gdje kupiti memoriju za mac mini? 2,4 ghz core2
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

gdje kupiti memoriju za mac mini? 2,4 ghz core2

12.05.2012 | 13:11
Renzo kaže:
Goldy kaže:
Kupio sam vec vise puta na ovom linku:
http://eshop.macsales.com/shop/memory/Apple_Mac_mini/DDR3

Maksimalnih (i isprobanih na dva kompa) 8GB sa dostavom u HR dodje oko 365kn.

I prošao si 15 kn jeftinije nego Smayoo. Ako nije drastična razlika u cijeni, uvijek kupujem kod nas, a ponekad je čak kod nas jeftinije nego vani, što mogu potvrditi sa upravo kupljenih 8 GB rama (jedan modul) za 450,00 kn. a na Macsales sa dostavom u RH dođe preko 600,00 kn.

Mislim da je dostava u HR bila oko $8 za 2x4GB RAM-a, poreza i carine nije bilo,
a kad narucim kod njih onda nemam dilema da li bude ili ne bude radilo.
12.05.2012 | 19:22
evo, baš sam htio naručiti, ali su me za registraciju tražili podatke od kartice, iako je pod opcijama plaćanja naveden paypal. kako to funkcionira, jel se može preko paypala kod njih kupovati ili ne? ne želim davati podatke od kartice ako plaćam paypalom.
13.05.2012 | 02:19
Finn kaže:
evo, baš sam htio naručiti, ali su me za registraciju tražili podatke od kartice, iako je pod opcijama plaćanja naveden paypal. kako to funkcionira, jel se može preko paypala kod njih kupovati ili ne? ne želim davati podatke od kartice ako plaćam paypalom.

Tamo PayPal uredno radi, samo treba izabrati PayPal kao opciju placanja nakon stavljanja proizvoda u kosaricu i odabira Checkout-a. Na desno ima opcija Checkout via PayPal i onda se ide na login na PayPal i tamo se placa. Jedino ako ti je ovo prvi susret sa PayPal-om onda tek treba registrirati neku od kreditnih kartica na PayPal, a tek onda kupovati po web ducanima.
13.05.2012 | 11:00
ma ja sam naprosto glup. ne znam kako, ali nisam uopće skužio onaj treći dio gdje se može ići preko paypala...
sad je gotovo - registrirao sam se, ali s deviznom karticom koju koristim za paypal tako da će mi opet s nje ići lova pa sam na istom što se toga tiče, samo sam se dodatno (bespotrebno) registrirao.
01.06.2012 | 20:53
evo, stigao danas RAM, 2x4GB, iz OWC-a. naručio sam ga 12. 5., a danas je osvanuo u sandučiću - prošlo i bez carine.

sad me zanima kako bih mogao na neki način testirati to pojačanje s 4 na 8 GB. nemam "pri ruci" nikakav posao kojim bih to mogao testirati. ima li kakvih "trikova" koji mogu pokazati povećanje brzine u radu?
02.06.2012 | 14:07
Finn kaže:
evo, stigao danas RAM, 2x4GB, iz OWC-a. naručio sam ga 12. 5., a danas je osvanuo u sandučiću - prošlo i bez carine.

sad me zanima kako bih mogao na neki način testirati to pojačanje s 4 na 8 GB. nemam "pri ruci" nikakav posao kojim bih to mogao testirati. ima li kakvih "trikova" koji mogu pokazati povećanje brzine u radu?

Paaa, kad upalis dovoljno stvari da pocne trosit preko 4 GB rama, onda ce se tek vidjet jer nece rostat po disku. Inace nema nikakvog poboljsanja.

A za ovaj prvi slucaj neces morat nista testirat, jer je razlika nebo i zemlja.
02.06.2012 | 15:33
ahaaa... onda možda nisam ni trebao nadograđivat.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
02.06.2012 | 16:23
Razlika u brzini najbolje se vidi kad pokreneš windowse ili neki drugi OS u virtualki. S 2Gb ne radi nikako i treba cijelu viječnost da vidiš desktop, sa 4Gb je dovoljno brzo da pokreneš kakav uređivač teksta, a sa 8Gb se možeš igrati pod virtualkom i još radit ponešto pod Mac OS X.

