Firewire eksterno kućište
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Firewire eksterno kućište

• Sank
  • Moderator
  • 221
15.08.2012 | 16:05
Ne znam da li bih se složio sa smayoom ili ne. Naime, kad mi se pokvario Olympus E400 fotoaparat, zvao sam servis u Zagrebu i dali mi upute. Poslao sam im aparat i u roku od sedam dana su ga vratili popravljenog, a platio sam samo slanje fotoaparata u servis. S druge strane, kad mi se pokvario tvrdi disk na iMacu, nisam ni pitao Kreativni da li ga mogu preko njih poslati na servis u garancijskom roku jer mi se činilo da ne mogu, a da ga sam vozim u Zagreb bila mi je prevelika tlaka, pa sam na kraju sam zamijenio disk. Glavni razlog je bio što mi se nije dalo čekati nekoliko tjedana da ga dobijem nazad, a da će tako biti opet sam zaključio iz iskustva drugih na ovom forumu. Imao sam još jedno, iskustvo sa Technomax trgovinom, gdje sam vratio monitor na servis i čekao više od 45 dana i nikako da ga vrate. Nakon nekoliko intervencija ipak su mi na kraju dali novi monitor. Slično sam prošao i sa printerom kupljenim u HGspotu. pokvario se pod garancijom, čekao više od 50 dana (nisam bio kod kuće da interveniram) pa sam na kraju ipak dobio novi printer. Do sada srećom nisam imao, problema sa tehnikom naručenom iz inozemstva, gdje inače rijetko nešto i kupim, ali vjerujem da osim tlake oko odlaska do pošte, pakiranja i plaćanja poštarine ne bi smjelo biti nekih problema.
15.08.2012 | 16:57
To je zapravo paradoks (ne)povjerenja. Online trgovci su svjesni da je upravo ovo glavni razlog zašto se još uvijek mnogi kupci ne odlučuju za njih (jer se boje da će biti prevareni ili izigrani na ovaj ili onaj način) i zato čine sve da zadrže najveću moguću reputaciju i kredibilitet. Nespravna oprema se u pravilu mijenja "no questions asked", a mnogi čak niti ne inzistiraju na slanju natrag neispravne opreme ako im se predoči dovoljno dobar dokaz (fotografija mehaničkog oštećenja, diagnostički log, itd.). Nikad ne zavlače sa servisiranjem jer imaju takve dogovore sa svojim dobavljačima, ili pak ekstra dobre cijene pa gubitke pod jamstvom snose sami.

S druge strane, kad nešto kupiš u trgovini kod nas, ovisiš o 100 stvari - politici trgovca, politici uvoznika, dobroj volji konkretne osobe kojoj podnosiš reklamaciju, mjestu gdje se stvarno fizički nalazi servis... Konkretno, svojedobno sam imao natezanja upravo s Olympus fotoaparatom. Digitalac, kupljen još 2000. godine. Sve kobajagi legalno, uvoznik, papiri, garancija, a kad je LCD počeo zaje... onda skužiš da "ovlašteni servis" u Zagrebu zapravo uopće nije servis, nego sabirni centar odakle sve pokvarene aparate šalju u Portugal (!!?) pa ti mrtvi-hladni kažu da su upravo poslali jednu pošiljku i da iduću neće slati najmanje 2 mjeseca pa da, ako ne želim čekati 4-6 mjeseci na popravak (pod jamstvom!), bolje da sam šaljem aparat u Portugal (i jebe se njima kako ću to objasniti carini).
15.08.2012 | 17:08
Kad smo kod kućišta , imam sad ovo :
IMG_0424.JPG
15.08.2012 | 17:13
Kako se dosta grijao, hlađenje sam riješio od rashodovanog napajanje nekog PCa. Izbušio rupu promjera cca 6,5cm i ventilator puše zrak koji struji uzduž cijelog diska kroz izlaz na drugoj strani.
IMG_0426.JPG

kao što se vidi, ima sve osim TBa, ali mi ni ne treba jer nemam novi komp.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
15.08.2012 | 17:25
Ufff, smayoo, sad vidiš kako su nam iskustva različita, da je stvarno ponekad teško shvatiti. Meni je na Olympus fotoaparatu otišla bljeskalica i stvarno je problem brzo riješen, premda sam dosada uglavnom dugo čekao na rješenja i na kraju dobivao novi uređaj jer pokvareni nisu vratili u predviđenom roku koji je u većini jamstava oko 45 dana. Doduše ne bez borbe i uvjeravanja, no teško im se boriti protiv pisane riječi na jamstvu koje su i sami potvrdili.

No, apsolutno se slažem s tobom da se online trgovci više trude da zadobiju povjerenje kupaca, i premda nemam toliko iskustva sa reklamacijama i popravcima, do sada nikad nisam imao problema niti kod same kupovine.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 5 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.26 Seconds

Provided by iJoomla SEO