12.06.2012 | 22:14
smayoo kaže:
Ja sam valjda slijep i/ili glup, ali ne vidim što je tako super u tom retina displayu. Ne vidim za koju je profesionalnu primjenu to uopće bitno, a kamoli presudno. Moje je mišljenje da je to čisto i nepatvoreno, i još uvijek jako skupo, izdr...
Ma nisi smayoo ni jedno ni drugo, samo si malo tvrdoglav, da nisi možda ovan po horoskopu? Ja jesam.
Što se tiče profesionalne primjene, pa jasno su rekli kojim profesionalcima je namjenjen, ko prvo fotografima koji sad konačno po prvi puta imaju prilike raditi na svojim fotografijama, a da pri tom ne moraju vidjeti ono čega inače nema u prirodi, a to je onaj sićušni, ali ipak primjetan prostor između piksela, a isto ide i filmašima, preview u punoj rezoluciji i još ima mjesta za kontrole i sve ostale điđe miđe.
Naravno da sve to nije nužno, pa do sad se radilo na klasičnim ekranima i sve je funkcioniralo ok, ali da je ovo sa retinom bolje, bolje je i vjeruj mi taman kad pomislim da je možda retina bezveze i onda se sa Novog iPada vratim na dvojku, prvo se namrštim i onda shvatim da me retina razmazila i da bi najradije da sve ima retina prikaz
EDIT
Retina rulez
Hoću iMac 27" sa retina zaslonom!!!!!