03.01.2014 | 16:20
martyn kaže:
Pfab kaže:
Pozdrav,
imam problem u spajanju na Carnet prko Iskona. Imam iMac OS X version 10.6.8 i napravio sam PPPoE konekciju kao što sam vidio na forumu. Oni mi pokazuje da je Carnet spojen ali ustvari nije. Imam i novij MacbookPro na kojem sam napravio istu PPPoE konekciju i na njemu mi funkcionira. Da li je moguće da je problem u starijem operativnom sustavu kod iMaca?
Vrlo vjerojatno
.
Nažalost nemam stroj s tim OS-om da isprobam (na MBP mi je 10.8.x, a na PM_G4 je 10.5.x).
Možda je samo razlika u načinu podešavanja kroz tabove/izbornike, ali ne bih se začudio da uopće nema potrebnih opcija za spajanje na CarNet (vrsta autentifikacije).
Jedina razlika je u tome da se na OS nakon 10.6 parametre 802.1x autentifikacije podešava pomoću .mobileconfig datoteke koju skineš od providera (kao i na iOS uređajima), a na 10.6.x i starijima se sve opcije mora ručno naklikati.
Sve opcije potrebne za spajanje na CARNet su na 10.6.x prisutne. 10.6.x se normalno može spojiti na CARNet kako god hoćeš (provjereno osobno, na više strojeva) i odakle god hoćeš, preko bilo kojeg providera.
Malo pojasni ovu rečenicu: "Oni mi pokazuje da je Carnet spojen ali ustvari nije."
Gdje pokazuje da je spojen?
Kako zaključuješ da nije spojen?
Kad otvoriš System Preferences pa Network Settings, što tamo točno kaže?
Naravno, uzmi u obzir ovo što metalni kaže - preko CARNet-a je dozvoljeno spajanje samo jednog uređaja u isto vrijeme (naravno, može se kemijati s nekim softverskim proxyjima i tako to, ali klasično dizanje internetskog routera za cijelu kućnu mrežu nije moguće).