Očuvanje podataka pri postavljanju novog iPhonea?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Očuvanje podataka pri postavljanju novog iPhonea?

• DJ.
  • Korisnik
  • 1
01.09.2014 | 16:46
Kad na jesen izađe službeni iOS 8, tijekom postavljanja iPhonea, odabrat ću Set Up as New iPhone (trenutna sesija ima neki bug). Međutim, ovo je jedini Apple uređaj koji imam, pa bih molio za pomoć što se tiče očuvanja datoteka i tome slično.

Recimo da sad to i učinim; napravim Remote Erase i maknem trenutni iPhone sa svog iClouda; zatim instaliram (službeni, non-beta) iOS 8 i postavim ga kao novi iPhone, te se registriram onim istim iCloud računom. Navest ću sve što sam napravio do sad; tražim riječ-dvije o tome hoće li se to sve pojaviti na "novom" iPhoneu.

(Još jednom, neće biti "Restore from Backup".)

PORUKE: Kupio sam iExplorer i sačuvao sve SMS i iMessage poruke u PDF formatu na mom PCju. Znam da se poruke neće prenijeti na svježu iOS 8 instalaciju i to je u redu (glavno da postoji barem neka "arhiva" starih poruka, negdje).

KONTAKTI: Pod Settings > iCloud imam omogućeno Contacts. Hoće li se pojaviti na "novom" iPhoneu?

BILJEŠKE I PODSJETNICI: isto kao za kontakte.

DOCS & DATA: Hoće li oni biti preneseni, pa zatim odmah upgradeani na iCloud Drive? Ili će WhatsApp i slične aplikacije ostati prazne na "novom" iPhoneu?

SLIKE: Imam uključen My Photo Stream. No brine me nešto; postoji li limit koliko slika stane u stream? (Jer neću vršiti restore, nego "čekati" da se pojave na streamu na iPhoneu kad završi setup.) Postoji li bolja tehnika za ovo, ili će ovo upaliti?

Planiram aktivirati onaj novi iCloud Photos s iOS 8 (koji onemogućuje syncanje slika s iTunesom), stoga syncanje importiranih slika s iTunesom ne dolazi u obzir, nažalost.

(Prije svega ću slike importirati na PC. Zanima me samo postoji li način da te slike budu na novom iPhoneu, umjesto kao Poruke, da budu dostupne samo na mom PCju.)

Hvala na strpljenju onome tko je pročitao sve ovo.
01.09.2014 | 17:35
kontaktci, billjeske, podsjetnici i documenti koje imas u icloudu ce ostati, kao i slike u photo streamu.
(jasno sve to moras imati prvo ukljuceno).
u photo streamu ostaje zadnjih 1000 slika.

u svakom slucaju, prebaci si prvo slike na komp, jer uvijek moze nesto poci po zlu, a iz istog razloga napravi backup telefona.
uglavnom sve sto je aktivirano u icloud meniju dostupno je na uredjaju sa kojeg aktvirias kasnije svoj icloud racun.
jedino si provo pogledaj dali su ti biljeske sinkane sa icloud racunom ili sa nekim drugim. ljudi cesto ubace i gmail, pa on ponudi sinkanje kalendara i biljeski, pa se desi da je dio biljeski na icloudu a dio na gmailu, ili sl.
  • DJ.
  • Korisnik
  • 1
02.09.2014 | 13:24
Hvala. No imam još jedno pitanje.

Čitao sam FAQ na Appleu što se tiče Photo Streama. Kaže da su slike na Streamu ondje samo 30 dana. Znači li to da na "novom" iPhoneu ću imati samo slike od unatrag mjesec dana?

