Baterija u MBP Unibody se napuhala?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Baterija u MBP Unibody se napuhala?

06.08.2012 | 21:03
Dakle, već neko vrijeme mi se TrackPad čudno ponaša... Kao da sam od sebe stisne desni klik i ne mogu ga otpustiti dok jako ne pritisnem područje oko njega (kućište). Kad izvadim bateriju, radi OK.

Primjetio sam i da sve teže mogu umetnuti bateriju. Moram ju baš dobro pritisnuti da legne na mjesto.
Osim toga ni poklopac baterije mi više ne ”dihta” dobro, tj. jedva ga uspijem ugurati (zajedno s baterijom) i zaklopiti onu polugu sa strane, a i kad ga zatvorim na sve strane se vidi ona crta, kao da nije dobro zatvoreno...

Mislio sam da mi se poklopac nekako iskrivio, no tek danas sam skužio da se zapravo baterija ”napuhala”?! Onako je po sredini sva valjkasta i ne leži ravno na stolu, nego ima ”trhuh” i uzduž i popreko. Kad ju položim na ravnu površinu na rubovima mogu izmjeriti 1mm - 2mm razmaka od podloge. Baterija je stara skoro 4 god (Late 2008 model - prvi iz Unibody serije), i očito je da ću trebati novu (i poklopac, jer mi se ovaj izdeformirao), no nisam znao da se baterija može tako napuhati?

System profiler je pokazivao ovo:
Screen_Shot_2012_08_06_at_7.png
06.08.2012 | 21:38
Napuhala se, to je normalno. Mislim, nije normalno, ali uobičajen je kvar. Pregrijala ti se nekom prilikom.

Poklopac je od tankog lima, lako ćeš ga izravnati kad staviš dobru bateriju.

Pisalo se o svemu tome (napuhavanju, utjecaju na rad trackpada...) barem desetak puta. Promaklo ti je.
07.08.2012 | 10:57
Fakat mi je promaknulo...
No sad ću zapamtiti

Idem u nabavu nove! Što mislite: original Apple ili neka ”generic”?
07.08.2012 | 11:13
Vidi oglasnik Njuskalo. Kod baterije je vazno da nije skroz prazna i kad je stavis u komp mora poceti puniti. Originalna je skupa, ali imas garanciju i deklarirani kapacitet je takav. Kinez jejeftiniji (ovisi kaj ti na carini jos naplate) kapaciet je upitan kao i kvaliteta.
07.08.2012 | 11:26
I opet inzistiram da se i tzv. "originalna" baterija isto proizvodi u Kini. Imaš garanciju - koliko? 3 mjeseca? Ja sam kupio "kinesku" bateriju preko E-baya, nije valjala i isto sam je nakon 3 mjeseca bez ikakvih pitanja zamijenio.
07.08.2012 | 11:46
Dobro, krivo sam se odrazio. "Originalna" baterja ima odredjeni nivo kontrole i ukoliko se desi sranje imaju se neka prava. Kineska kopija moze biti dobra, ali i ocajna do opasna i kakva se prava ostvaruju? Koliko znam kopije rade vise tvornica i tesko je reci koja je dobra a koja nije. Jedino iskustva korisnika mogu pomoci.
07.08.2012 | 11:53
Slažem se. I pisali smo o baterijama već jedno 20 puta. Ostavljali linkove, razmjenjivali iskustva...

Između ostalog, bilo je korisnika jabučnjaka kojima se originalna baterija napuhala ili je izgubila kapacitet pa su im glatko odbili garanciju uz obrazloženje da se nisu pridržavali uputa. Pa ti vidi.
07.08.2012 | 17:45
Mada, bilo je u par navraza da Apple mijenja baterije jer su uocili odredjene probleme. Valjda, ako ne dune i ne izazove pozar svi se rade drveni.
07.08.2012 | 21:59
Mislim da je stvar u tome koliko je pojava masovna. Ako je netko žrtva statistike (unutar 1-2% nesretnika), njega odkantaju. A serijske greške ne mogu zanemariti, a osim toga njihov trošak prenose na dobavljača.
09.08.2012 | 12:36
MacSlavko kaže:
Fakat mi je promaknulo...
No sad ću zapamtiti

Idem u nabavu nove! Što mislite: original Apple ili neka ”generic”?

Kupi ovo: www.ebay.com/itm/Genuine-OEM-Battery-App...38725#ht_1710wt_1219

Od ovog sellera sam ja uzeo za MBP 13, i dosla je originalna baterija, u dlaku identicna ko ona sto je bila unutra.

