Microsoft Surface
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Microsoft Surface

• User
  • Posjetitelj
19.06.2012 | 03:25
www.microsoft.com/surface/en/us/default.aspx

Evo upravo predstavljen novi, imho potencijalno opasan konkurent iPadu. Koliko mi je poznato, na tržištu tableta Android nije uspio zahvatit toliko velik dio tržišta kao kod telefona. M$ u ovom slučaju igra na Apple-ovu kartu, tj. predstavili su vlastitu kombinaciju softvera i hardvera. Naravno, bit će i drugih proizvođača Win 8 i Win RT tableta, ali Surface se sada postavlja kao referentni sustav i to im možda donese prednost pred Androidom.

Neću ulazit u to je li Win 8 dobar ili ne, ali činjenica je da je Metro vrlo ugodan na tabletima, a i Pro verzija Surface-a je ionako X86 PC i zadržana je kompatibilnost sa gomilom desktop aplikacija. To je jedna od strateških prednosti u odnosu na iPad, a potpomognuta je i njihovim "smart coverom" s tipkovnicom koji je ovako puno više "smart" od Apple-ovog.

Ne, nisam iznenadni Windows fan, ali činjenica je da ovaj tablet ima neke vrlo zgodne inovacije i na njemu Metro zapravo dobija smisao (iako je i dalje do bola nezgrapan za desktop).

Živi bili pa vidjeli. Osobno mi ne pada napamet switch na Win Tablete, ali čini mi se da bi dosta ljudi moglo.
19.06.2012 | 07:55
Da li je prednost gomila programa, mislim kako nije jer nisu prilagođeni prstima, već mišu. Ali da izgleda dobro izgleda. Štos s tastaturom je odličan. Kad izađe, onda će se znati gdje su šparali, a gdje nisu. Koliko smo vidjeli štos je u ekranu, ako tu budu stiskali otiči će k vragu. Naravno, tastatura nije sa dugotrajno pisanje i nije zamjena za prijenosnik. Ono što će odrediti daljnji put je cijena i ekran.
19.06.2012 | 09:56
Ovako na prvu izgleda odlicno.Sad ako bude kvaliteta izrade kao Apple-ova,ako Win 8 budu bez previse bugova,ako bude pristojan izbor aplikacija u Win store-u i najvaznije ako bude jeftiniji od iPad-a bar 15-ak %.
Ako firma velicine Microsofta nije bila sposobna u ove dvije i po godine odkad Apple gomila lovu na iPad-u bila sposobna napraviti nesto kvalitetno onda
Previse ako...
19.06.2012 | 10:56
XBOX, koliko znam prodaje se ispod cijene, a razlika se namakne igrama.
Microsoft ima vrlo solidan hardware, ovo bi im moglo upaliti.
19.06.2012 | 11:12
Cover im je zakon. Muči me što je standardno nepoznat "pricing i availability".
19.06.2012 | 11:17
naravno ovo nije samo tablet ovo je konkurent i Air seriji također. Zanima me kako će ta tipkovnica funkcionirati u praksi. Za sada na prvu dobar potez, ali ne želim komentirati previše dok se ne pojave neki ozbiljniji reviews u kojim će se to opisati.

Pro je serija koja će moći koristiti i klasični desktop rad, ali bi se cijenom mogao probližiti Airu u tom slučaju. Ako tako gledamo Air je bolji po meni od ovog rješenja i tu nema previše razmišljanja.

RT verzija je konkurent iPadu kao klasični tablet. Koliko će Metro sa svojim radom i ponudom aplikacija biti bolji od iPada to ćemo također vidjeti, ali moram priznati da mi je drago da se konačno pojavio, barem na prvu, dobar konkurent iPadu.

Kakva će realizacija biti to ćemo vidjeti.
19.06.2012 | 11:56
Pa valjda su nekog vraga i naučili (na svojim i na tuđim greškama).
Ukoliko sudbinu budu krojili inženjeri trebalo bi ispasti dobro, ako se toga prime ekoomisti onda ne.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
19.06.2012 | 12:59
Bah, još jedan fail. U usporedbi s Novim iPadom ne donosi baš ništa revolucionarno, osim "možda" one uboge tipkovnice na coveru. Pišem uboge, jer sigurno nije takve kvalitete da bi se na njoj moglo pisati više i bolje nego na virtualnoj. Pored toga, iPad mogu držati na koljenima ili čak u ruci dok pišem na virtualki, a za ovu njihovu ništa bez kakve vodoravne površine. Ako već moram tablet odložit na stol, onda iPad ima svu silu BT tipkovnica na izbor

Apple bi sigurno stavio tipkovnicu na svoj Smart cover da su u tome vidjeli nešto korisno

Onoj "Površini" sa Win RT (ARM) predviđam fail odmah u startu jer jednostavno izbor programa je jadan i neće se stvar tako brzo popraviti, a i netko ko već koristi Windowse sigurno neće plaćati ARM verzije softwera koji već posjeduje.

