22.10.2014 | 14:51
Borostef kaže:
Light kaže:
www.gottabemobile.com/2014/10/20/ios-8-1...hone-5-review-early/
Tu veli da je daleko od brzine verzije 7.1.2, ako je tako, onda definitivno ostajem na sedmici.
Ja stvarno nisam primjetio nikakvu razliku u odnosu na 7.1.2. na iPhoneu 5... A to što tamo piše da sistem ponekad "stutters", ili ti ga štucne, to se događa sa iOS 8 i na novijim uređajima. Primjetio sam to i na iPad Airu i na iPhoneu 5S... iPhone 6 još nisam imao prilike imati u rukama. Bojim se da smo sistem bez štucanja zauvijek ostavili tamo negdje u prašini skupa sa iOS 6...
Ne kontam ja sto ti znaci stucanje na 8.0.2... Ja sam ga koristio na iPhone 6 i osim nekih bugova koji su se sad valjda ispeglali, sve je normalno, mada zericu sporije nego stariji uredjaji na 7.1.2.
Dok sam recimo koristio 8.0 na iPhone 5 i osjetio sam znacajan lag, osobito pri lansiranju aplikacija, gdje ti se ikona na cas zamrzne pa tek onda digne app, toga nema na ios7, digne ti app screen cim dodirnes ikonu bez ikakve zadrske...
Snappiness faktor je jako bitan na ios uredjajima... iPhone 5 se na 7.1.2 lako moze nositi s iPhone 6 na 8.0.2 po brzini u svakodnevnom radu s aplikacijama... Sumnjam da bi to bio slucaj da ga dignem na 8.1.
Zato i pitam, jerbo na osmici me privlace tipkovnice i ekstenzije, ostali ficeri bas i ne, pa ne zelim bezvze izgubiti taj faktor fluidnosti na uredjaju zbog stvari koje su mi sporedno vazne.