10.10.2018 | 10:54
Pa kabel i je kratak, ima možda niti 8 metara, a ovo di je odrezan, isprva ga je T-Com lik (kada smo bili na njima, pa je došao napraviti fuš da spoji od glavnog utikača do moje sobe), povukao tu žicu kroz neiskorišteni dimnjak, probušio u dnu sobe s borerom rupu da žica prođe, pa ide uza zid po podu do rutera, e tu je malo zabrijao - jer kada je rezao, nije spajao direkt na plastiku, već na telefonsku žicu.
Onda smo prešli na Optimu, i par dana sam imao IPTV i internet, ali ne i kućni telefon.
E, to je bilo jer se ta žica razlohala.
To se baš ovo ljeto smrdalo, pa je na kraju došao OPET neki lik iz T-Coma, nije mogao vjerovati u šta gleda, odrezao telefonsku žicu, otpojio plastiku, i samo upotrijebio te dvije ili koliko već žica da ih direkt spoji na nju i ušteka je u ruter.
A šta ćeš, stara kuća, instalacije se nisu mijenjale, osim glavnih za struju, ali po sobama je sve prastaro.
EDIT:
Da, i nisam napisao da je glavni šteker u prizemlju...
A kako su i prvom tipu žice na koje se trebao povezati bile prekratke, onda ih je spojio na mrežnu žicu od pet cm, koja viri između štekera i zida, i tu se uštekava telefon. Moja žica ide unutar neupotrebljavanog dimnjaka do kata, pa izlazi van u sobu. Prestrašno!