"Površina" Pro je utoliko zanimljivija jer će moći vrtiti veliku bazu programa rađenih za klasične windowse, no taj je cijenom u rangu ultrabookova, a oni barem imaju pravu tipkovnicu, a većina tih programa nije prilagođena radu sa multitouch ekranom i prstima pa sad tko voli nek izvoli.

Mislim da će im ovi tableti bit jednako uspješni baš kako su im uspješni pametni telefoni pored Androida i iOSa.
19.06.2012 | 14:07
Gore ce biti Win8, to je sve sto treba znati pa da se uredjaj zaobilazi u sirokom luku
19.06.2012 | 14:37
Goldy kaže:
Gore ce biti Win8, to je sve sto treba znati pa da se uredjaj zaobilazi u sirokom luku

Zasto???
19.06.2012 | 15:00
Jer i Win8 imaju Registry i sve gluposti koje su povezane s time kao i Win95/98/Millenium/NT/2000/Vista/7/8 ...
19.06.2012 | 15:05
Po meni popriličan fulanac od proizvoda, ali i jasna reklama za budući Windows 8 i Windows 8 RT.
Ono što mi je zanimljivije u ovom slučaju, jel se to opet kao neki proizvođači klima i frižidera netko pravi blesav i svjesno i namjerno krši patente ili su patenti kao takvi bzvz i to što netko ulaže u svoj R&D je kreten i napuhanko?
Microsoft Surface Touch Cover / Apple’s Smart Cover Patent
19.06.2012 | 15:08
@ Sank vidiš vidiš nisam uopće razmišljao da u biti treba ravna površina za pisati na toj tipkovnici, lol. Stvarno kako su oni to zamislili u hodu? Ako misle koristit onu MS virtualnu tipkovnicu (imao sam je prilike koristit na OnLive servisu) onda će to biti takva katastrofa da to nije istina.

fail

@Goldy - slažem se. Windows 8 će možda biti kvalitetan OS (recimo 7ica je solida produkt), ali definitivno duboko u utrobi i dalje imamo segmente iz 1990ih
19.06.2012 | 16:58
Super im je ovaj cover.
19.06.2012 | 17:26
Cover je odlican, zanima me zasto se Appleu to nije cinilo kao dobra ideja...
  • Sank
  • Moderator
  • 221
19.06.2012 | 18:11
Zar je moguće da ne uviđate glavni nedostatak tipkovnice na coveru?! S takvom tipkovnicom kao i sa Surfaceom može se raditi jedino ako se odloži na neku ravnu površinu kao što je stol ili očekujete da će Surface lebdjeti bez mogućnosti oslonca?

Za razliku od laptopa tj. ultrabooka čiji se ekrani drže za tijelo i neće se izvrnuti, Surface ne može stajati u zraku, a niti naslonjen na koljena s onim svojim poklopčićem kao osloncem. Dakle, tipkovnica na coveru jest idijotarija za takvu vrstu uređaja, jer tablet bi prije svega trebao biti uređaj za koji ne trebamo nikakav dodatni oslonac osim naših ruku.

Pored toga, kad je tablet u krilu, lakše je tipkati po ekranu nego po ovakvoj tipkovnici zbog samog položaja. Uostalom zamislite se u polusjedećem položaju sa iPadom u krilu, a onda s ovim Srufaceom prikačenim na taj poklopac pa ćete razumijeti o čemu pišem. Ne zaboravite da tikovnica ima fleksibilnu vezu na Surface.

Eto, vjerujem da je Apple vjerojatno imao sličnu ideju, ali su ubrzo shvatili da bi to bila čista glupost, pa su od poklopca radije napravili da može služiti kao oslonac za iPad, a kad se iPad stavi na ravnu površinu stola, onda ima na rspolaganju čitavu paletu bluetooth tipkovnica dobre kvalitete, na koje se može istipkati i cijela knjiga.

