22.09.2014 | 13:00
ColdMarin kaže:
Light kaže:
Isprobao sam malo prije osmicu na iP5 i nakon 20-ak minuta vratio na 7.1.2. dok se još može. Nije to to, osjeća se lag pri pokretanju aplikacija i otvaranju foldera, a animacije općenito nisu toliko fluidne. Nove tipkovnice mi i nisu nešto. Internet preko Wi-Fija se čini nekoliko puta sporiji, grozno.
Ostajem na sedmici, eventualno ako se poboljšaju stvari s daljnjim updateovima... Zasad nema toliko fičra koji bi mi išta značili. Notifikacijski centar s 3rd party widgetima mi zapravo izgleda ružno i unclean.
Savjetovao bih i drugima na iP5 za ne updateaju ako žele zadržati postojeće korisničko iskustvo.
Isto sam sve imao, takvih problema. Sve je bilo toliko sporo, nije bila brzina kakva je bila prije.
Medjutim, jedan dan je prosao, muka mi je bila, ali onda drugi dan brzina se vratila, baterija i sve. Sve mi je sada kod 7-ice (pri tom mislim na faktore koji nisu bili dobri).
Tako da iOS 8 na iP5 radi savrseno, barem meni
Kad dodirneš ikonu nepokrenute aplikacije, događa ti li se da moraš čekati tipa pola sekunde da se inicira njeno pokretanje? Na 7.1.2 nema tog laga, čim dodirneš ikonu, istog trena je inicirano, imaš dojam glatkoće, dok na 8.0 dojam zapinjanja. Ovaj problem sam vidio i na usporedbama ta dva operativna na YouTubeu (iP5). Meni je to dosta bitno za korisničko iskustvo.
Drugo, App Store se učitava nenormalno dugo na osmici. Kak je kod tebe?