I još jedno pitanje, pomalo nevezano za ovo; recimo da u Camera Rollu imam već 20 slika. Prije nisam imao Photo Stream uključen, ali sam ga upravo sad uključio. Hoće li se tih 20 postojećih slika uploadati u Stream, ili će se uploadati samo one koje izradim nakon što omogućim Photo Stream?
02.09.2014 | 16:31
DJ. kaže:
Kad na jesen izađe službeni iOS 8, tijekom postavljanja iPhonea, odabrat ću Set Up as New iPhone (trenutna sesija ima neki bug). Međutim, ovo je jedini Apple uređaj koji imam, pa bih molio za pomoć što se tiče očuvanja datoteka i tome slično.

Recimo da sad to i učinim; napravim Remote Erase i maknem trenutni iPhone sa svog iClouda; zatim instaliram (službeni, non-beta) iOS 8 i postavim ga kao novi iPhone, te se registriram onim istim iCloud računom. Navest ću sve što sam napravio do sad; tražim riječ-dvije o tome hoće li se to sve pojaviti na "novom" iPhoneu.

Nemoj brisati backup starog iPhonea dok god ti se ne povuče sve što trebaš.

Shema ide ovako, spoji stari iPhone na mrežu i reci mu da napravi backup.
Kad je gotov, upali novi ipHone, upiši pass od wifija, spoji ga na struju i kad te pita za iCloud podatke upiši ih. Dalje sve ide korak po korak, i biraš što hoćeš a što ne. On će povući sve što je u iCloudu od starog moba.
  • DJ.
  • Korisnik
  • 1
02.09.2014 | 16:39
U redu, hvala ti na savjetu. Samo što je stvar u tome da ja nemam "novi iPhone", nego ću napraviti novu "sesiju". Ali korisno je znati da se backup ne briše sve dok se iCloud stvari ne prebace na novu sesiju.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 28 minuta
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam
  • accom: Mislim, da je baš M2Pro najslabiji od svih M Pro procesora, sa više energy efficiency jezgri...
  • accom: Ako često obradjuješ video, onda pro. Sam bi preferirao novije gen. CPU.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky Za sve DTP programe dosta ti je air:
  • kupus: protonvpn na 3 dolara mjesečno
  • drlovric: [link]
  • drlovric: Jako zanimljiva i pregledna lista korisnih Mac aplikacija.
  • zoranowsky: Znam, u pravu si. Imam thunderbolt 27
  • drlovric: Ako imas vanjski monitor u svakodnevnom radu, uzmi 14". Ja sam pogrijesio sa 16". Ogroman je to laptop :)
  • zoranowsky: Dilema je taj M2Pro ili odriješiti kesu i uzeti M4Pro ali s 14" ekranom (24GB/1TB)
  • zoranowsky: @accom - Affinity, Adobe CC, DaVinci Resolve. Imam trenutno 512GB u 2 MBPro-a tak da sam se navikao.
  • drlovric: Ja imam MBP sa 512 MB, nemam problem sa prostorom. Oko 300GB je puno mozda.
  • accom: @zoranowsky Sve ovisi o tome, što želiš radit s njim.
  • zoranowsky: Nije jedini stroj, to je neka donja granica, za sve ostalo imam externe ssd-e i synology
  • Yonkis: Ne nađoh jeftiniju cijenu (u RH) od toga.. A hoće li ti 512 biti dovoljno?
  • zoranowsky: Zaboravih napisati, trenutno je u HGShopu na akciji
  • zoranowsky: Jel se isplati uzeti MBPro M2pro 16" 16/512 za 2100eur?
  • gladhr2: zna netko neko rjesenje?
  • gladhr2: [link] problem sa bluetoothom i 4. uređajem :D
  • JOHN: Hvala na info
  • Yonkis: Imaš na adidas.hr ali do 28.11 stoga požuri
  • stefanjos: affinity je na 50%
  • JOHN: Ja jučer u CCOne kupio kćeri tenisice. Bile su čitavih 20% na akciji. :) Takva akcija je ustvari neka uobičajena koja se pojavi gotovo svaki mjesec tako da i ovaj put teški bulšit..
  • drlovric: Imal kakvih Black Friday popusta? :) Neko vidio nesto zanimljivo?
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO