problem sa shared folderima i stream mac-android
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

problem sa shared folderima i stream mac-android

29.10.2013 | 16:33
Riba kaže:
Hm, i ja bi rekao da je nesto do mreze, samo sto - pojma nemam. Nisam nikad imao slicnih problema. Imas li sansu isprobati za drugim routerom?

a ne baš
29.10.2013 | 20:33
evo sad radi (airfoil) o.O
29.10.2013 | 20:39
Gremlini.
29.10.2013 | 21:31
nisam trebao pisat ništa... nakon nekog vremena (malo duže nego jučer) je opet počeo izvodit iste bijesne gliste :/
29.10.2013 | 21:39
Čitam ispočetka, je li to ide preko WiFija? Jesi li pokušao promijeniti wireless kanal na routeru? Možda ima previše smetnji na ovom kanalu.
30.10.2013 | 01:28
ide. nisam. do sad nisam imao wireless pa neznam petljat oko toga.
03.11.2013 | 09:03
Onda je lako moguce da je to. Odi u konfiguraciju routera, tamo mozes podesiti kanal ili je postavljen na Auto. Probaj ih malo mijenjati i vidi hoce li pomoci. Potrazi malo po forumu, dosta se o tome pricalo.
17.11.2013 | 13:09
nisam stigao petljat s kanalima, al kad sam isključio wifi na mobitelu i nakon par minuta apdejtanja aplikacija android playeru, stvar funkcionira. dakle, dok nema velikog prometa dobro je. to znači da ne radi probleme nakon 5s nego nakon 5-15min

šta bi točno trebalo napravit s tim kanalima?
17.11.2013 | 15:09
Na wireless routeru odabir kanala umjesto "automatski" staviti ručno na neki određeni kanal.

www.jabucnjak.hr/forum/internet-i-mreze/...e-station.html#87663

Odaberi neki s desne strane grafa (neki slabije zastupljen) pa probaj je li bolje.
21.11.2013 | 10:48
hvala. pogledao sam nekakav wifi analizer na androidu i shvatio otprilike što bi trebalo. meni je u trećoj grupi kanala, a prve dvije su isto dosta "zauzete". bacit ću ga na zadnji kanal koji je free.

nego (jedno potpuno amatersko pitanje ) jel treba streaming uopće ić preko routera? mogu li se mac i player vidjet direktno, bez posredstva routera i, ako da, kako?
21.11.2013 | 12:09
Ako player podržava "ad hoc" (znan još i kao "point to point" ili "p2p"\) wifi tip veze, a ne samo infrastrukturni, onda mogu. Jednostavno na Macu klikni na "create new network". Za prvi pokušaj, ostavi bez enkripcije, tek toliko da vidiš da li radi. Dodijeli neko ime (SSID) toj vezi i onda se playerom pokušaj spojiti na taj SSID.
Ali, ako je problem u smetnjama okolnih Wifi mreža, neće ti to biti ništa bolje.
21.11.2013 | 16:40
pitam jer mi je router u drugoj prostoriji, a mac i player su na 2m

evo probah, ali android mi ne nudi opciju spajanja na tu mrežu wifi analyzer vidi signal
21.11.2013 | 16:49
ček ček ček, ne mogu istovremeno bit spojen sa internet (preko maca) i ad hoc mrežu? ako da, onda mi nema smisla ni pokušavat
21.11.2013 | 20:29
Da, naravno da ne možeš biti istovremeno spojen na dvije strane. Odnosno, možeš ako imaš 2 wifi interfacea.
22.11.2013 | 21:47
teški sam amater, šta ću
ugl, promijenio kanal na najneprometniji (interestingly enough - to je 1, barem tako kaže wifi analyzer na playeru)
svejedno, ne mogu reć da radi idealno :/
22.11.2013 | 22:57
802.11g koristiš? Ili n?
Wifi kanali se preklapaju. Vidi ovamo:
en.wikipedia.org/wiki/File:2.4_GHz_Wi-Fi...02.11b,g_WLAN%29.svg

Ako ti je kanal 1 najneprometniji, a kanal 2 i 3 su jako prometni, tada ti kanal 1 ne odgovara jer je isto pregažen. Moraš se odmaknuti 4 kanala od svih onih gdje je gužva.
22.11.2013 | 23:18
prometni su 6 i 11 što pokriva 4-13. zato je 1 idealan jer sam tu (najčešće) sam
23.11.2013 | 00:08
OK. A što ti znači da "ne radi idealno"? Koliko istovremenih veza pokušavaš ostvariti i koliko prometa gurati kroz router?
23.11.2013 | 00:28
znači da radi idealno neko vrijeme i onda iz čista mira cicikrep. nekad samo malo štuca, a nekad se skroz zblesi.
praktički nikakvog prometa nema. mob sam skinuo s wifi, mac koristim za browsanje (fb, forum, ništa previše), android player ne diram.
palo mi je na pamet da je do andoridove airplay aplikacije (sve te androidove aplikacije su klimave). instalirao sam sad drugu, al opet zna bit gluposti.
evo sad svira skoro sat vremena uz samo par povremenih trzaja (podnošljivo), al vidit ćemo do kad će
23.11.2013 | 00:39
a sad me odjebao. vani grmi, možda je do toga XD

ugl nakon što problemi postanu ozbiljniji, u nekom momentu kaže da ne vidi airplay device
23.11.2013 | 21:18
Ne bi bilo loše da probaš s drugim wifi routerom (access pointom), može biti da je on sam problematičan.
15.12.2013 | 14:03
u međuvremenu sam konačno uselio PC. setup sad izgleda ovako:
BORAVAK:
- android player spojen (HDMI) na TV i pojačalo, WiFi prema routeru. instaliran Airfoil speakers
- macbook pro, WiFi prema routeru; remote desktop connection prema PCu

SOBA
- router
- PC, mrežnim kabelom spojen na router. instaliran Airfoil

kako stvari funkcioniraju?
sjedim na kauču, preko mb kontroliram pc i iz omiljenog playera (winamp) puštam glazbu koja preko Airfoila na android playeru svira na zvučnicima u boravku

Volim svoj setup ^^ <3

p.s. kad uhvatim vremena probat ću slično izvest s videom pa javim rezultate
p.p.s. još jednom veliko hvala svima na odgovorima!
23.12.2013 | 13:57
video u teoriji funkcionira preko vlc playera i vlc streamera za android. kažem "u teoriji", jer naravno da šteka čak i na avi, da ne spominjem hd mkv ripove. možda bi radilo da player povežem mrežnim kabelom, al tako mogu i komp spojit direktno na tv
23.12.2013 | 15:26
AirVideo radi.
Mac > AirPortExtreme > iPad (sve bez žice).
Ide i mkv.
28.12.2013 | 16:36
moj router će teško to progurat na 802.11g
28.12.2013 | 20:28
NE slažem se. 802.11g ima i više nego dovoljnu propusnost za streamanje JEDNOG mkv-a + nešto sitno surfanja sa strane. Druga je stvar ako u svom okruženju imaš veliku smetnju ili veliko gušenje pa gubiš puno od nominalne brzine. Tu ti onda ni 802.11n ne bi pomogao, osim može na 5GHz (ovisno o tome koji je uzrok sporosti).
29.12.2013 | 21:09
mac kaže:
Signal / Noise: -51 dBm / -85 dBm
to nije baš bajno, pretpostavljam?
29.12.2013 | 23:20
To je jako dobro, ali to ti samo govori da imaš dobar intenzitet signala (nema gušenja) pa je potiskivanje šuma dobro. Ali to ne govori ništa o smetnji.

