gdje kupiti memoriju za mac mini? 2,4 ghz core2
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

gdje kupiti memoriju za mac mini? 2,4 ghz core2

22.04.2012 | 18:11
molio bi informaciju

posjedujem slijedeće računalo

Model Name: Mac mini aluminum
Model Identifier: Macmini4,1
Processor Name: Intel Core 2 Duo
Processor Speed: 2.4 GHz
Number Of Processors: 1
Total Number Of Cores: 2
L2 Cache: 3 MB
Memory: 2 GB
Bus Speed: 1.07 GHz

... malo mi je prespor jer radim dosta sa grtafikom pa sam ga mislio nadograditi ... ali prodavač mi je rekao da ima memoriju samo za minija sa i5 procesorom ... i da je za ovaj model dobavljiva samo vani ???

molio bi ako netko zna gdje kupiti memoriju za ovaj model ---

i po kojoj cijeni ...

te pošto nisam baš iskusan sa računalima molim savjet koliko nadograditi sa 4 ili 8 gb

ispričavam se ako je ova tema već pokrenuta ...
22.04.2012 | 21:51
Kakvo lupetanje, ne vjerujem svojim očima!

Da ima memoriju samo za Minija s i5 procesorom, a ova druga je dobavljiva samo vani???!!!!

AAAAAAA!!! Kakav je to kreten i u kojem to dućanu radi, molim te uputi nas da ne zalazimo tamo!

Imam točno takvog Minija i u njemu je Kingston memorija kupljena u Ventexu. 2x2GB. Bitno je da tražiš memoriju koja je SO-DIMM DDR3 1066 (ili 2067, kako gdje piše) MHz. Ne uzimaj bržu od toga, jer su neki imali problema da im nije radilo kad su oba keksa bila brža od sabirnice.
23.04.2012 | 02:01
hvala smayo

to sam trebao ... nekog tko ima realno iskustvo ...

svi govore ugradi maximum ali negdje sam čitao na netu o tome što pišeš pa mi ostalo u sjećanjuu tako da mi je drago da si mi to potvrdio ...

e sad pretpostavljam da je ventex negdje u rijeci ... e idem pogledat na googlu ...

koliko će biti strojček brži što da očekujem ?

ne radim video samo photoshop obradu ali sa puno slika pa me ubija ova sporina ...
23.04.2012 | 02:13
postavio sam ovo pitanje i na switchu pa evo zmijutin mi nudi

"Ako hoces imam ti ja 4GB DDR3 rama od applea iz MacBook Pro. Dam ti ih za 150kn."

da li je to krompatibilno

- smajo - molim tvoje mišljenje jer ja pojma nemam ...
23.04.2012 | 12:07
Znači tebi treba jedno od ovo dvoje(mogu reći sa 100% sigurnošću da će raditi, isprobano na par takvih Minija) :

www.links.hr/?naziv=memorija-so-dimm-pc-...d_artikl=016.500.107

ili

www.links.hr/?naziv=memorija-so-dimm-pc-...d_artikl=016.018.004

Znači koje god od to dvoje uzeo nećeš pogriješiti ni sa jednim.
23.04.2012 | 12:50
Gogos, ta memorija izvađena iz MacBookPro ti isto može valjati, ako je na 1066 MHz. Traži Zmijutina da ti to provjeri.
23.04.2012 | 17:01
Memorija je izvadena iz MBP 8.1 tako da je 1333 MHz. Ako preporucate 1066 MHz onda ova vjerojatno nece raditi. Makar ako covijek hoce ja cu mu poslat pa neka proba.
23.04.2012 | 17:18
Teoretski bi trebalo raditi jer bi (teoretski) RAM trebao prihvatiti niži clock setting od sabirnice. Ali baš je ovdje čovjek pisao kako mu nisu dva nova keksa htjela raditi, nego je radilo jedino kad je imao jedan stari i jedan novi, pa se onda sve skupa spustilo na niži clock. Tako da...

