Microsoft Surface
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Microsoft Surface

20.06.2012 | 14:16
Sank kaže:
... a s druge strane čistokrvni Word nije za sada prilagođen korištenju na tabletima u pravoj mjeri, a pitanje je da li će ni biti jer prema nekim glasinama MS ne namjerava u potpunosti prilagoditi svoj office touch ekranima, kako je to Apple napravio sa svojim iWork. To znači da ovaj tablet zapravo i neće biti tablet već okljaštreni ultrabook, a u tom slučaju...

Meni je ovo najčudnije zapravo. Da je Microsoft ozbiljan s ovim tabletom jučer bi pokazao Touch Office i to bi onda bila tzv. killer feature koja bi neke ljude odvukla s drugih tableta na ovaj. Pošto nisu demonstrirali ništa, meni se čini da je sve to tek toliko da pokažu da i oni imaju konja za trku. Ništa od ovog, tj. nadam se da ovo neće biti Ballmerov labuđi pijev ili kak se već zove Game Over za nekog šefa velike firme.
20.06.2012 | 16:43
LOL

"I will always choose a lazy person to do a hard job, because he will always find the simplest way." - Bill Gates.
  • User
  • Posjetitelj
20.06.2012 | 16:47
Sank kaže:
User kaže:
Tipkovnica se može otkačit (kao i Smart Cover na iPadu) i od tog momenta koristiš Surface kao i bilo koji drugi tablet.

Naravno da može, pa ja nisam nigdje tvrdio drukčije, ali cijelo vrijeme negiraš jednu očitu činjenicu, a to je da kad poželiš koristiti cover tipkovnicu onda moraš naći ravnu površinu (stol) na koju ćeš ga postaviti, a u tom slučaju svaka je tipkovnica dobra.

Pa ne negiram, ali je praktičnije imat tipkovnicu na coveru kad ideš negdje nego teglit posebnu bluetooth/USB tipkovnicu sa sobom.

Ovo Microsoftovo definitivno nije originalna ideja, pa Smart cover sa magnetskim spajanjem prvi je patentirao Apple, a to što je Microsoft stavio tipkovnicu na isti cover po meni je jadan pokušaj inovativnosti, ali eto...

Možda se varam, ali mislim da bi općenito mišljenje o cover tipkovnici bilo puno drukčije da je Apple napravio to na isti način.

Ako se ne varam do jeseni će izaći MS Office i za iPad, koliko će bit "čistokrvan" ostaje da se vidi, a s druge strane čistokrvni Word nije za sada prilagođen korištenju na tabletima u pravoj mjeri, a pitanje je da li će ni biti jer prema nekim glasinama MS ne namjerava u potpunosti prilagoditi svoj office touch ekranima, kako je to Apple napravio sa svojim iWork. To znači da ovaj tablet zapravo i neće biti tablet već okljaštreni ultrabook, a u tom slučaju...

S druge strane, po mojem mišljenju trenutno nema boljeg hibrida tableta i stolnog kompa.

Ja sam zadnja osoba koja želi stat u obranu Microsofta, ali mislim da je gomila prigovora koje sam pročitao ovdje neosnovana i mislim da ovaj uređaj ipak zaslužuje malo konstruktivnije kritike.

Ako je tako, zašto si onda zauzeo obrambeni stav, umjesto da si dao koju konstruktivnu kritiku? Možda moje kritike nisu konstruktivne, ali baziraju se na dugogodišnjem iskustvu sa MS Windowsima i inače Microsoftovom pristupu inovativnosti, a eto rusty je pustio link na EPIC fail, a može se pogledati i cijeli event na YouTube pa pogledaj, sigurno će ti pasti barem nekoliko konstruktivnih kritika

Kritika ne mora nužno bit i negativna.

