Baterija u MBP Unibody se napuhala?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Baterija u MBP Unibody se napuhala?

29.08.2012 | 09:49
teebz1978, ja, nažalost ne mogu instalirati taj app jer je dostupan samo preko mac app store. Ako mi ga netko pošalje (koliko kužim, besplatan je app?), rado ću ga staviti pa usporediti njegov ispis s onim što kaže Coconut Battery.

Ili možeš ti staviti Coconut Battery pa usporediti kod sebe.

Također, i bez drugog programa možeš vidjeti da li se taj "Age" mijenja kad promijeniš bateriju.
29.08.2012 | 11:59
evo screenshot oriđiđi baterije
fotka_2012_08_29_at_10.png
29.08.2012 | 12:50
I, kad staviš onu drugu bateriju, da li isto piše "1.8 years"?

A kad staviš Cocnut Battery pa pogledaš što on piše za "Age of Your Mac"? Da li i on isto piše "1.8 years"?

Naime, u firmwareu od matične imaš zapisan datum proizvodnje te serije (lot manufacturing date mm/yyyy) matičnih ploča. Baterija nema nikakav firmware, niti memoriju, niti išta drugo iz čega se elektronički može iščitati datum njene proizvodnje.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
29.08.2012 | 14:39
Evo, imam oba programa i coconutBattery kaže:

Age of your Mac: 10 Months,

a Battery Health kaže:

Iz ovog bi se dalo zaključiti da Battery Health zaista pokazuje starost baterije. Inače, druge podatke o bateriji pokazuju jednako.
29.08.2012 | 15:06
smayoo kaže:
I, kad staviš onu drugu bateriju, da li isto piše "1.8 years"?

A kad staviš Cocnut Battery pa pogledaš što on piše za "Age of Your Mac"? Da li i on isto piše "1.8 years"?

Naime, u firmwareu od matične imaš zapisan datum proizvodnje te serije (lot manufacturing date mm/yyyy) matičnih ploča. Baterija nema nikakav firmware, niti memoriju, niti išta drugo iz čega se elektronički može iščitati datum njene proizvodnje.

Mislim da je rekao da pise 2.5 years na ovoj s Ebaya.

1.8 years se slaze s ovim mojim mid 2010 MBPom, meni isto pise 1.8 years za battery u BatteryHealthu, a 22 months za Age of your Mac u coconutu.

Baterija sigurno ima memoriju, jer pamti svoje stanje, broj cycleova, stanje svake celije da bi mogla puniti optimalno itd. Mozda pamti i neke druge stvari.

No broj cycleova je kod mene bio 1 kad je dosla, iako pise 2.4 years, dakle ne radi se o koristenoj bateriji. I njezine 'performanse' su zasad unutar ocekivanja.
29.08.2012 | 15:08
Sank, može zaista biti da je u tvom Macu baterija koja je napravljena tridesetak dana ranije, a može biti i da je način izračunavanja starosti iz zabilježenog datuma takav da se greška zaokruživanja tretira drugačije u svakom od tih programa.

No, evo, sad i mene zaozbiljno zanima to. Je li taj Battery Health besplatan? Ako jest, može li mi ga netko postaviti na neki dropbox ili što slično pa poslati link na PM. Volio bih probati kod sebe, jer imam dvije baterije pa da vidim što kaže u odnosu na Coconut.
29.08.2012 | 15:13
lukarak kaže:
1.8 years se slaze s ovim mojim mid 2010 MBPom, meni isto pise 1.8 years za battery u BatteryHealthu, a 22 months za Age of your Mac u coconutu.

OK, a ako staviš neku drugu bateriju?

Baterija sigurno ima memoriju, jer pamti svoje stanje, broj cycleova, stanje svake celije da bi mogla puniti optimalno itd. Mozda pamti i neke druge stvari.

Da, u pravu si. Iako nije nužno da bi morala imati klasičnu digitalnu memoriju za pamćenje ovih podataka. Ali vjerojatno ima.

No broj cycleova je kod mene bio 1 kad je dosla, iako pise 2.4 years, dakle ne radi se o koristenoj bateriji. I njezine 'performanse' su zasad unutar ocekivanja.

Teško mi je zamislivo da je baterija stajala na polici dvije i pol godine i da se pri tom nije do dna ispraznila te da sad normalno radi.
29.08.2012 | 15:31
smayoo kaže:
Sank, može zaista biti da je u tvom Macu baterija koja je napravljena tridesetak dana ranije, a može biti i da je način izračunavanja starosti iz zabilježenog datuma takav da se greška zaokruživanja tretira drugačije u svakom od tih programa.

No, evo, sad i mene zaozbiljno zanima to. Je li taj Battery Health besplatan? Ako jest, može li mi ga netko postaviti na neki dropbox ili što slično pa poslati link na PM. Volio bih probati kod sebe, jer imam dvije baterije pa da vidim što kaže u odnosu na Coconut.

Jel se moze ovak skinut: rapidshare.com/files/3314921179/Battery%20Health.app.zip
29.08.2012 | 15:34
smayoo kaže:

OK, a ako staviš neku drugu bateriju?

Teško mi je zamislivo da je baterija stajala na polici dvije i pol godine i da se pri tom nije do dna ispraznila te da sad normalno radi.

Nemam sad tu drugu, onu napuhnutu sam nazalost reciklirao vec.