Ako si mu voljan posuditi da proba, dogovorite se...
23.04.2012 | 17:25
Slažem s Tonyem da s Mushkinom ne bi smjelo biti problema, no preporučio sam memoriju iz Linksa iz razloga što (barem je tako u onom Zagrebačkom na Trešnjevci) sam u dva navrata kod njih uzimao memoriju za laptop i prije kupnje su mi je ugradili i malo smo istestirali da li radi i tek potom sam otišao platiti pločice rama, a ugradnja je bila free,…

S druge strane Zimujtinov prijedlog je pošten da pošteniji nemre biti pa ukoliko mu je 4Gb dovoljno za nadogradnju zašto ne i ta opcija,…

Ostaje jedino pitanje (možda sam previdio odgovor na njega ako je negdje napisano) na koliko memorije bi gogs uopće išao s nadogradnjom i da li trenutno u miniju ima 2x1 Gb (što je vrlo vjerojatno) ili 1x2 Gb,…
23.04.2012 | 20:00
Pa, ako bi se malo dublje kopalo, o tome smo dosta napisali. Činjenica je, što je smayoo napomenuo da su memorije osjetljive na takt. I sam sam imao takovo iskustvo. Zato je najbolje staviti memoriju istog takta kao i original. Probao sam staviti sa višim taktom od moje i jedno vrijeme je radila, a onda iz njoj poznatog, više nije htjela. Tak da se sa tim više ne experimentiram. Dam popu popovo i miran sam.
02.05.2012 | 22:26
ljudi hvala svima na odgovorima ... smayoo i ostali

i ponudama ... zmijutin

trenutno sam u Zadru zbog posla pa ću sutra pogledati u linksa ... to mi je najlakše ... samo neznam da li da stavim 4 giga ili 8 ...

razlika u cijeni je drastična

4 giga -- 190 kn

8 giga -- 600 kn ... nisam baš pri lovi ... pa vjerojatno uzmem opciju prvu ... a iza ljeta možda drugu ...

koliko zapravo ubrzanje dobijem sa 8 giga ? ako netko zna iz prve ruke i da mu se napisat ... molim neka napiše ...
02.05.2012 | 22:31
Imaš samo 2 slota pa 4 giga koje kupiš sad poslije možeš baciti u smeće kad budeš stavljao 8. Razlika između 4 i 8 je ogromna. Neizreciva. Meni je na Miniju dovoljno 4 jer on služi "kućnoj" uporabi, ali mi je na MBP kojeg koristim za posao 4 gige često bilo tijesno - kad god bi pokrenuo AutoCAD ili virtualku s Windowsima,

600 kn mi se čini previše za 8 giga. Ja sam si zimus kupio 8 GB za 380 Kn.
02.05.2012 | 22:50
znači, može u ovaj Mini o kojem je riječ i memorija iz iMaca, bitno je samo da je DDR3 1067MHz?
baš namjeravam svoj iMac 9,1 pojačat na 8GB pa sam ova dva od 2GB koji su mi unutra namjeravao prebacit curi u alu Minija.
02.05.2012 | 23:02
gogos kaže:
razlika u cijeni je drastična

4 giga -- 190 kn

8 giga -- 600 kn ... nisam baš pri lovi ... pa vjerojatno uzmem opciju prvu ... a iza ljeta možda drugu...

zašto uopće razmišljat o našim cijenama kad na OWC-u možeš 2x4GB dobit za cca 350 kn: eshop.macsales.com/shop/memory/Apple_Mac_mini/DDR3
03.05.2012 | 01:11
Kakvih crnih 600 kn... 8 GB za novi Mini je u Ventexu 346 kn.
03.05.2012 | 10:25
Da i ja nešto pitam.
Jel i ovo ide u Minia protis.hr/products/details/corsair-value...o8gx3m1a1333c9/51468 jer mi cijena izgleda OK.
03.05.2012 | 11:26
Ček, to je 8 GB modul? Jeftino je. Ide u nove Minije, 2x8 do 16GB.
03.05.2012 | 11:36
Upravo sam ih zvao, to je jedan modul od 8 GB. Ja sam naručio, pa ćemo vidjet.
03.05.2012 | 14:52
Finn kaže:
znači, može u ovaj Mini o kojem je riječ i memorija iz iMaca, bitno je samo da je DDR3 1067MHz?
baš namjeravam svoj iMac 9,1 pojačat na 8GB pa sam ova dva od 2GB koji su mi unutra namjeravao prebacit curi u alu Minija.

i - jel može memorija iz iMaca u Minija?
03.05.2012 | 21:34
Može, to je isti tip. Samo treba paziti da je takt odgovarajući stroju (znači 1067 ili 1333). Ako se stavlja brži u sporiji, može biti problema, pa često barem jedan modul mora biti sporiji da bi sve bilo ok. Tek da se zna, to su nove fore, godinama je to radilo bez problema - da brži RAM ok radi u sporijem stroju ako su ostale karakteristike iste.
07.05.2012 | 16:40
Renzo kaže:
Upravo sam ih zvao, to je jedan modul od 8 GB. Ja sam naručio, pa ćemo vidjet.

