06.11.2012 | 13:08
mileni kaže:
Sto se tice autocad problema, tu si sam kriv. Ocito nisi imao procesor za 64 bitne windowse.
i5 CPU 760 @ 2,8 GHz
4 GB RAM
To nije procesor za 64 bitne windowse? Koji bi onda bio?
Ako je dobar za 64 bitni OS X, zašto nije dobar za 64 bitne windowse?
Ako nije dobar za 64 bitne windowse, zašto za taj isti stroj nema drivera za 32 bitne windowse?
2) Po pitanju AV programa se slazem. Zato sam i napomenuo da u firmi imamo AV i jos dosta sigurnosnih aplikacija instaliranih. I nije jednostavno to odrzavati, za pocetnika posebice. No zar bi bilo drugacije sa MacOS-om da on drzi 90% trzista?
Unix + Linux drži 80% tržišta među serverima na internetu. Zašto se na svakom od njih ne vrti AV?
Zar Apple prije godinu-dvije nije imao fijasko sto se user lozinke spremaju u text datoteku i to jos nekriptirane?
Apsolutno nije. Otkud ti pak to? Korisnički accounti se čuvaju na klasičan Unix način. U text datoteci, kriptirano, pristup toj datoteci nije dozvoljen nikom osim rootu. User permissions na Unixu funkcioniraju as specified, za razliku od Windowsa.
Ako MacOS uzme vise maha, ocekuj viruse na istome. Ovako se raznim script kiddyima ne "isplati" pisati iste za mac, jer mac je i dalje alternativa.
Slažem se da se može očekivati više pokušaja. Sumnjam da će biti jednako uspješni. Vidi gore, vezano za unix/linux servere.
3) Prosjecni korisnik moze instalirati drivere kao od sale na win7.
Ako je tako, zašto ne prođe tjedan da me barem jedan "prosječni korisnik" ne davi s ovim glupostima?
Ukratko, mislim da je najveca pogreska ekipe kad uzmi bilo koji PC laptop od 3000-4000 kn i ocekuju da se isti ponasa kao MBP od 20 000kn.
Nikad nisam imao jeftin PC. Neki PC laptopi koje sam imao su bili skuplji od MBP kojeg sad imam. Ni ovaj stolni stroj kojeg sad imam u uredu nije bio nimalo jeftin kad je nabavljen, prije 2 godine.
P.S.
Probao sam dosta distribucija Linuxa, isti koristim kad su serveri u pitanju. Ako mislis da win ima problema sa driverima, cudi me da hvalis linux po tom pitanju?
Po kojem pitanju? Na linuxu driver imaš ili nemaš. Ako ga imaš, onda radi. Točka. Ako ga nemaš, a moraš ga imati, onda kemijaš nešto, kompajliraš, d*kaš... i moliš boga da proradi. A, kad smo kod toga, što radiš ako za windowse trebaš driver kojeg proizvođač nije napravio? Kao u mom slučaju, kad je proizvođač dao samo drviere za 64 bit Win 7?