog primjera zamjene 500Gb sa 1TBWD Green diskom - LINK
05.05.2012 | 16:25
a gdje mogu provjeriti koji je moj točno model, koja oznaka? softverski ga ne uspijevam pronaći nigdje. jel to negdje na samom uređaju piše?
05.05.2012 | 18:10
Sve ti piše na donjem dijelu uređaja. Trebaš ga okrenuti i pročitati.
05.05.2012 | 20:06
Nedavno sam instalirao NAS od Synologyija i lijepo radi pod Lionom.
18.05.2012 | 10:29
Evo mali update po pitanju Cloud Station usluge.

Od jučer dostupan Mac klijent. Navodno da u kombinaciji sa Dropboxom Finder ima problema sa perfomansama (nisam još probao).

official log link
09.06.2012 | 11:42
nevezano za prethodni post...
trebao bih izbrisati jedan od dva backupa s TM-a pa me zanima kako to (sigurno) učiniti.
dakle, ako su mi dva kompa spojena na isti TM kako točno izbrišem jedan backup, da drugi ostane netaknut?
09.06.2012 | 16:09
Pa svaki mora imati drugi mountpoint (drugi šerani folder) pa otvori taj koji želiš izbrisati i unutra nađeš file koji se zove imekompa.sparsebundle. Njega izbrišeš.
09.06.2012 | 23:04
ok, to sam i pretpostavio, ali sam htio provjeriti. nisam bio siguran je li dovoljno samo izbrisati sparsbundle fajl.
hvala.
01.02.2013 | 20:52
Koliko je bitno da ima 3.0 USB?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 8 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

m@xym, Riba, songoku, Anonimci (446)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.17 Seconds

Provided by iJoomla SEO