23.08.2018 | 15:02
smayoo kaže:
Vrlo je malo vjerojatno da ti se netko prikvačio lokalnom adresom preko interneta. Nije nemoguće, ali je jako malo vjerojatno. Toliko malo da je veća vjerojatnost da ćeš ujutro u svom stanu zateći Lidiju Bačić kako ti sprema jaja sa slaninom za doručak, odjevena samo u tvoje sportske čarape.
Može ak neće pričati i, ne d'o Bog - pjevati
Aj da se probamo malo sabrati jer, kao što rekoh, ja se u routere i mreže qurtza ne kužim i sve mi je potrebno objasniti kao šestogodišnjem djetetu.
Dakle, prvo... Zašto bi mi Google prijavio
unusual traffic ako je sve u redu? I to mi je prijavio na dva uređaja: iMacu i iPhoneu. Logično je zaključiti da je problem (ako ga ima) u trećem uređaju koji ih povezuje - routeru.
Pokazao sam sve podatke koje sam smatrao relevantnima; popis uređaja spojenih na router, IP adrese, MACove...
Router je u mom dnevnom boravku i žicom je spojen na telefon i digitalni prijemnik, a dig. prijemnik je dalje spojen na TV. Tu je isključena svaka mogućnost da je još netko fizički spojen na router.
Na router su preko WiFija spojeni komp, iPhone i TV.
Mene muči onaj "neprepoznati" uređaj na popisu iz aplikacije "On my WiFi", a koji se predstavlja kao Thomson. (Što Smayoo kaže - možda je to i neki dodatni interni IP od routera.)
Drugo što me muči je onaj IP u routeru koji se identificira kao BOGONS. Jel moguće da je to ok i da na to ne trebam obraćati pažnju?
Ak mi netko uskoro ne da neki konkretan odgovor i/li prijedlog, počet ću vas prozivati i etiketirati po političkim uvjerenjima
Osim M@xima. On je dao konkretan prijedlog, ali još važem jel da idem u tu provjeru ili mi je lakše napraviti
hard reset ako mi neko da konkretan razlog za to.