29.08.2012 | 18:00
Pokušavam te shvatiti zašto bi "ovakva fora" bila problem? Jedini problem vidim u tome da ne mogu instalirati aplikaciju ako nemam pristup intenrnetu ili ako App Store serveri padnu.
No, nije Apple jedini koji na ovaj način ograničava instalaciju plaćenog softwera, iako se recimo u ovom slučaju radi o besplatnoj aplikaciji. Pada mi na pamet tucet programa koje sam kupio direktno od proizvođača na internetu, pa čak i na nekom mediju čija se nistalacija može završiti isključivo ako je računalo povezano na internet: Windows OS, Norton Ghost, MS Office, Corel DRAW suite, DVDFab, Fine Reader Pro, Cyberlink PowerDVD Ultra, Alcohol 100%... itd.
Čak štoviše, za razliku od App Storea gdje jednom platiš i onda možeš instalirati programe na sva svoja računala na kojima prijaviš svoj AppleID, pa čak nebrojeno puta zbog recimo kraha sistema i potrebe za čistom instalacijom. To nije slučaj s navedenim softwareom jer te licenca ograničava na samo jedno računalo, a često je i broj reinstalacija na to isto računalo ograničen nakon čega moraš posegnuti za nepoželjnim rješenjima kao npr. kod Windows OS, Corel DRAW, Fine Reader Pro itd.
Neću nikad zaboraviti probleme koje sam imao s Windowsima koje sam zbog kraha morao više puta instalirati na ISTO računalo, pa su me nakon 3 ili 5 instalacija odbijale aktivaciju preko interneta te sam morao zvati Microsoft Hrvatska i čitati i zapisivati one silne kobasice od brojeva i slova, a pošteno sam ih platio!