Jooj, kad bi to radilo u C2D MBPovima. Jel ima netko da je probao, da sigurno ne radi?

Sto se tice brzina kako je netko spomenuo, neki ne mogu vrtiti 1333 ako su dolazili s 1067. Kao sto i neki ne mogu 800 ako su dolazili s 667.
No recimo MBP s 9400m cipsetom normalno vrti 2x4 GB 1333 MHz, i ne downclocka ih, a noviji MBP s 320m cipsetom ne boota s tim modulima. No ako je samo jedan 1067 MHz, onda radi. Naravno, 1067 moduli su skuplji od 1333
07.05.2012 | 19:38
Jedan keks od 8GB ne radi u MBP5,1 (C2D, late 2008). Provjereno.
07.05.2012 | 20:32
smayoo kaže:
Jedan keks od 8GB ne radi u MBP5,1 (C2D, late 2008). Provjereno.

Grrrrr

To je 9400m cipset s 9600 standalone grafickom?

Steta. A 12 GB bi mi bilo taman za virtualne

Al kad gledam da su 8 GB moduli prije par mjeseci bili parsto dolara, a sad parsto kuna, i to je poboljsanje.
08.05.2012 | 01:29
Kakav chipset? To je MBP 5,1 (late 2008). Po tome se sve zna. Ako ne znaš, skineš Mactracker i pogledaš tamo.
09.05.2012 | 00:52
Kupio sam vec vise puta na ovom linku:
http://eshop.macsales.com/shop/memory/Apple_Mac_mini/DDR3

Maksimalnih (i isprobanih na dva kompa) 8GB sa dostavom u HR dodje oko 365kn.
09.05.2012 | 13:56
Goldy kaže:
Kupio sam vec vise puta na ovom linku:
http://eshop.macsales.com/shop/memory/Apple_Mac_mini/DDR3

Maksimalnih (i isprobanih na dva kompa) 8GB sa dostavom u HR dodje oko 365kn.

I prošao si 15 kn jeftinije nego Smayoo. Ako nije drastična razlika u cijeni, uvijek kupujem kod nas, a ponekad je čak kod nas jeftinije nego vani, što mogu potvrditi sa upravo kupljenih 8 GB rama (jedan modul) za 450,00 kn. a na Macsales sa dostavom u RH dođe preko 600,00 kn.

I da, ugradio sam tih 8 GB, izvrtio AHT sve OK, sada imam Minia sa 12 GB rama i 120 GB SSD:woohoo:
Screen_Shot_2012_05_09_at_09-daf5fc277d5197b5e5c1cca87addf7d2.png
10.05.2012 | 00:53
dpasaric kaže:

evo dobio sam upravo mail iz ventexa

8 giga - 346 kn. - modul 1333 ghz

a

8 giga . oko 540 kn - modul 1066 ...

e sad čovjek traži da mu pošaljem godinu proizvodnje minija i datum da provjeri da li mogu proći sa ovim jeftinijim modulom na mom stroju ...

gdje se to može vidjeti ?

tražio sam na "about this mac " ali nisam uspio !?

neda mi se dati 200 kn više ako ne moram ...
10.05.2012 | 13:31
gogos kaže:
dpasaric kaže:

evo dobio sam upravo mail iz ventexa

8 giga - 346 kn. - modul 1333 ghz

a

8 giga . oko 540 kn - modul 1066 ...

e sad čovjek traži da mu pošaljem godinu proizvodnje minija i datum da provjeri da li mogu proći sa ovim jeftinijim modulom na mom stroju ...

gdje se to može vidjeti ?

tražio sam na "about this mac " ali nisam uspio !?

neda mi se dati 200 kn više ako ne moram ...

Ja sam uzeo ovaj 1066 za MBP 13'' mid 2010. Nije htio radit s 1333 koje imam u starijem MBPu, a s jednim ovim i jednim 1333 radi.

www.links.hr/?naziv=memorija-so-dimm-pc-...d_artikl=016.500.115

Tak da je 540 kn previse.

Pretpostavljam da pricas o 2x4GB soluciji?
11.05.2012 | 00:16
da o 2x4gb soluciji ...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 4 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.49 Seconds

Provided by iJoomla SEO