20.06.2018 | 12:49
Da ozivim temu, tj. da ne pokrecem novu. Htio bih pokrenut diskusiju o trenutno koristenim tipkovnicama.
Kako sam zbog posla primoran na koristenje lose opreme ukljucujuci i tipkovnicu i mis koji su zicni (ne volim zicnu periferiju) na poklon sam dobio
ovu tipkovnicu (od microsofta)
Jako mi je nezgrapna jer sam navikao na ravne tipkovnice, jos se nisam ni navikao jer ju ne nosim na posao nego ju koristim dok sam doma. Tj. stajala je u kutiji do prekjucer jer sam prvotno pitao tetka ako ima bezicni mis za posuditi posto je moj ostao u hr, pa mi je dao cijeli ovaj komplet potpuno nov zapakiran. Bio sam malo konju gledao u zube jer mi se izgled misa i tipkovnice nije svidao, ali dao sam sansu misu. Koji je veoma ruzan, ali veoma, veoma udoban.
Inace nemam problema za magic mouseom, ali nije za CAD. ( a i nije tu samnom) pa uvijek imam bezicni mis sa clickwheel-om. Tako da, sto se tice ergoomije, nije mi to neki problem, ali stvarno je udoban, ali jos vaznije tipke i clickwheel vrhunske su kvalitet. ZAdnji ergonomski mis koji sam imao priliku isporbati duze vrijeme je logitech mx master. Isto iznimne kvalitet, ali usudio bi se reci da je ovaj mis od MS-a mozda mrvicu bolji.
A sada tipkovnica. Od kad imam mac, (6 godina) zaljubio sam se u appleovu tipkovnicu. I dalje mislim da je super, ali dobro je isprobati neke druge stvari. Ova sada na kojoj pise, (od microsfota, link gore) je fenomenalan. I dalje ne mogu smisliti izgled, jako mi je ruzna, ali posto nisam u svom domacem okruzenju sasvim mi je svejedno.
Nesto sto je odlicno na ovoj tipkovnici su tipke. Nisu mehanicke koliko ja znam, pretpostavljam da su membrane(ali ne znam dovoljno toga o tome da bih komentirao). Build quality takoder je veoma fascinantan i naslon za dkanive veoma je mekan i udoban. Za sada sam na njemu jako spor, ali izgleda da za ono sto je dizajnirana radi odlicno. Zarez pri sredini tipkovnice tjera na koristenje ruke na odredene tipke. Sto je odlicno jer sam samoucno do sada klepetao po tipkama kako koji prst stigne. Ovako se silim barem malo funkcionalnije korisiti, sto ce se odraziti i na koristenje obicne ravne tipkovnice.
tipkovnica na macu radi s malo mojih promjena, alt tipku sam promjenio u cmd, multifunkcijke tipke za zvuk rade iz kutije, ostale izgleda ne rade, trebao bih pomocu nekog softvera to promijeniti.
sve u svemu, jedan jako lijep proizvod od micrsofta. mis je mogao biti ljepsi, na tipkovnicu se lako naviknut, ali mis je i dalje ruzan
koje vi tipkovnice koristite? sto mislite o njima, i koliko cjepaju. ova vidim da je AU130$.
PS. tipkovnica na poslu je tako jedno veliko govno. ako ste poslodaca i od zaposlenika ocekujete rad u cadu, organizirajte se uzet tipkovnicu koja je esc tipka prava tipka, a ne tipka koja se jedva moze pritisnuti. (nije do odredne tipkovnice, sve u uredu su takve i svi se zale, cak i sef, ali ga nije pretjerano briga :/)