Mislim da je ova za tvoj model.
09.08.2012 | 13:48
Wow, pa izgleda da je to originalna  baterija iz Chenzen (Kina) po cijeni od 58$?
Mislim da će to biti moj izbor...

iHvala!
09.08.2012 | 18:13
Ja uplatio Kinezima. Rok isporuke je 18.-24. 08. pa ćemo vidjeti...
10.08.2012 | 18:18
"Your item has been shipped". Kinezi su očito ekspeditivni. Baš me zanima koliko će bateriji trebati da stigne do naše carine i onda do mene...
  • Sank
  • Moderator
  • 221
10.08.2012 | 21:11
Ja sam naručio bateriju za Nokiu preko e-baya od kineza za 4$, ali zapravo ne za Nokiu nego neki player koji koristi istu takvu bateriju i kad nije stigla nakon četiri tjedna čekanja, poslao sam e-mail i dobio odgovor da im je žao da još nije stigla i da će provjeriti i poslati drugu ako ovu prvu ne nađu. Od maila je prošlo još tjedan dana i baterija je stigla ravno na vrata i to baš ona koju sam naručio sa logom Nokie i holo-naljepnicom
10.08.2012 | 23:09
Dogodi se ponekad, ali rijetko, da stvari iz Kine stignu za manje od 2 tjedna. Jednom je jedna majica (LA Lakers dres za nećaka) stigla za manje od tjedan dana, i to ravno u sandučić. Mislim da je to tada bilo zato što uopće nije prošla carinsku kontrolu (omotnica nije bila otvarana, nije bilo ljepljive trake od carine). Inače treba 3-4 tjedna, nekad i 5-6 (oko Božića).
24.08.2012 | 13:57
Prije dva dana su me iz Carine u Rijeci pitali račun, ja im faxirao (da znaju na koji iznos obračunati PDV) i evo danas nove baterije u mom MBP. Izgleda isto kao i originalna, ima i  logo i sve drugo isto kao i ona ”prava”. Kutija u kojoj je došla naravno nije Apple, ali je bila jako dobro zapakirana.

Dakle, baterija 350 + carina 153 = 503 Kn. Ja zadovoljan

Hvala svima!
24.08.2012 | 17:22
Srećković. Ja kupio od kineza s ebaya (imao je rating vrhunski i sve pet) ali se baterija jako sporo puni (malo se puni a malo ne) i općenito je nepouzdana. Kaže frajer da mu je pošaljem natrag i da će mi poslati novu ali me trošak slanja košta kao još jedna baterija... tako da nula bodova.
24.08.2012 | 17:25
Otkud ti to da je trošak slanja toliki? Ja sam imao reklamaciju baš na kinesku bateriju s ebaya, slanje poštom (obična, nepreporučena pošiljka, ne avionom) me koštalo nekih nepunih 50 kn, a čovjek mi je rekao da mu samo mailam scan potvrde od pošte (tj. od carinske deklaracije koju sam ispunio pri slanju) i on odmah šalje novu. I nova baterija je došla za manje od 15 dana.
25.08.2012 | 01:09
MacSlavko kaže:
Prije dva dana su me iz Carine u Rijeci pitali račun, ja im faxirao (da znaju na koji iznos obračunati PDV) i evo danas nove baterije u mom MBP. Izgleda isto kao i originalna, ima i  logo i sve drugo isto kao i ona ”prava”. Kutija u kojoj je došla naravno nije Apple, ali je bila jako dobro zapakirana.

Dakle, baterija 350 + carina 153 = 503 Kn. Ja zadovoljan

Hvala svima!

Javi za koji dan/tjedan kak se baterija ponasa. Moja je na 25 cycleova i jos je na 98 posto kao i kad je dosla. Traje normalno, cak i na mountain lionu.
26.08.2012 | 20:17
Evo i mene da se javim. Niš od moje baterije. Naručena od onog lika sa ebay-a što ga je lukarak preporučio. Zamjenio mi ju je frend i baterija se nije htijela puniti. Nikako. Cijelo vrijeme je not charging. Probali smo sa različitim punjačima. Niš. Battery Health kaže da je baterija stara 2,5 godine?!?!?! wtf??? Jednostavno se nije htjela punit, tako da će biti vraćanje baterije i odlazak u neki istyle ili ako netko ima neki drugi servis za preporučit, može slobodno.
26.08.2012 | 20:22
Javi se trgovcu, napiši sve to njemu i traži zamjenu. Ako ti se ne javi ili počne muljat, samo pokreni postupak za vraćanje novca preko PayPala.
27.08.2012 | 12:52
@MacSlavko: kod koga si kupio bateriju?

Inače, zvao sam iStyle i store.com.hr i cijena baterije sa zamjenom iznosi....... wait for it.......... 2000kn! hahahhahahahahah
27.08.2012 | 18:42
Ja sam ju kupio od onog proizvođača kojeg je sugerirao lukarak. Stigla je u roku, uredno sam ju uglavio u MBP, stroj ju je odmah prepoznao, napunila se za nekih 3 i pol sata, napravio sam inicijalnu kalibraciju (do kraja napunio i do kraja potrošio pa opet napunio) i od tada radi normalno...

