22.03.2012 | 18:38
Malo sam citao po starijim temama o nadogradnji na SSD disk. Imam iMac-a vec tri mjeseca, i vjerovali ili ne, tek sada cujem silno brujanje i zujanje. Nepodnosljivo. Razlog zasto to tek sada cujem je sto uvijek radim uz glazbu, i to dosta glasnu. No kako je prinova u obitelj dosla, glazba bez slusalica vise nije opcija, zato sam se bacio i u potragu za slusalicama
Ukratko, dosta iMacova ima problem sa HDD-ovima. Posebice ovi iz 2010, a kod mene je u pitanju iMac "27 mid 2010. Odredjeni Seagate HDD-ovi od 1TB su dosta bucni, nepodnosljivo.
Ionako sam planirao staviti SSD disk, pa je ovo taman dobro dosao izgovor da to rijesim cim prije.
Zanimaju me preporuke za SSD diskove koji su kompatibilni sa mojim iMac-om. Kao i prebacivanje cijelog OS-a na SSD. Stari HDD bi ostavio kao sekundarni disk, ionako je bucan samo kad se programi pokrecu. Koji SSD uzeti?
Kako je to ipak kupovina za duzi period, ne bih nikako uzimao SSD diskove od 60-90GB. Uzeo bih minimum 120GB.
Isto tako, trenutacno imam 8GB memorije. Provjerio sam, i iMac mid 2010 podrzava 1333MHz memoriju, kod mene je 1033MHz. Polovnog sam ga kupio, pa je mozda to i razlog zasto nije memorija koja defaultno uz isti dolazi. Iste imam 8GB (4x2gb), a nadogradio bih na 16GB. Koju memoriju uzeti?
Ispocetka sam mislio sam sve ugraditi, ali odustao sam od tog nauma. U iServisu ugradnja svega oduzima 1h vremena, i kostat ce me 250kn. Mirniji cu biti ako sam ne otvaram i prckam po iMac-u, pa bih sa kupljenim hardwareom samo odnio imac u iServis da oni to srede.
Zahvaljujem unaprijed na odgovoru/ima