Na kraju krajeva, onaj kome treba dobra tipkovnica jer puno piše, definitivno bi se trebao odlučiti za neki od ultrabookova ili za iPad u kombinaciji sa odličnom Apple BT tipkovnicom, a ne za ovo ljepuškasto niš koristi

BTW, za sad nigdje nisam vidio spominjanje Bluetootha na Surfaceu, ali nadam se da će ga imati jer će onda ipak imati mogućnost da se na njega prikači poštena tipkovnica.
19.06.2012 | 18:20
Ako mi se nešto sviđa kod ovakvih proizvoda to je onda da me još više uvjere kako je iPad (čak i moja jedinica) odličan proizvod koji ću sigurno još dugo koristiti.
19.06.2012 | 18:54
Ma da od MS je sve sranje a aplle pravi haos proizvode. Zato mu na genius baru moras cekati tri dana da bi napravio sastanak za pregled kvara. Meni se ovo svidja, posebno cover. Samo sto je barem sto se mene tice MS zakasnio. Ali nikad ne reci nikad. Vec je i apple poceo da pravi sranja pa ko zna.usput pitanje za sanka. A cover je li obavezan dio za surface? Ako nije onda ce ljudi tipkati kao sto i ja sad tipkam sa ipada. Kad me ledja zabole od ovog polozaja predjem na sto samo sto onda cover od ipada ne valja k..... Moram ga nasloniti na nesto teze i uspravno. Napr vazna za cvijece. Kad pricam sa starcima na skypu , moram ga isto tako nasloniti na vaznu. Ako ga ne naslonim oni gledaju u moj plafon. Malo ste. Negativni, samo ne kontam zasto. Evo sad pisem sa ipada i ledja su savijena ko upitnik. I sad je to cao cool.
19.06.2012 | 19:01
@Sank, koji je problem u poklopcu-tipkovnici? Ne mora uopće imati funkciju u poktert osim poklopca, kad se dojde do stola onda se koristi poklopac-tipkovnica, a kad se je u pokretu onda on avirtualna.
19.06.2012 | 19:23
Mislim da je osnovna upotreba ovog Surface-a kao Pad a ne kao laptop. bitno je da mores on the go napisati posteni mail, blog ili editirat slike a da ti za to ne treba jos i ultrabook. Ono na sto oni pucaju je Windows 8 i kompatibilnost s puno aplikacija s kojima su ljudi upoznati i vec rade.
19.06.2012 | 23:13
Ja mislim da iOS treba neki radikalni zaokret jer trenutno izgled/funkcionalnosrt iOS je pomalo seljački, svodi se na banalni launcher. Metro još nisam probao alo po onom što sam vidio izgleda više nego ok. Najveći je minus što neće sigurno biti toliko integriran sa OS X-om, ali hoće sa XBOXom

tablet.jpg
  • User
  • Posjetitelj
20.06.2012 | 00:07
Sank kaže:
Zar je moguće da ne uviđate glavni nedostatak tipkovnice na coveru?! S takvom tipkovnicom kao i sa Surfaceom može se raditi jedino ako se odloži na neku ravnu površinu kao što je stol ili očekujete da će Surface lebdjeti bez mogućnosti oslonca?

Za razliku od laptopa tj. ultrabooka čiji se ekrani drže za tijelo i neće se izvrnuti, Surface ne može stajati u zraku, a niti naslonjen na koljena s onim svojim poklopčićem kao osloncem. Dakle, tipkovnica na coveru jest idijotarija za takvu vrstu uređaja, jer tablet bi prije svega trebao biti uređaj za koji ne trebamo nikakav dodatni oslonac osim naših ruku.

Pored toga, kad je tablet u krilu, lakše je tipkati po ekranu nego po ovakvoj tipkovnici zbog samog položaja. Uostalom zamislite se u polusjedećem položaju sa iPadom u krilu, a onda s ovim Srufaceom prikačenim na taj poklopac pa ćete razumijeti o čemu pišem. Ne zaboravite da tikovnica ima fleksibilnu vezu na Surface.

Tipkovnica se može otkačit (kao i Smart Cover na iPadu) i od tog momenta koristiš Surface kao i bilo koji drugi tablet.

Sank kaže:
Eto, vjerujem da je Apple vjerojatno imao sličnu ideju, ali su ubrzo shvatili da bi to bila čista glupost, pa su od poklopca radije napravili da može služiti kao oslonac za iPad, a kad se iPad stavi na ravnu površinu stola, onda ima na rspolaganju čitavu paletu bluetooth tipkovnica dobre kvalitete, na koje se može istipkati i cijela knjiga.

Da, naravno. Čim se netko pojavi s originalnom i potencijalno dobrom idejom to je samo zato jer ju je Apple imao prvi i odbacio.

Ja sam ipak poprilično uvjeren da im to uopće nije palo napamet, a i da nekim čudom je - možda je samo Jobsova prepotencija bila ono što je spriječilo njen razvoj, što i dalje ne znači da se radi o lošoj ideji. I iMac se trebao zvat MacMan jer je Jobs upirao da se koristi to ime (koje je btw očajno).

Sank kaže:
Na kraju krajeva, onaj kome treba dobra tipkovnica jer puno piše, definitivno bi se trebao odlučiti za neki od ultrabookova ili za iPad u kombinaciji sa odličnom Apple BT tipkovnicom, a ne za ovo ljepuškasto niš koristi

BTW, za sad nigdje nisam vidio spominjanje Bluetootha na Surfaceu, ali nadam se da će ga imati jer će onda ipak imati mogućnost da se na njega prikači poštena tipkovnica.

Drago mi je što si naveo pisanje - možda će se kupac baš u tom slučaju odlučit i na Surface sa punokrvnim MS Wordom Čisto sumnjam da nema Bluetooth, a pored toga ima još i USB 2.0 port tako da može spojit i žičanu tipkovnicu koju god hoće, što je daleeeeeeeko veći izbor od BT tipkovnica i puno više od onoga što se može spojit na iPad

---

Ja sam zadnja osoba koja želi stat u obranu Microsofta, ali mislim da je gomila prigovora koje sam pročitao ovdje neosnovana i mislim da ovaj uređaj ipak zaslužuje malo konstruktivnije kritike.
  • User
  • Posjetitelj
20.06.2012 | 00:13
@Riba

Tablet PC i današnji tableti po meni uopće nisu iste kategorije uređaja. Tablet PC-i su nezgrapni, nisu ni približno toliko touch friendly i koriste OS koji nije dobro prilagođen za takav rad. Mislim da je broj inovacija koje su došle s iPadom bio sasvim dovoljan da ga se stvarno može nazvat revolucionarnim uređajem, a bilo kome tko je imao i iPad i tablet PC u rukama je valjda jasno zašto je sam Tablet PC bio totalni popuš od koncepta.

Ja mislim da iOS treba neki radikalni zaokret jer trenutno izgled/funkcionalnosrt iOS je pomalo seljački, svodi se na banalni launcher. Metro još nisam probao alo po onom što sam vidio izgleda više nego ok.

Gotovo se u potpunosti slažem.
20.06.2012 | 01:36
Ono što se meni čini kao mogući BINGO za MS je tablet/laptop sa Win 8 o kojem je bilo malo riječi, ali nismo vidjeli sam uređaj. Surface Pro, tablet i prijenosnik u jednom, Win 8 i Win RT u jednom. Bilo je već pokušaja u tom smjeru, ali nitko još nije razvalo "magiju" takvog uređaja. To je ono što Apple radi najbolje zadnjih 10ak godina. Razvalili su "magiju" mp3 playera, mobitela(smartphonea), tableta, ultrabooka(prijenosnika), all in one računala, a to konkurencija nikako ne uspjeva, možda je MS s ovim Pro Surfaceom napokon na putu da i sam malo razvali "magiju" nekog uređaja.
20.06.2012 | 02:08
Bilo bi fora da ovo uspije. Ima masu ljudi za koje je ovo bolje rješenje od iPada, recimo oni koju baš moraju koristiti desktop aplikacije po svaku cijenu. Meni bi recimo dobro došlo da se na iPadu može programirati, ne zato da to radim puno radno vrijeme nego za situacije kad moram ispraviti neku sitnicu, utipkati možda desetak znakova i poslati program. Na žalost na iPadu to nije moguće. Zato imam Air, no poanta je da zbilja razumijem ljude koje iPad ne zadovoljava.

Problem je što niti ovaj Microsoftov uradak nije ono što ljudima treba. Kad bi RT varijanta vrtila sav Windows softver to bi bilo nešto, ali na žalost RT tablet je u svakom pogledu lošiji i ograničeniji proizvod od iPada. Intel verzija pak nije ono što bi tablet trebao biti.

Recimo, ovo je jedan od boljih Win tableta, Samsung:

www.amazon.com/Samsung-XE700T1A-A03US-11...e-128/dp/B005OUQ9WO/

Ljudi su očito zadovoljni s njim, barem sudeći po recenzijama na Amazonu. Cijena je $1600 i baterija u praksi traje 4-5 sati. Težina je nešto ispod kile. Kad bi MS prepolovio cijenu i dalje to ne bi bilo nešto što će napraviti masovnu histeriju, a izlazi samo mjesec-dva prije sljedećeg iPada.