No, ne mogu reći da mi drži 4-5 sati (koliko bi možda držala original Apple). Sada mi System Profiler kaže da bi izdržala 2,58 a napunjena je na 100%... Imam otvoren Mail, iTunes i Safari, te je uključen Wi-Fi. Isti programi su aktivni i kod drugog korisnika (User Switching).

Po tome bi se moglo reći da ne traje baš dugo? Ne znam je li to do Mountain Liona koji ima problema s trajanjem baterije na prijenosnicima (piše se o tome po Netu), ili je od baterije. Vidjet ćemo...

@ iStyle: tih 2 kg Kuna je daleko previše! Evo, na stranicama Apcoma stoji cijena od 1069 Kn
store.apcom.hr/battery15inchmacbookprounibody-p-103.html
27.08.2012 | 20:21
MacSlavko kaže:
Ja sam ju kupio od onog proizvođača kojeg je sugerirao lukarak. Stigla je u roku, uredno sam ju uglavio u MBP, stroj ju je odmah prepoznao, napunila se za nekih 3 i pol sata, napravio sam inicijalnu kalibraciju (do kraja napunio i do kraja potrošio pa opet napunio) i od tada radi normalno...

No, ne mogu reći da mi drži 4-5 sati (koliko bi možda držala original Apple). Sada mi System Profiler kaže da bi izdržala 2,58 a napunjena je na 100%... Imam otvoren Mail, iTunes i Safari, te je uključen Wi-Fi. Isti programi su aktivni i kod drugog korisnika (User Switching).

Po tome bi se moglo reći da ne traje baš dugo? Ne znam je li to do Mountain Liona koji ima problema s trajanjem baterije na prijenosnicima (piše se o tome po Netu), ili je od baterije. Vidjet ćemo...

@ iStyle: tih 2 kg Kuna je daleko previše! Evo, na stranicama Apcoma stoji cijena od 1069 Kn
store.apcom.hr/battery15inchmacbookprounibody-p-103.html

Jesi stavio 10.8.1?

Meni je ova s neta (od tog istog sellera) jos uvijek u laptopu koji je sa sestrom na moru, i taj ima Lion, jer nisam stigao stavit mountain i ona kaze da i dalje (nakon cca 25 cycleova) traje duze nego prosla koja je doduse bila napuhnuta, ali je drzala po 3 sata s ne bas minimalnim brightnessom i wifiem aktivnim zbog tetheringa.

To je MBP 5.5

Doduse, s ovim koji ja koristim (MBP 7.1), nema neke promjene trajanja izmedju 10.7.4, 10.8 i 10.8.1, uvijek je to negdje izmedju 3.5 i 4.5 sata s baterijom s cca 90% healtha starom 2 godine. Tak da ne mora bit ni to razlog.

Sto se tice ove koju komp ni ne puni od teebza, ocito nesto ne valja s baterijom. Sumnjam da su mogli fulat nesto sa samom ugradnjom, prilicno je foolproof i ne mozes krivo spojit.

Nisam na ovom sestrinom na bateriji s neta koristio BatteryHealth, ja obicno koristim coconutBattery a on javlja Age of your Mac a ne starost baterije. Reci cu joj da instalira to pa da vidi koliko pise, da ju ne cekam dok dodje jos 2 tjedna, pa javim tu.
28.08.2012 | 18:52
Etoga, probala je sestra s tom novom baterijom.

Battery Health javlja Age: 2.4 years

Cycles je sad na 25.

Napunjena je 48%, WiFi ugasen, spojen bluetoothom na nokiu kao modem, brightness na 2/3, i kaze da ima jos 2:58.

Kao sto sam rekao, gore je trenutno Lion.
28.08.2012 | 19:16
Nemaš podatak o starosti baterije. Taj Age je "Age of your Mac".
28.08.2012 | 20:46
Smayoo - to nije age of mac nego battery age.

Sutra je saljem na turbo dugu adresu (ima nekih 8 redaka) pa bumo vidli. Opaljen ovim iskustvom cekat cu da dodje u stock na ifixit.com
28.08.2012 | 21:17
Ma koji jbt. battery age? Ajde daj screenshot da vidimo gdje to piše. I koji je to uopće program? Coconut battery ne daje podatak o dobi baterije.
29.08.2012 | 01:44
Aplikacija je Battery health i podatak je battery age. Izvadio sam ebay bateriju al mozda mozes zamolit lukarak da ti da screenshot. Da da, battery age!
29.08.2012 | 07:48
Piše samo godina (Age).
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 4 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.37 Seconds

Provided by iJoomla SEO