23.11.2017 | 15:17
Ok, napravio sam test:
Ja nisam ništa pametniji ali nadam se da budete vi.
Scenarij 1:
1. komp,
spojen žicom, dropbox upload 3GB
unlimited.
2. komp, spojen žicom, play hd youtube video.
3. komp, spojen wifi, stoji pokraj routera, play hd youtube video.
Lagano trokiraju youtube videi na kompovima 2 i 3, ali bolje nego je iskustvo inače.
Scenarij 2:
1. komp,
limit na 100kb/s, download unlimited.
2. komp, spojen žicom, play hd youtube video, radi besprijekorno.
3. komp, spojen wifi, stoji pokraj routera, play hd youtube video, radi besprijekorno.
Scenarij 3:
1. komp,
2. komp, spojen žicom, play hd youtube video, radi besprijekorno.
3. komp, spojen wifi, stoji pokraj routera, play hd youtube video, radi besprijekorno.
4. komp, spojen wifi, na mojoj uobičajenoj lokaciji: 15m dalje iza knaufa, play hd youtube video, radi besprijekorno.
5. komp, spojen wifi, na uobičajenoj lokaciji u suprotnom smjeru: 15m dalje iza knaufa, play hd youtube video, radi besprijekorno.
Scenarij 4:
1. komp,
spojen wifi, stoji pokraj routera, dropbox upload 3GB
2. komp, spojen žicom, play hd youtube video, lagano trokira.
3. komp, spojen wifi, stoji pokraj routera, play hd youtube video, , lagano trokira.
4. komp, spojen wifi, na mojoj uobičajenoj lokaciji: 15m dalje iza knaufa, play hd youtube video, lagano trokira.
5. komp, spojen wifi, na uobičajenoj lokaciji u suprotnom smjeru: 15m dalje iza knaufa, play hd youtube video, lagano trokira.
Scenarij 5:
1. komp,
spojen wifi, stoji pokraj routera, dropbox upload 3GB
unlimited, download unlimited.
2. komp, spojen žicom, play hd youtube video, jedva loada.
3. komp, spojen wifi, stoji pokraj routera, play hd youtube video, jedva loada.
4. komp, spojen wifi, na mojoj uobičajenoj lokaciji: 15m dalje iza knaufa, play hd youtube video, jedva loada.
5. komp, spojen wifi, na uobičajenoj lokaciji u suprotnom smjeru: 15m dalje iza knaufa, play hd youtube video, jedva loada.
Opći dojam, sve radi puno bolje nego inače, bez obzira na tip konekcije kompa ili njegovu udaljenost. Dakle pod većim opterečenjem nego inaće, čak i kad trokira ipak loada s vremenom, nitko nije ostao bez neta.
Tako da je opći internet u ovom trenutku kada smo testirali, bolje radio nego što uglavnom radi.
Interpretacije ... i zahvale unaprijed.