Novi MacPro možda ipak
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi MacPro možda ipak

06.06.2012 | 19:44
Kako stvari za sada stoje i prema www.appleinsider.com/articles/12/06/06/p..._lineup_at_wwdc.html ipak nam se Apple smilovao te nije ukinuo profi liniju.
06.06.2012 | 22:38
Jao, kako milostivo od njih, sve mi knedla stoji u grlu od ganuća. Ajmo sad jednu prigodnu euharistiju u čast premudrog Applea i njihove beskrajne milosti.
07.06.2012 | 00:44
Gange?
07.06.2012 | 01:40
smayoo kaže:
Jao, kako milostivo od njih, sve mi knedla stoji u grlu od ganuća. Ajmo sad jednu prigodnu euharistiju u čast premudrog Applea i njihove beskrajne milosti.

Po svemu sudeći, moj Mini će ostati latest još neko vrijeme...
@ Smayoo Samo da su ostali na Snow Leopardu do 2020, možda bi i pala koja euharistija
07.06.2012 | 09:19
Ne. Nego da su ostali na Mac OSu. 10.7 je samo deklarativno Mac OS. Po kvaliteti je očito - Windows.
07.06.2012 | 19:48
www.appleinsider.com/articles/12/06/07/n...nderbolt_usb_30.html

Da se vratimo na temu......
11.06.2012 | 01:13
Samo da ga ne useru, a poznavajuci Apple usrat ce nesto vec. Ili ce imati premalo PCI-E utora, sto se donekle dade kompenzirati, doduse dosta skupo, ili nece imati 10 Gb ethernet ili ce biti premalen, ili ce imati samo 2.5" slotove za diskove...
11.06.2012 | 02:14
Ja sam optimist i jedva čekam WWDC!

P.S.
A Smayoo njurga na OS koji nije nikada niti probao!
11.06.2012 | 08:15
Jamra jer je fascinantno kako su neke stvari bile dobre u 10.6, a 10.7 su ih zasrali (nije moje iskustvo, već čitam po netu).
Nejasno je zašto se prčka po nečemu što radi.
11.06.2012 | 20:06
To se slažem! Dakle, da, istina je da su barem tuce stvari koje su bile perfektne zeznuli. No, to ne znači da je OS loš, ima mnogo toga novog što je dobro i cijeli OS sve skupa je odličan - brz, stabilan i ugodan.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
11.06.2012 | 22:03
Kome god sam dao da malo radi na mom MacBook Prou sa 10.7.4 i skužili sve ljepote multitouch gesti, odmah su pitali da li se takvo nešto može napraviti i na Windowsima
11.06.2012 | 22:20
Ako sam ja dobro vidio Novi MacPro IPAK NE!
Zato su nam predstavljene nove verzije (kako Smayoo kaze) COFLEKA u najnovijim bojama i smart veličinama u obliku novih featurea na nadolazećem ML-u.
11.06.2012 | 22:47
Ali na US storu pokazuje NEW kod Mac pro samo ja ne kužim što je NEW

Edit:
Osim ako ne misle na ono malo razlike u procesorima, .... nakon skoro dvije godine!
  • mileni
  • Posjetitelj
12.06.2012 | 00:08
Nisu prikazali ni iMac. Novi Air, Macbook pro + iGadgetsi + iOS. Ukratko, meni osobno nista zanimljivoga, ali je zato bilo puno "amazing things only Apple can do!"
12.06.2012 | 00:38
da svi budu sretni valjda treba napraviti event gdje izbace istovremeno novi iMac, mac mini, mac pro, MBP, MBA, iStvari, sve sa retina ekranom, novim dizajnom, ssd diskovima out of the box i sa starim cijenama. mooooozda bi tada bilo "ajde moze proci"!
  • mileni
  • Posjetitelj
12.06.2012 | 00:52
Ne moze covjek biti cak ni razocaran kad je famozni Apple u pitanju?
Novi Macbook pro izgleda ok, prepaprena cijena je minus, a izostanak etherneta je pak smijurija sama po sebi.
12.06.2012 | 01:03
ma naravno da se moze razocarati, ali ne vidim zasto se muciti razocaranjima.
novi MBP cisto onako solidno djeluje. ethernet konektor je deblji od kucista (bez monitora) koliko vidim ovako od oka, pa su ocito dali prednost izgledu. njihov rizik kojeg su redovito kroz povijest preuzimali. na toshibi imas i dalje vga portove koji su mnogima korisni. bo...
srecom izbacili su adapter, pa kome bas treba imat ce prilike koristiti i ethernet.

sto se tice novog MBP-a, dojmovi su mi na prvu pozitivni. mozda se i ja lako dam impresionirati priznajem, ali rezolucija od 2880*1800 na 15" prijenosniku mi je nekako

nadam se da ce developeri prlilagoditi aplikacije kroz godinu, dvije pa da prelazak kompletne linije na retinu bude sto bezbolniji vizualno.
12.06.2012 | 01:14
Katastrofa! Pa ni Thunderbolt nema! OMG, ovo stvarno nisam ocekivao
12.06.2012 | 01:31
da, vidim da mac pro nije bas neki update dobio. usb 2.0 i dalje, nema thunderbolta, BT je isto stari... prakticki sve staro osim nesto jacih procesora.
12.06.2012 | 02:39
kinsif kaže:
mozda se i ja lako dam impresionirati priznajem

Understatement of the year.

Ideš redovito kod Davora na mise?
12.06.2012 | 02:48
joj godine su vam oduzele entuzijazam izgleda
12.06.2012 | 09:21
Je. Godine to inače rade. Zapravo ne godine, nego iskustvo.
12.06.2012 | 15:31

nego fakat sto mislite o novom MBP? ocito je da se ne radi o consumer uredjaju (prvi ga ne bi kupio), a vidim da pro ekipa (pod pro mislim na ljude koji zaradjuju svakodnevno od rada na takvom racunalu, da demistificiramo i to) nije bas nesto zadovoljna..
sta mu fali, cega ima viska, kakav mu je "value for money" iz vase perspektive, kome je uopce namijenjen posto je cijena od pocetnih 2k € previsoka za consumer trziste, a vidim da ni ljudi kojima je teoretski taj stroj namijenjen nisu odusevljeni (smayoo i superunkown u ovom slucaju)?
  • mileni
  • Posjetitelj
12.06.2012 | 16:50
Razmisljao sam da mozda uzmem mobilno, a ne desktop rjesenje. I prije samog predstavljanja novog MBP-a odustao sam od tog nauma, desktop je ipak za mene. Apple mi je dosta olaksao i najmanju dvojbu koju sam imao. Novi MBP nema ethernet prikljucka, osim ako necu kupovati dodatke za ionako preskup uredjaj. Ukratko, izbjegavam isti. A cijena u istyleu je smijesna, no ipak, ocekivana.
12.06.2012 | 19:12
Kako to misliš - očito se ne radi o consumer uređaju? Očito se radi o consumer uređaju. Nije svaki consumer uređaj jeftin, nego to ovisi o tome kojem je consumer segmentu namijenjen. Nećeš valjda reći da je, ne znam... Mercedes SLK profesionalno vozilo?
  • mileni
  • Posjetitelj
12.06.2012 | 19:25
Nisam mislio na cijenu MBP-a opcenito, vec na nase hrv cijene. Znam da tu ulazi pdv, marza, trosarina dostave, bla bla bla. No briga me. Novi MBP vjerujem da ce biti fantastican uredjaj, no i dalje stoji konstatacija da je jednostavno preskup.

Isto tako stojim pri svom misljenju da je ovo sve samo ne Pro uredjaj. Consumer je sigurno. Mercedes SL(K) nigdje ne spominje da je pro, sto bas i ne mogu reci za novi mbPRO
12.06.2012 | 19:35
ako je nekome profesija impresionirati sponzoruse, onda je i slk profesionalno vozilo
da znam ne bi pitao, ovako pitam mozda ce na kraju stvarno samo sminkeri kupovati ovaj komp,

nedostatak etherneta ovako na prvu mi ne izgleda kao neki deal breaker obzirom na to da ima rjesenja, ali eto nekome je ocito to veliki minus. samo me zanima vidjenje drugih koji su mu nedostatci (osim ove bolesne cijene u hr).
12.06.2012 | 20:18
Pa i ne znam bas...meni zgleda super taj retina display
Usb 3...jeeeeej...popustili su, ipak.
Cijena je takva kakva je (apsolutno preskup, uostalom kao i svi macovi), a apple-ove uglavnom kupuju sminkeri.
Daklem, i u ovoj krizi ce se naci dovoljno ekipe koja ce ga uzeti na 7000 rata i otvarat ga u lokalnoj birtiji cuclajuci mali espresso jer za veliki vise nemaju

U svakom slucaju, ne vidim neki "revolucionarni" pomak osim retine...a to ne vrijedi tih para.
12.06.2012 | 21:33
Ja sam valjda slijep i/ili glup, ali ne vidim što je tako super u tom retina displayu. Ne vidim za koju je profesionalnu primjenu to uopće bitno, a kamoli presudno. Moje je mišljenje da je to čisto i nepatvoreno, i još uvijek jako skupo, izdr...

@mileni: Da, istina je. Mercedes se zove SLK i nigdje ne spominju PRO. Eventualno AMG Možda bi trebao i Apple probati tako nešto... MacBook AMG. Ili MacBook WLX. Ili tako nešto. Na tragu HP stila označavanja. Ionako se srozavaju prema tom nivou.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
12.06.2012 | 22:14
smayoo kaže:
Ja sam valjda slijep i/ili glup, ali ne vidim što je tako super u tom retina displayu. Ne vidim za koju je profesionalnu primjenu to uopće bitno, a kamoli presudno. Moje je mišljenje da je to čisto i nepatvoreno, i još uvijek jako skupo, izdr...

Ma nisi smayoo ni jedno ni drugo, samo si malo tvrdoglav, da nisi možda ovan po horoskopu? Ja jesam.

Što se tiče profesionalne primjene, pa jasno su rekli kojim profesionalcima je namjenjen, ko prvo fotografima koji sad konačno po prvi puta imaju prilike raditi na svojim fotografijama, a da pri tom ne moraju vidjeti ono čega inače nema u prirodi, a to je onaj sićušni, ali ipak primjetan prostor između piksela, a isto ide i filmašima, preview u punoj rezoluciji i još ima mjesta za kontrole i sve ostale điđe miđe.

Naravno da sve to nije nužno, pa do sad se radilo na klasičnim ekranima i sve je funkcioniralo ok, ali da je ovo sa retinom bolje, bolje je i vjeruj mi taman kad pomislim da je možda retina bezveze i onda se sa Novog iPada vratim na dvojku, prvo se namrštim i onda shvatim da me retina razmazila i da bi najradije da sve ima retina prikaz

EDIT
Retina rulez Hoću iMac 27" sa retina zaslonom!!!!!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 3 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.87 Seconds

Provided by iJoomla SEO