A negativne kritike koje imam se uglavnom odnose na Windowse općenito i Microsoftovu politiku (zato i kažem da mi ne pada napamet kupovat Surface). Jedino što mi pada napamet s hardverske strane Surface-a je da bi Pro verzija mogla bit neugodna s obzirom na zagrijavanje, ali to nećemo znat dok ne izađe na tržište. Moje najveće zamjerke na Windowse su vezane uz registry, usability i nesigurnost, a možda se varam no čini mi se da Metro zaobilazi registry, usability mu je na tabletu sasvim OK, a sigurnost ćemo vidit po politici njihovog Store-a.

Standardne Win32 i .NET aplikacije koje se izvršavaju pod Explorerom i dalje pate od starih boljki.

Vidio sam svih 45 min eventa i iako se slažem da se takve stvari ne bi smjele dešavat na prezentaciji, isto tako mislim da fanboyi bilo koje strane vole preuveličavat za nekoliko redova veličine kad se tako nešto dogodi.

Na kraju krajeva - dešava se i "najboljima", pa nije bilo smaka svijeta:

20.06.2012 | 16:58
Ovaj problem sa prvog youtube filmica je bio navodno jer je u prostoriji bilo vise od 300 WiFi personal hotspotova
  • User
  • Posjetitelj
20.06.2012 | 17:29
Goldy kaže:
Ovaj problem sa prvog youtube filmica je bio navodno jer je u prostoriji bilo vise od 300 WiFi personal hotspotova

Je, ali isto tako je problem na prezentaciji Surface-a možda bio samo neka sitnica (znojni prsti, minorni bug ili nešto slično) koja se da lako ispravit do finalne verzije 8-ice, ali bitno je odma bilo nalijepit atribut "EPIC FAIL".

I Apple ima većih failova kod finalnih verzija (!) uspješnih proizvoda, npr. iMac ekrani, antennagate, SuperDrive-ovi koji rikavaju itd. pa ljudi opet kupuju - uključujući i mene.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
20.06.2012 | 18:45
Zanimljivo je samo kako se kod Microsofta kad se dogodi FAIL obično pojave graške znoja na predavačima i reakcija, kao ono, ufff, tj. ups, opet smo nešto zhebali,

dok se dečki iz Applea uglavnom dobro našale i FAIL pretvore u šalu-malu...

U svakom slučaju, stoji da je zgodna stvar sa tom cover tipkovnicom da je uvijek imaš sa sobom gdje god krenuo, samo ostaje problem potrebe za radnom površinom kad ju hoćeš upotrijebiti, zato se na keynotima sigurno neće pokazati kao korisnom, a vjerojatno će većina novinara kao i do sada koristiti MacBook Aire ili slične ultrabookove na svojem krilu
20.06.2012 | 19:24
Preslično, slučajno, namjerno, neoriginalno?
youtu.be/aSj8GUZDuac
20.06.2012 | 22:51
iPad je iPad, Surface Pro je x86 PC sa touch screenom.

Uz sve mane, ta činjenica ima i svojih prednosti:

1) otvorenost sistema (normalni file explorer, copy-paste preko wifi mreže, spajanje eksternih diskova itd.)
2) nije potreban PC/Mac kao iTunes dockstation
3) otvorenost formata (gledanje avi filmova npr.)
4) olovka, OLOVKA, O-L-O-V-K-A !!!! (pogotovo ako je osjetljiva na pritisak)
4.a) Photoshop, Sketchbook, Painter blabla...
4.b) Maya, Lightwave, Max, Blender, Cinema, Zbrush blabla...
5) programiranje, NET, Visual Studio; Java, Eclipse

Za bake, djedove i soccer mame, svaki tablet je dovoljan. Ali postoji određeni postotak korisnika koji godinama iščekuju poštenog nasljednika tablet pc-a (onog Billovog iz 2002.) i koji se sad utiho mole da Surface konačno to i postane.
  • User
  • Posjetitelj
07.10.2012 | 23:51
Naletio na sljedeći video i odmah sam se sjetio ovog topica

08.10.2012 | 01:14
User kaže:
Naletio na sljedeći video i odmah sam se sjetio ovog topica

Dobar!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 5 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.78 Seconds

Provided by iJoomla SEO