08.08.2012 | 17:01
Meni to više liči na ljepilo nego na iscjedak koji bi se inače prije pojavio kod nožica gdje bi pritisak koji nastane u kondenzatoru lakše izbacio elektrolit. No, takvih sam slučajeva u svojoj praksi imao manje nego onih gdje su se elektroliti napuhali na gornjem dijelu gdje im je urezan križ. Pored toga, iscjedak ima nešto svjetliju boju i mrvi se zbog kristalizacije, a ponekad je sivkast. U slučaju kad je ovako taman, izgoren, onda je definitivno moralo biti praska i smrada baš kako smayoo navodi. No, na dva slučaja koja sam ja imao sa USB vanjskim diskovima, nije na štampanim pločama bilo nikakvih vidljivih oštećenja, kako kondenzatora tako ni ostalih elektroničkih komponenti, pa se ipak na kraju ispostavilo da je disk ostao čitav, a da je nešto izdahnulo na kućištu. Čak je i napajanje bilo još uvijek ispravno, testirano sa opterećenjem.
Opet, radije bih da ti je crklo kućište nego disk. Za testiranje diska dovoljno je i neko USB vansko kućište ili dock ili ugradnja u računalo. Ne mora biti kućište istog tipa.