20.06.2012 | 00:07
Sank kaže:
Zar je moguće da ne uviđate glavni nedostatak tipkovnice na coveru?! S takvom tipkovnicom kao i sa Surfaceom može se raditi jedino ako se odloži na neku ravnu površinu kao što je stol ili očekujete da će Surface lebdjeti bez mogućnosti oslonca?
Za razliku od laptopa tj. ultrabooka čiji se ekrani drže za tijelo i neće se izvrnuti, Surface ne može stajati u zraku, a niti naslonjen na koljena s onim svojim poklopčićem kao osloncem. Dakle, tipkovnica na coveru jest idijotarija za takvu vrstu uređaja, jer tablet bi prije svega trebao biti uređaj za koji ne trebamo nikakav dodatni oslonac osim naših ruku.
Pored toga, kad je tablet u krilu, lakše je tipkati po ekranu nego po ovakvoj tipkovnici zbog samog položaja. Uostalom zamislite se u polusjedećem položaju sa iPadom u krilu, a onda s ovim Srufaceom prikačenim na taj poklopac pa ćete razumijeti o čemu pišem. Ne zaboravite da tikovnica ima fleksibilnu vezu na Surface.
Tipkovnica se može otkačit (kao i Smart Cover na iPadu) i od tog momenta koristiš Surface kao i bilo koji drugi tablet.
Sank kaže:
Eto, vjerujem da je Apple vjerojatno imao sličnu ideju, ali su ubrzo shvatili da bi to bila čista glupost, pa su od poklopca radije napravili da može služiti kao oslonac za iPad, a kad se iPad stavi na ravnu površinu stola, onda ima na rspolaganju čitavu paletu bluetooth tipkovnica dobre kvalitete, na koje se može istipkati i cijela knjiga.
Da, naravno. Čim se netko pojavi s originalnom i potencijalno dobrom idejom to je samo zato jer ju je Apple imao prvi i odbacio.
Ja sam ipak poprilično uvjeren da im to uopće nije palo napamet, a i da nekim čudom je - možda je samo Jobsova prepotencija bila ono što je spriječilo njen razvoj, što i dalje ne znači da se radi o lošoj ideji. I iMac se trebao zvat MacMan jer je Jobs upirao da se koristi to ime (koje je btw očajno).
Sank kaže:
Na kraju krajeva, onaj kome treba dobra tipkovnica jer puno piše, definitivno bi se trebao odlučiti za neki od ultrabookova ili za iPad u kombinaciji sa odličnom Apple BT tipkovnicom, a ne za ovo ljepuškasto niš koristi
BTW, za sad nigdje nisam vidio spominjanje Bluetootha na Surfaceu, ali nadam se da će ga imati jer će onda ipak imati mogućnost da se na njega prikači poštena tipkovnica.
Drago mi je što si naveo pisanje - možda će se kupac baš u tom slučaju odlučit i na Surface sa punokrvnim MS Wordom
Čisto sumnjam da nema Bluetooth, a pored toga ima još i USB 2.0 port tako da može spojit i žičanu tipkovnicu koju god hoće, što je daleeeeeeeko veći izbor od BT tipkovnica i puno više od onoga što se može spojit na iPad
---
Ja sam zadnja osoba koja želi stat u obranu Microsofta, ali mislim da je gomila prigovora koje sam pročitao ovdje neosnovana i mislim da ovaj uređaj ipak zaslužuje malo konstruktivnije kritike.