19.10.2012 | 08:26
tino1 kaže:
Znaš šta, stvarno mi se više ne gledaju Bench-ovi nekih sjebanih SSD-ova, kojima se samo širi panika. Aktualni Firmware, TRIM, i GC i sve radi ko urica. Moji SSD-ovi su i preko 80% zauzeti, pa molim te objasni mi zašto su isto tako brzi ko prvi dan.
Ali bujrum, ne stavljajte skupe SSD-ove koje svakako u punoj performansi možete koristiti samo 50%. Pa imaš garanciju!
To bi bilo isto ko da kupim Ferarija koje mogu samo pola puta voziti punom brzinom. Zašto uopće kupiti SSD ako je to tako.
Malo smo isfrustrirani? Jel ti znas citat il sta?
i kupit ću OCZ vertex 4 SSD 240GB za MBP.
Lijepo covjek kaze da ce uzet Vertex 4, koji ima taj 'problem', tj. feature, i o tome pricamo. Ovaj graf je zapravo malo misleading, nije toliki drop u performansama, vec SSD kad prijedje 50% radi nekakvu realokaciju nekoliko minuta, a onda ipak postsane brzi, al ipak dosta sporiji nego kad je prazan. Kako je ovaj test bio kontinuiran, ovih 100 MB/s se dogadja kad disk to radi, a kasnije nesto ubrza. Ali razlika moze biti i 30-40% kada je disk pun preko 50%.
Naravno, to se odnosi samo na write, read speed je vrlo brz uvijek, a kako je barem za desktop koristenje read dosta cesci, ovaj disk ima svoju uporabljivost i prednosti.
Prvo covjeku kazes da govori gluposti kad govori tocno, onda kad te netko ispravi uljeces tu ko serif, a i dalje neznas o cem pricas. Ohladi malo.