Znači kod digitalnog radija su dvije bitne stvari. Jedna je intenzitet signala (što veće gušenje, to manji intenzitet) - na engleskom se to obično zove "signal level" - i to je ono što svi percipiraju, ali je zapravo manje važno. Važnija je druga stvar, a to je kvaliteta signala (što veća smetnja, to manja kvaliteta). A smetnja nije šum. Smetnja je neželjeni signal iste ili bliske frekvencije koji prekriva signal kojeg želimo primiti. I to je najveći problem s wifijem - što je jako malo kanala i jako puno korisnika koji si onda međusobno prave smetnju ako su preblizu (što u zgradama uvijek jesu).
30.12.2013 | 00:45
evo gledam upravo u wifi analyzer na androidu. ja sam na kanalu 1 ( i to na -60, a nalazi se praktički na istom, ili malo povoljnijem mjestu od maca), troje na kanalu 6 (pokriva 4-8, najjačemu je intenzitet -49, valjda je neposredno iznad/isod mog TVa)).
e sad, povremeno se uključi još jedan na mom kanalu (intenzitet oko -78), a na momente i još jedan (cca -91)
30.12.2013 | 10:46
Orijentacijski, intenzitet signala jači od nekih -49 do -48 (dakle -45, -30, -15, nedabože 0) je već opasan po zdravlje. Smetnju ti mogu stvarati drugi učesnici na bliskim kanalima. Dakle, kanal 6 ti ne smeta, ali oni koji su na 2, 3 ili 4 - da. Ovo što kažeš da ti se povremeno uključi netko na tvom kanalu zapravo znači da je taj učesnik cijelo vrijeme aktivan, samo ga tvoj uređaj ne može stabilno primati jer mu tvoj vlastiti AP smeta. Da odeš kod tog čovjeka, njemu bi njegov AP bio jak, a tvojeg bi registrirao povremeno.
Uglavnom, to ti je izvor smetnje. I onaj čiji je intenzitet -91 dBm jest također, ali manje utječe od ovog na -78. Taj je vrlo ozbiljno smetalo.
Signali čiji je intenzitet manji od nekih -110 dBm (dakle -111, -120, -150...) su već jako prigušeni i može ih se zanemariti.

Ako nemaš nikog na kanalu 9-12, probaj se prebaciti tamo. Naravno, to će ti pomoći samo neko vrijeme, dok se ne pojavi neki novi kauboj koji će ti i tamo napraviti smetnju.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 28 minuta
  • Lihto: Its Been 84 Years XD
  • Ender: @hal9000: posle koliko vremena je bio taj restart?
  • hal9000: Danas sam restartao Mac! :O
  • kupus: @yonkis :D
  • ping: Pa HR koristi samo Skype. Ne bi to znao da to svaki put ne naglase. Ptrm skype iz Rima, putem skype iz Bruxellesa…
  • Yonkis: Ako ništa ostao je kao sinonim za online video call :) barem za sada, za neke.
  • Zdravac: ...Skype je izgubio smisao, kao i bilokakav interes za borbu sa konkurentima
  • Zdravac: vjerojatno ne, ali eto, malo nostalgije, iako je to već dugo vremena bilo izgledno, od kada su puno toga iskoristili za Teams...
  • smayoo: zar to itko još koristi?
  • Zdravac: Skype se gasi u svibnju! RIP :(
  • Yonkis: iPad 10th gen se izgubio pa psuješ ili..? :)
  • kupus: traži se ipad 10th gen, PM
  • hal9000: Hihihihihihihi: [link]
  • Zdravac: jura22, s obzirom na cijene rada, bravar mu je kod nas najskuplje rješenje
  • jura22: Daj bravaru da napravi. Jedan taj je malo jeftiniji od MP1.1.
  • kupus: [link]
  • kupus: Ako ne nadjes, 3d print je ok rjesenje
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: Nabavi ove nove koji mogu prihvatiti i nove velike diskove, nisu strašno skupo:
  • dpasaric: Teško da će ti to ikada itko imati viška! :)
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, ima li tko viska HDD sledova za MacPro 2009-2012 (4,1-5,1)? :)
  • Zdravac: MB Air M1
  • Zdravac: to je zadnja verzija koja je u App Storeu
  • Zdravac: Meni na Sequoia 15.3.1 radi normalno WhatsApp v. 25.3.80 (instaliran putem App Store-a
  • ^SuperUnknown^: Da, nema druge. Sudeci po nekim threadovima novija verzija trazi AVX2 instrukcije koje cMP nema :/
  • kupus: whatsapp web? za prvu ruku
  • ^SuperUnknown^: Zadnji update WhatsApp desktop appa se vise ne pokrece, ikona zabounca na sekundu i nista se ne dogodi. Starija verzija koja mi je radila je upravo "expired". Monterey OS. Ima tko slicnih problema ili rjesenje?
  • dpasaric: Sretan 70-ti rođendan Jobsu u nekom digitalnom raju! ;)
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dpasaric, EJc, Ender, robee, Anonimci (219)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.44 Seconds

Provided by iJoomla SEO