13.06.2012 | 11:24
smayoo kaže:
Koja je onda svrha kupnje laptopa za takvu besmislenu lovu? Da bi imao (beskorisnu) rezoluciju koju nećeš koristiti jer ti pregrijava stroj i siše bateriju?
To me podsjeća na onu jednu nekadašnju Alfu (nisam točno siguran - mislim da nije 33, je li možda 75? - ima tu alfista pa će znati) koja je imala super vozne osobine i motor s masom konja i sve čudo jedno, dušu dalo za sportsku vožnju, samo što bi se nakon 20 minuta motor pregrijao ako si ga agresivnije vozio...
Fleksibilnost? Prvi put da mozes upotrebljivo koristiti vise razlicitih rezolucija (u svrhu veceg ili manjeg workspacea). Meni je to odlicna stvar.
Osim toga, nije samo rezolucija ekrana poboljsanje, nego i IPS.
Ako uzmes obican 15'', imas $1800 osnovne cijene. Na to, da bi dosao do konfiguracije novog osnovnog MBPa, moras nadodat 8 GB rama i 256 GB SSD. Cak i da ne uzimas od Applea, to je jos parsto dolara, cime se vec jako priblizavas njegovoj cijeni od $2200.
I jos imas 512 MB grafiku umjesto 1 GB.
E sad ak ti IPS ekran i 512 MB ekstra video memorije ne vrijedi tih 100 dolara eventualne razlike u cijeni, jebat ga.
Cak i da uzmemo da mi treba 16 GB, to je 200 dolara nadoplate, a trenutno je na OWCu 16 GB 2 modula 160 dolara. Dakle, opet, par desetaka dolara razlike.
Nekome vrijedi, nekome ne. Za mene, nema se sto razmisljat.