25.08.2018 | 06:25
m@xym kaže:
smayoo,
To je točno ali ne vjerujem da ima modem sa tako starim standardom na tako brzoj vezi.
Ako ruter ima 802.11n standard onda bi trebao ići do 200 Mb/s bez problema.
A zašto nebi imao ? Imam ja optiku 100/100 i sad mjerim s iPhone x preko wi-fi i brzina je 18/11 Mbps.
Ok, ja imam već dugo tu optiku, među prvima sam je dobio kod amisa ( sad sam na vip_u kad su kupili amis ) Imam neki bijeli modem "telesey", šta misliš da je njih briga za korisnike. Oni su im dobri samo kad treba nešto platiti.
Bio sam bez ugovorne obveze i prevarom su me nagovorili da produžim ugovor. Radi se o tome da ja sam plaćao ;net, telefon i iptv oko 240 kn. Onda me je nazvala neka ženska iz njihove neke agencije (koja radi za vip, sad se ne sjećam imena agencije )iz Splita i kaže ona da vidi kako plaćam svaki mjesec račun preko 300 kn, a plaćam ga zbog toga što mi je stara u BiH i ode mi mjesečno preko 100 kn kad je zovem.
Kaže ona iz agencije, da će mi složiti jeftiniji ugovor, ako uzmem sat. iptv i da ću imati 60 besplatnih min. zvanja prema inozemstvu. Kažem ja da može ako se tih 60 min. odnosi i na BiH. Veli ona da će to provjeriti i da me sutra zove. Zove sutra, veli sve je ok ide i BiH u tu tarifu i mi napravimo ugovor.
Dođe neki njihov tehničar( koji nije njihov, nego kojeg su iznajmili i on mora samo na mobitel poslikati jačinu sat. signala ) i dofura mi sat. iptv prijemnik. Imao sam već instaliran svoj sat. sistem, tako da nisam uzeo, niti antenu, niti bilo koji dio opreme za satelit, jer sam imao kvalitetniju opremu.
Na kraju platim još njegov izlazak na teren, koji je bio od 500-1000 kn, neda mi se sad tražiti račun. Na kraju cijele priče imam sat.iptv, a oni svi HD kanali na njemu su zaključani. Radili su samo prvih mjesec dana besplatno i sad ih treba dodatno platiti, mada me je dama iz te agencije nagovarala na taj sat. iptv i navodila kako je to puno bolje jer ću imati puno HD kanala.Platio sam još i 100 kn za promjenu paketa.
Da ne pričam da telefonske razgovore prema majci dodatno plaćam, isto kao prije dok sam imao normalni iptv i bio sam bez ugovorne obveze. Eto toliko o našim provajderima