To je i meni cudno, mislim da bi ju 2 godine nekoristenja ubilo.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
29.08.2012 | 15:37
smayoo, moguće je da se radi i o kakvoj matematici, no poslao sam ti na PM link za skinuti aplikaciju, a ti imaš dvije različite baterije što bi trebalo biti dovoljno za utvrditi pravo stanje vezano uz starost baterije.
29.08.2012 | 15:46
Sank kaže:
smayoo, moguće je da se radi i o kakvoj matematici, no poslao sam ti na PM link za skinuti aplikaciju, a ti imaš dvije različite baterije što bi trebalo biti dovoljno za utvrditi pravo stanje vezano uz starost baterije.

Imam ja za MB dvije razlicite, al kupljene su u isto vrijeme, tj jedna je kupljena dodatno uz onu koja dolazi s MBom. Tak da tu nemrem puno vidjet.

Zapravo bi trebao netko tko je kupio originalnu bateriju barem godinu i pol do dvije iza kupnje laptopa malo pogledat sto tam javlja.
29.08.2012 | 15:57
Hvala obojici na trudu, ali taj Battery Health očito ne radi na 10.6. Dvoklik na app ne učini ništa. Ikona se čak ni ne pojavi u docku, a kamoli da bounca. Ne bi ih ubilo da su negdje napisali nešto.

Tako da ja ne mogu provjeriti ništa.
29.08.2012 | 16:14
Baš pogledao, pišu da ide od 10.6.6 na dalje. @ smayoo, možeš probati dignuti bez da ostaviš app store, kako hoćeš.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
29.08.2012 | 16:29
Ja sam Battery Health skino sa MAc App Storea gdje je FREE. Dok sam bio na Lionu takve sam aplikacije mogao samo iskopirati na drugo računalo i radile bi. Sada sam ju iskopirao na iMaca gdje je ML i pokrenuo pa mi je javilo da je aplikacija skinuta sa App Storea i da moram potvrditi svojim AppleID ako ju želim koristiti na tom računalu.

Dakle, premda piše da radi na OS 10.6 ili više, pretpostavljam da moraš imati prijavu na App Store. Nisam uspio naći tu aplikaciju drugdje na internetu.
29.08.2012 | 17:23
Eto vidiš, baš takve makinacije su razlog zašto sam ostao na 10.6.5. Taman kad pomislim da je MAS ipak samo bezazlena aplikacija i da bi možda i mogao to napraviti, ispliva ovakva neka fora...
  • Sank
  • Moderator
  • 221
29.08.2012 | 18:00
Pokušavam te shvatiti zašto bi "ovakva fora" bila problem? Jedini problem vidim u tome da ne mogu instalirati aplikaciju ako nemam pristup intenrnetu ili ako App Store serveri padnu.

No, nije Apple jedini koji na ovaj način ograničava instalaciju plaćenog softwera, iako se recimo u ovom slučaju radi o besplatnoj aplikaciji. Pada mi na pamet tucet programa koje sam kupio direktno od proizvođača na internetu, pa čak i na nekom mediju čija se nistalacija može završiti isključivo ako je računalo povezano na internet: Windows OS, Norton Ghost, MS Office, Corel DRAW suite, DVDFab, Fine Reader Pro, Cyberlink PowerDVD Ultra, Alcohol 100%... itd.

Čak štoviše, za razliku od App Storea gdje jednom platiš i onda možeš instalirati programe na sva svoja računala na kojima prijaviš svoj AppleID, pa čak nebrojeno puta zbog recimo kraha sistema i potrebe za čistom instalacijom. To nije slučaj s navedenim softwareom jer te licenca ograničava na samo jedno računalo, a često je i broj reinstalacija na to isto računalo ograničen nakon čega moraš posegnuti za nepoželjnim rješenjima kao npr. kod Windows OS, Corel DRAW, Fine Reader Pro itd.

Neću nikad zaboraviti probleme koje sam imao s Windowsima koje sam zbog kraha morao više puta instalirati na ISTO računalo, pa su me nakon 3 ili 5 instalacija odbijale aktivaciju preko interneta te sam morao zvati Microsoft Hrvatska i čitati i zapisivati one silne kobasice od brojeva i slova, a pošteno sam ih platio!
29.08.2012 | 18:00
Smayoo - ne mislim se igrat vise sa tim baterijama. Promjena baterija na mbp mid 2010 zahtjeva odvajanje donje ploce i odsarafljivanje baterije i onda nazad. Prihvati da je pisalo 2,5 godine na mjestu gdje sada (sa original baterijom) pise 1,8 godina. frend i ja smo blenuli!
29.08.2012 | 19:24
OK, vjerujem ti.
  • forthdancer
  • Posjetitelj
30.08.2012 | 00:59
Koliko vidim po postovima kupovina baterije sa ebaya i nije bas naj naj...

neki tip prodaje bateriju za unibody 2008-2009 njuskalu za 550kn navodno original i zapakirano

meni bi kak ti trebala ali nisam siguran sa tim svim kombinacija van sluzbenih prodavaca,

btw neki dan my je tip odnosno serviser u istyleu-u blenuo da baterija za moj model kosta 2000kn

a kad sam mu rekao da to nije istina jer na apcomovoj stranici i filexu stoji da je 1059kn uvjeravao me da to nije za moj model...

wtf
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 4 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.30 Seconds

Provided by iJoomla SEO