Photoshop također radi puno bolje sa više mrmorije, a za video editiranje da ne i spominjem. Tu RAMa nikad dosta.
  • mileni
  • Posjetitelj
02.06.2012 | 18:32
Imao sam 8GB prije. Win7 pod Parallels Desktop, Coherance... Uredno sam drzao otvoren IE (samo radi testiranja), Visual Studio, Sql Manager + WC3 + Garena (malo Dote tu i tamo:) ). Nisam imao problema sa memorijom, dapace. Redovito barem 2GB free. No istina, svakih par sati sam preko terminala radio purge da bi malo oslobodio ako free memorija padne.

Dakle virtualka na 8gb moze raditi sasvim uredno. No ja sam iz raznih razloga trebao jos vise pa sam i povecao. Dogradnjom memorije ne dobiva se na brzini, ali od viska glava ne boli. Dapace, sad imam idealnu radnu stanicu, a ponekad i zaigram na istoj bez problema. Ja prezadovoljan
02.06.2012 | 22:47
Finn kaže:

ako ne znas zasto si opce nadogradio onda sigurno to nisi trebao ni raditi
03.06.2012 | 02:51
Finn kaže:

Ma daj, mora se kuziti razlika. Moj MacMini je sasvim vidno zivnuo sa 8GB u odnosu na 2GB,
koliko god aplikacija otvorio sve radi istom brzinom, dok je sa 2GB vec sa dvije aplikacije znao rostati po disku.

Ako zelis jos ubrzati onda mozes staviti neki manji SSD kao sistemski disk, onda masina zbilja leti.
Ima u OWC SSD plus neki adapter, tako da ti stane SSD umjesto CD-a, pa imas dva diska unutra, a CD
strpas u vanjsko kuciste.

Ovdje imaju i prikaz njihovih rezultata sa vise RAM-a, SSD-om i sl: link

P.S. Koje sranje, za MacMini 2010 nemaju u ponudi Data Doubler
... a za 2011 imaju ... bas steta, jer SSD brutalno ubrza stroj.

P.S. Izgleda da ipak ima lijeka i za MacMini Mid 2010 u ovom obliku:
www.ifixit.com/Apple-Parts/12-7-mm-SATA-...107-081#.T8q2b2gp8UV

To u kombinaciji sa 8GB RAM-a je prebrzo
03.06.2012 | 15:55
Goldy kaže:

P.S. Izgleda da ipak ima lijeka i za MacMini Mid 2010 u ovom obliku:
www.ifixit.com/Apple-Parts/12-7-mm-SATA-...107-081#.T8q2b2gp8UV

To u kombinaciji sa 8GB RAM-a je prebrzo

Ili isto to s ebaya za sestinu novaca i besplatnom postarinom

www.ebay.com/itm/SATA-2nd-HDD-HD-Hard-Dr...;hash=item416232f03c
03.06.2012 | 17:56
lukarak kaže:

Ili isto to s ebaya za sestinu novaca i besplatnom postarinom
www.ebay.com/itm/SATA-2nd-HDD-HD-Hard-Dr...;hash=item416232f03c

Ako to zbilja radi i dolazi sa svime potrebnom fakat najbolja fora do sada,
samo jos ubaciti neki dovoljno brz SDD i 8GB RAM-a i "stara kanta" od MacMini-ja moze biti zmaj za obicnije korisnike.
04.06.2012 | 09:17
Goldy kaže:

Ako to zbilja radi i dolazi sa svime potrebnom fakat najbolja fora do sada,
samo jos ubaciti neki dovoljno brz SDD i 8GB RAM-a i "stara kanta" od MacMini-ja moze biti zmaj za obicnije korisnike.