Ja trenutno ne vidim da će oni na bilo koji način ugroziti Apple. Jedino što mogu ugroziti je odnos sa proizvođačima hardvera koji trenutno licenciraju Windowse za bilo koji tip uređaja. Tu bi se mogli pojaviti problemi u odnosima sa Samsungom, HPom, Dellom, ...
20.06.2012 | 10:27
thebrydge.com/
20.06.2012 | 10:46
davors kaže:

strava je ali verzija sa speakers dođe (sPDV) oko 1850kn. Da bi imao keyboard koji mi ostaje zakačen za ipad mislim da je to malo 2 much.
20.06.2012 | 10:51
o da i evo jedan EPIC fail hahahahaha Surface runs smooth - NOT

najbolji su mi komentari ispod toga. Ajme meni kako loše.
20.06.2012 | 13:06
rusty kaže:
o da i evo jedan EPIC fail hahahahaha Surface runs smooth - NOT

najbolji su mi komentari ispod toga. Ajme meni kako loše.

Meni nije jasno zasto uopce pokusavaju

Mislim, sve je to ok, al nemojte kopirat nesto za sto ocito niste sposobni.

Osim toga, 16:9?? Sljedeci!
  • Sank
  • Moderator
  • 221
20.06.2012 | 13:59
User kaže:
Tipkovnica se može otkačit (kao i Smart Cover na iPadu) i od tog momenta koristiš Surface kao i bilo koji drugi tablet.

Naravno da može, pa ja nisam nigdje tvrdio drukčije, ali cijelo vrijeme negiraš jednu očitu činjenicu, a to je da kad poželiš koristiti cover tipkovnicu onda moraš naći ravnu površinu (stol) na koju ćeš ga postaviti, a u tom slučaju svaka je tipkovnica dobra.

Da, naravno. Čim se netko pojavi s originalnom i potencijalno dobrom idejom to je samo zato jer ju je Apple imao prvi i odbacio.

Ja sam ipak poprilično uvjeren da im to uopće nije palo napamet, a i da nekim čudom je - možda je samo Jobsova prepotencija bila ono što je spriječilo njen razvoj, što i dalje ne znači da se radi o lošoj ideji. I iMac se trebao zvat MacMan jer je Jobs upirao da se koristi to ime (koje je btw očajno).

Ovo Microsoftovo definitivno nije originalna ideja, pa Smart cover sa magnetskim spajanjem prvi je patentirao Apple, a to što je Microsoft stavio tipkovnicu na isti cover po meni je jadan pokušaj inovativnosti, ali eto...

Drago mi je što si naveo pisanje - možda će se kupac baš u tom slučaju odlučit i na Surface sa punokrvnim MS Wordom Čisto sumnjam da nema Bluetooth, a pored toga ima još i USB 2.0 port tako da može spojit i žičanu tipkovnicu koju god hoće, što je daleeeeeeeko veći izbor od BT tipkovnica i puno više od onoga što se može spojit na iPad

Ako se ne varam do jeseni će izaći MS Office i za iPad, koliko će bit "čistokrvan" ostaje da se vidi, a s druge strane čistokrvni Word nije za sada prilagođen korištenju na tabletima u pravoj mjeri, a pitanje je da li će ni biti jer prema nekim glasinama MS ne namjerava u potpunosti prilagoditi svoj office touch ekranima, kako je to Apple napravio sa svojim iWork. To znači da ovaj tablet zapravo i neće biti tablet već okljaštreni ultrabook, a u tom slučaju...

Ja sam zadnja osoba koja želi stat u obranu Microsofta, ali mislim da je gomila prigovora koje sam pročitao ovdje neosnovana i mislim da ovaj uređaj ipak zaslužuje malo konstruktivnije kritike.

Ako je tako, zašto si onda zauzeo obrambeni stav, umjesto da si dao koju konstruktivnu kritiku? Možda moje kritike nisu konstruktivne, ali baziraju se na dugogodišnjem iskustvu sa MS Windowsima i inače Microsoftovom pristupu inovativnosti, a eto rusty je pustio link na EPIC fail, a može se pogledati i cijeli event na YouTube pa pogledaj, sigurno će ti pasti barem nekoliko konstruktivnih kritika
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 5 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.82 Seconds

Provided by iJoomla SEO