27.08.2012 | 20:21
MacSlavko kaže:
Ja sam ju kupio od onog proizvođača kojeg je sugerirao lukarak. Stigla je u roku, uredno sam ju uglavio u MBP, stroj ju je odmah prepoznao, napunila se za nekih 3 i pol sata, napravio sam inicijalnu kalibraciju (do kraja napunio i do kraja potrošio pa opet napunio) i od tada radi normalno...
No, ne mogu reći da mi drži 4-5 sati (koliko bi možda držala original Apple). Sada mi System Profiler kaže da bi izdržala 2,58 a napunjena je na 100%... Imam otvoren Mail, iTunes i Safari, te je uključen Wi-Fi. Isti programi su aktivni i kod drugog korisnika (User Switching).
Po tome bi se moglo reći da ne traje baš dugo? Ne znam je li to do Mountain Liona koji ima problema s trajanjem baterije na prijenosnicima (piše se o tome po Netu), ili je od baterije. Vidjet ćemo...
@ iStyle: tih 2 kg Kuna je daleko previše! Evo, na stranicama Apcoma stoji cijena od 1069 Kn
store.apcom.hr/battery15inchmacbookprounibody-p-103.html
Jesi stavio 10.8.1?
Meni je ova s neta (od tog istog sellera) jos uvijek u laptopu koji je sa sestrom na moru, i taj ima Lion, jer nisam stigao stavit mountain i ona kaze da i dalje (nakon cca 25 cycleova) traje duze nego prosla koja je doduse bila napuhnuta, ali je drzala po 3 sata s ne bas minimalnim brightnessom i wifiem aktivnim zbog tetheringa.
To je MBP 5.5
Doduse, s ovim koji ja koristim (MBP 7.1), nema neke promjene trajanja izmedju 10.7.4, 10.8 i 10.8.1, uvijek je to negdje izmedju 3.5 i 4.5 sata s baterijom s cca 90% healtha starom 2 godine. Tak da ne mora bit ni to razlog.
Sto se tice ove koju komp ni ne puni od teebza, ocito nesto ne valja s baterijom. Sumnjam da su mogli fulat nesto sa samom ugradnjom, prilicno je foolproof i ne mozes krivo spojit.
Nisam na ovom sestrinom na bateriji s neta koristio BatteryHealth, ja obicno koristim coconutBattery a on javlja Age of your Mac a ne starost baterije. Reci cu joj da instalira to pa da vidi koliko pise, da ju ne cekam dok dodje jos 2 tjedna, pa javim tu.