Samo treba pazit koji ide, 12.7 ili onaj nizi 9.5 mm. Jer u MBPove ide 9.5 mm.
05.06.2012 | 01:31
Ovi spomenuti na ebay-u i ifix-u su 12.7mm jer su za MacMini
22.06.2012 | 14:31
Sad mi nije jasna jedna stvar, u knjižici koju sam dobio s novim mac mini (mid 2011) piše da je maksimum memorije u svaki slot 4 GB?? a tako piše i na ovoj stranici

support.apple.com/kb/HT4805

Riba kaže da noviji miniji podržavaju kekse od 8 GB,a vidio sam i jednu sliku ovdje iznad gdje je pisalo da u miniju ima 12 GB memorije....molim pojašnjenje.
22.06.2012 | 15:19
Jednostavno, u trenutku kad je Apple izbacil taj komp na tržište, najveći keks koji je postojal bil je 4 Gb i onda su oni rekli da je maks koji ide 8 Gb (dva slota). No, kasnije se pojavil i veći keks, pa su dečki iz iFixita ili MacSalesa probali to poštekat unutra i vidli da matična podržava toliko rama i da ga komp prepoznaje, adresira i koristi.
Dakle, drži se onog kaj ti veli iFixit, ili Macsales ili Mactracker koji su PROBALI i onda temeljem probe dali preporuku......
22.06.2012 | 15:29
Hvala na odgovoru,sad sam gledao i razne filmove na iFixit o dodavanju ssd harda...nije baš ni jednostavno kao memorija a opet nije nemoguće.Postoji li kakav drugi način da se možda vanjski ssd spoji na mini...sad neznam preko kojeg sučelja jel bi usb bio vjerovatno prespor pa se ne bi dobile neke razlike u perfomansama.Da ide preko Thunderbolt onda bi disk vjerovatno bio preskup.Koja je najbolja opcija za nadogradnju ssd diska i ako se to napravi kako da se OS X onda prebaci na taj disk a ne onaj matični u kompu.
  • mileni
  • Posjetitelj
22.06.2012 | 15:46
Nedavno sam imao slicnu temu, pa evo:
www.jabucnjak.hr/forum/hardver/88107-ima...radnja-memorije.html

Mislim da ces ovdje naci odgovore na sve
27.08.2012 | 14:50
ostalo mi je 3x po dva gb memorije iz imaca mid 2011. znaci 1333 ghz. ako kome treba nek mi se javi na pp. usput .hocu jedan da ugradim sestri u mac mini (mid 2010), i kako sam shvatio kod nje je 1066. znaci trebam jedan njen ostaviti i jedan svoj ugraditi da bi mini radio.
27.08.2012 | 17:45
NAprotiv. Mislim da ti je veća šansa da ti radi ako ostaviš i taj stari. Onda sav ram radi na toj manjoj brzini, a ovdje su ljudi imali problema ako su sve kekse stavili veće brzine nego što ploča podržava.
27.08.2012 | 18:06
Tako sam i uradio. Jedan od 1333 i jedan od 1066. Kad sam stavio oba od 13333 nije htio upaliti. U svakom slucaju pomogla mi je ova tema.
27.08.2012 | 20:18
scarface32 kaže:
Tako sam i uradio. Jedan od 1333 i jedan od 1066. Kad sam stavio oba od 13333 nije htio upaliti. U svakom slucaju pomogla mi je ova tema.

Da to je jako cudno, na tom nvidia 320m cipsetu ne radi s brzim modulima, a na godinu starijim 9400m radi s 1333 MHz.

Govorim o MBPovima, ali Miniji su obicno kopije toga.
  • forthdancer
  • Posjetitelj
30.08.2012 | 01:09
Ljudi ako treba kome dva keksa od 2gb ddr3 hynix 1066mhz stavio sam pod oglasnik, u slucaju da niste vidjeli prodajem za 100kn

ja bi radije mijenjao za nes "pametno" pa ako ima tko kakvu ponudu moze na pm.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 4 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO