Ne moze upaliti macbook pro
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ne moze upaliti macbook pro

11.05.2012 | 23:26
smayoo kaže:

Postoji samo:

1. baterija iz kineske tvornice koja ima ugovor s npr. Appleom, proizvedena za Apple, s Apple jabučicom itd, koja košta 1000+ Kn (i do bez dostave) zato što na njoj 50 kn zaradi tvornica, 500 Apple, 200 država (PDV), a ostalo prijevoznici i preprodavači u lancu

2. baterija iz te iste tvornice, samo nije proizvedena za Apple, nego za svoj račun, pa na njoj piše "replacement battery for Axxxx", koja košta 200+ Kn (skupa s dostavom do Hrvatske i PDVom) zato što na njoj zaradi 100 tvornica, 50 država, 20 prijevoznici, a ostalo e-bay prodavač

3. baterija iz neke druge kineske tvornice, specijalizirane za low cost loše kopije, koja košta 100+ Kn (s dostavom i PDV) gdje je matematika ista, samo je cijena na pragu tvornice 30 umjesto 100 kn, a pdv je 30 kn.

To što si ti odabrao bateriju 3 umjesto 2, jer nisi znao prepoznati razliku, to je tvoja greška. Umjesto da radiš od toga demostensku filipiku, lijepo pitaj pa nauči nešto.

smayoo, daj neki hint kako razlikovati bateriju ad. 2 od baterije ad. 3, ili treba ići *osobno* u Kinu prije kupovine iste
11.05.2012 | 23:51
Pogledaš fotke i uspoređuješ detalje s originalom. Ako svi, baš svi, pa i najmanji detalji štimaju, to je 2. Ako neki ne štimaju (npr. baterija nema listić od prozirne folije koji služi za izvlačenje iz ležišta, ili nema crne rubove, ili tako nešto), onda je 3. Ako nisi siguran, pišeš trgovcu i tražiš točno specifične fotke. Ako ti ih ne želi poslati, ne kupiš od njega.

Isto vrijedi i za punjač. 2 se od 3 razlikuje po tome što ima točno iste dimenzije, a 3 je malo veći u svakoj dimenziji, i malo je manje kvadratičan (jedna dimenzija mu je više veća od druge). Punjač sam namjerno kupio 3, ne zbog cijene, nego baš zato da ga usporedim i zadovoljan sam kupnjom.

Također, moje dosadašnje iskustvo je da proizvod tipa 2 nikad ne oglašavaju kao "original", nego kao "replacement". Dok proizvodi oglašeni kao "original" mogu biti tipa 1, ali i tipa 3. S tim što bi pametan kupac, ako je kupio na E-bayu i platio PayPalom, tražio izričitu potvrdu da je proizvod zaista "original", a onda zatražio novac natrag od PayPala ako prodavatelj pošalje kopiju.

Sve ovo što sam napisao ne vrijedi samo za Apple, nego i općenito.
25.05.2012 | 18:28
stigla je nova, originalna baterija, onako izgledom bar drastična razlika u odnosu na kinesku

evo screenshot, malo me ovaj donji progress bar buni, je li to sve ok:

25.05.2012 | 18:35
To je nova???? Đe ođe 16% kapaciteta?
25.05.2012 | 18:47
jest nova, bar je meni prodana kao takva kupio sam je na ebayu iz USA, od prodavača sa prilično dobrim feedback scoreom, i platio sam je 83 USD plus 19 USD shipping.
25.05.2012 | 18:55
Da. Malo je puno izgubila od tih deklariranih 5600 mAh. Jesi li je kupio kao 5600 ili kao 4800 (mislim da su Apple originalne 4800)?

Probaj napraviti kalibracijski ciklus (isprazni je do kraja, da sam ode u sleep) i onda je napuni do kraja bez da ga koristiš pri tom) pa vidi što onda kaže.
25.05.2012 | 19:02
u opisu proizvoda piše 5600 mAh.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
26.05.2012 | 01:40
Eto, ja ne bih više trabunjao bezveze

@Smayoo, zanima me samo kako ti znaš da moja familija ne sortira svoj otpad? Da nisi možda nedavno kopao po našem smeću? Ccccc, sram te bilo...

Zar ti se ne čini da to tvoje zvuči u najmanju ruku arogantno? I sad budi faca, pa nemoj odmah kliknut na OBRIŠI jer ti se moj odgovor ne sviđa

@oujea

Čini se da ta nova baterija po smayootovoj podjeli spada ipak u 3. grupu, tj. to je originalno kinesko smeche, sorry čak malo i preplaćeno
26.05.2012 | 09:17
Na aroganciju uvijek reagiram arogantno. Tko se mača laća - la cucaracha

Ne znam da li tvoja familija sortira otpad, ali ne znaš ni ti što radi moja, a svejedno si krenuo pljuvati po meni (nama) s nekim generalističkim stavovima.

Moja nova "kineska" baterija ima 97% health. Deklarirani kapacitet 5200, izračunati 5047 mAh. Originalna koju sam dobio s MBP (koja se nedavno napuhala) je out of the box bila na 95%, a do rashodovanja je pala na 82%. Ljudi su se ovdje žalili da su u Apcomu kupili bateriju koja je nakon 2 mjeseca pala na 80% health. I što sad? Možda ipak trabunjaš bez veze?

Ja osobno mislim da da - trabunjaš bez veze, jer je svako generaliziranje - trabunjanje. Eto. Pa sad ti obriši moj odgovor jer ti se ne sviđa.

@oujea

Jesi li napravio kalibracijski ciklus? Ako nisi - napravi, pa vidi što onda kaže. Meni je nakon zamjene baterije isto prijavljivalo neki manji (ne toliko, ali manji) kapacitet, nego nakon kalibracije.

Ako jesi pa i dalje stoji ovoliko malo, javi se prodavaču i traži zamjenu baterije. Ako odbije, pokreni postupak kod PayPala da ti vrate novac.
26.05.2012 | 09:42
Koja je baterija u pitanju? Ako je to ona A1175, e te su dosta loše ili je nešto gadno zaribano. Ja imam treću u kompu. Zadnju sam kupio preko oglasnika, originalno za mislim 500kn ili tako nekako. Dobio račun (Apple oriđiđi) i radi ispravno, Kapacitet je bio nekih 98% na početku.
I meni se ćini kako je 100$ malo puno.
26.05.2012 | 20:30
@smayoo:

nisam radio kalibracijski ciklus, cekam da dobijem originalni punjac, jer sa ovim kineskim necu moci upaliti laptop ako ispraznim totalno bateriju.
26.05.2012 | 21:44
Ne moraš čekati originalni punjač. Jer ionako *ne smiješ* upaliti laptop kad isprazniš bateriju, jer opet neće valjati kalibracija. Kako sam ti napisao gore:

1. radi na bateriji dok ne ode sam u sleep
2. ostavi ga tako i spoji na punjač (dakle, ne paliti, ne raditi na njemu) te pusti na miru dok se ne upali zelena lampica na konektoru punjača.

S "kineskim" punjačem ti to traje dulje nego s originalnim, ali isto će ga napuniti.
26.05.2012 | 22:42
Možda me nisi najbolje shvatio (ili ja tebe nisam). Ukoliko radim na bateriji do potpunog pražnjenja, sa kineskim punjačem ne mogu upaliti laptop ako je baterija potpuno prazna. Eh sad se bojim da je neće uspjeti napuniti ni toliko da se laptop može upaliti (što mi se dogodilo sa prošlom baterijom)... naručio sam punjač iz USA prije 11 dana, i nadam se da bi trebao za par dana doći, pa da budem siguran
26.05.2012 | 23:15
Da li ti uopće čitaš što ja napišem? Evo, da probam još jedan, treći, posljednji put:

U kalibracijskom ciklusu NE SMIJEŠ upaliti laptop ionako. Kad se isprazni, samo ga pustiš da se baterija puni dok se ne napuni, bez paljenja.

Što tu nije jasno???
26.05.2012 | 23:28
znam da NE SMIJEM upaliti, čitao sam već po stranim forumima, ali stvar je da PROŠLU bateriju sa istim ovim KINESKIM punjačem nisam uopšte mogao napuniti ni 1% sa kineskim punjačem kada se isprazni DO KRAJA. Morao sam je početi puniti sa originalnim (napuniti na 1-2%) i onda je kineski mogao nastaviti. Kineski je odmah imao upaljenu zelenu LED, iako je baterija full prazna. U međuvremenu mi je originalni skroz crknuo, pa bojim se da bez njega ne bih mogao uopšte ni početi puniti bateriju sa ovim što imam.
26.05.2012 | 23:49
Tu je bio neki drugi problem. Kod mene to nije slučaj. Imam zamjenski punjač, jedan doma, jedan u autu. I dva originalna. Svi uredno pune bateriju nakon što je Mac potroši toliko da ode sam u sleep. Jer ta baterija (ako nisi nešto prčkao po podešenjima) ima još nekoliko % (ako je zdrava i ako nisi Mac pustio da spava na takvoj praznoj bateriji satima).

Ako litijsku bateriju stvarno isprazniš do dna, do nule, onda si je za*ebo zauvijek i nećeš je više ni sa kojim punjačem povratiti da bude kakva treba. Ako si to napravio prethodnoj, onda nije čudo da se nije dala napuniti preko 20%.
16.11.2012 | 18:57
Pozdrav hajde da neotvaram novu temu posto imam problem kao u naslovu ove i nisam naso odgovor u vasim komentarima.
Naime danas je doslo do gasenja na mom MacBook Pro dok nisam bio tu pa sam mislio da je neko pomako kabal i doslo do gasenja. Normalno sam upalio i radio da bi poslije doslo do gasenja i ona lampica na kraju kabla uopste nije pokazivala svjetlost (baterija je izvadena posto se napuhala i od tada ova LED lampica je pokazivala nekad zelenu nekad crvenu boju). Mislio sam da je do uticnice pa sam probo na drugoj i nista onda sam posumljo na kabal posto sam sa punjaca skino onaj adapter a postavio duzi kabal i to zamjenim i onda sam imo zelenu svjetlost na onoj LED lampici i sve je normalno funkcionisalo narednih 2 h. Ugasio sam normalno i prinjeo laptop u drugu sobu kada sam poslije ponovo trebo da upalim vise nisam imo svjetlost na onoj LED lampici i laptop se nemoze upalit.
Dali je neko imo slican problem jeli do laptopa ili punjaca.
17.11.2012 | 01:05
Do punjača je. Najvjerojatnije ti je jedna od onih sitnih iglica u samom konektoru na kabelu - malo uvučena u odnosu na ostale? Ili ti se navuklo malo "špene" (metalne prašine) u konektor.

Možda ti više nije simetričan konektor. Ako ne radi kad okreneš na jednu stranu, probaj okrenuti na drugu.
18.11.2012 | 00:58
Ocistio okreno i nista ne ide nikako da se upali LED lampica potom nosio covjeku da nekim uredajima izmjeri prolaz struje i nista ne pokazuje. Valjda bi trebalo da pokazuje 18 V a ono pokazuje 0,2 V tako da je vjerovatno otiso punjac (o ovome nista neznam pa sam napiso kako mi je rekao ovaj "majstor" )
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 8 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, drlovric, jura22, m@xym, Riba, Anonimci (577)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.32 Seconds

Provided by iJoomla SEO