WiFi iPad na 3G mreži
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

WiFi iPad na 3G mreži

• Sank
  • Moderator
  • 221
28.08.2010 | 02:15
Ako već niste to učinili onda se vjerojatno pitate da li je to moguće? Moguće je moguće!
A evo ukratko kako to postići:

Prije svega potrebno je imati iPhone 3G ili 3GS sa OS 3.1.2/3.1.3/4.0/4.0.1. Ako već nije JAILBREAK-an onda je to potrebno učiniti. Najlakši način je da pokrenete Safari i posjetite stranicu jailbreakme.com

Nakon toga preko Cydia treba instalirat aplikaciju 'Rock'. Pa treba pokrenut 'Rock' i iz njega instalirat aplikaciju 'MyWi'. Nudi se probna verzija na 8 dana, a inače košta 19,99 USD i može se platit preko PayPala. Naravno, potrebno je napraviti korisnički račun na stranici RockYourPhone

Kada je 'MyWi' instaliran preostaje još da ga konfigurirate. Potrebno je odrediti ime (SSID) kako će se iPhone prikazati drugim uređajima te uključiti WEP zaštitu da vam skupe Mb ne troši neko nepozvan. Nakon što u MyWi-u uključite 'WiFi Tethering' potrebno je iPadu reći da se prikopča i surfanje može početi.

Prije uključenja WiFi Tetheringa provjerite da SIM kartica u vašem iPhoneu ima podatkovnu tarifu. Ja recimo koristim SIM karticu od T-mobileove Free surf tarife

Inače, na iPhone sa MyWi-jem može se prikopčat svaki WiFi uređaj koji podržava WEP zaštitu a ne samo iPad. Ja sam isprobao iPad i laptop

Dakle, ako imate iPhone sa MyWi-jem, onda ne morate kupovati skuplji iPad sa WiFi/3G. Ukoliko pak već posjedujete iPad sa 3G onda možete njega JAILBREAK-at (samo OS 3.2/3.2.1) i instalirat MyWi pa preko njega spajat druge WiFi uređaje na 3G mrežu.

Apple rulez
Rock Your Phone rulez
MyWi_Download.jpg
  • Sank
  • Moderator
  • 221
07.09.2010 | 01:37
Čini se da nas nema puno s iPadom, a još manje s iPadom i iPhonom, a najmanje s iPadom, iPhonom i MyWijem.

Ajde, ima li tko da je napravio nešto slično?
07.09.2010 | 10:05
Koristim upravo takvu kombinaciju i to na dva iPhonea uz dva iPada. Osobito mi je korisno na moru gdje imam odličan 3g signal, a wifi pored turističkog je čitave sezone zakrčen i/ili ne radi. Osim toga jedino na uz pomoć iPada uspijem potrošiti paket iz iTarife do kraja, 1 gb. Jedino me silno smeta što moram JB telefon da bi imao MyWi gore. Npr. kad izadje 4.2 ne mogu imati MyWi koji sam uredno platio, 19.99$ !!!, dok netko ne napravi JB.
07.09.2010 | 10:08
Koja je prednost (osim uštede razlike u cijeni između običnog i 3G iPad-a) ovakvog načina spajanja? Meni bi to bilo totalno nepraktično. Umjesto jednog treba raditi sa oba uređaja. Ja izvadim iPad u čim ga upalim mogu započeti sa aktivnošću (imam microsim od t-coma, stick2carnet).

Što kada ti zazvoni telefon usred surfanja? Nastavlja li se 3G i dalje?
Grije li ti se iPhone nakon 30-tak minuta? Koliko iPhone-u traju baterije u takvom načinu rada?
07.09.2010 | 21:36
Meni je prednost što ne moram imati aktivna dva, ili čak četiri u kućanstvu, računa kod mobilnog operatera. Pretplatu koju imam/plaćam dijelim sa uređajima koje imam, kao što je slučaj za kućni internet.

Mogu li microsim i stick2carnet biti dio jedne pretplate sa nečim poput iTarife?

Nedostatci? iPhone mora biti JB, nemam ništa protiv navedenog ali volio bih imati legalno i dostupno riješenje, ako ne i integrirano u OS, tako da JB mogu zaobići. Zagrijavanje telefona nije osobito, manje je nego kod korištenja GPSa otprilike je tako i sa baterijom. Može se pozivati i javljati za vrijeme rada aplikacije.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
07.09.2010 | 22:17
Ni meni se ne svidja da moram imati otključan iPhone, ali što se može kad je MyWi za sada dostupan samo preko Cydie i možda još kojeg servisa, ali definitivno ne preko Apple Storea. Prednost je OČITA! preko tako sređenog iPhonea, mogu se ISTOVREMENO spojiti više iPada, više laptopa i više drugih uredjaja ODJEDNOM na internet preko JEDNE SIM kartice

Do sada sam na more nosio JEDAN laptop sa JEDNOM T-Mobile SIM karticom i naravno morao sa ženom i djecom DIJELITI taj JEDAN laptop. Od sada NEMA više DIJELENJA osim naravno bandwidtha Uključim WiFi tethering na iPhoneu i onda se SVI u familiji spojimo preko njega na internet i surfamo u ISTO VRIJEME Ako je to tebi DrAle nepraktično onda ok, ali meni je to fantazija.

Tko si je nabavio WiFi+3G iPad još je u boljoj situaciji, osim ako već nije obnovio iOS na 3.2.2. Naime MyWi se može instalirat i na otključan iPad pa se preko njegovog 3G može još koji uređaj spojit na internet preko 3G u isto vrijeme.

Inače, kod korištenja WiFi tetheringa iPhone se uopće ne pregrijava. Baterija se nešto brže troši, ali to se vrlo lako može riješiti dodatnim baterijama ako se radi o plaži, a spojem na punjač ako si u apartmanu

Ima još jedna prednost. Ako je u džepu još jedan iPhone koji se koristi za fotografiranje i video snimanje onda se slike i video mogu prebacit preko WiFI na iPad bez potrebe za bilo kakvim dodacima osim jedne jednostavne aplikacije kao što je "Transfer". Isto se to može napravit na laptop sa WiFi jem i nije niš sporije nego preko USB kabela.

Apple rulez
26.10.2010 | 18:09
Od jučer sam se sa MyWi-a prebacio na iTether, 5 dolara vrijedno riješenje koristi bluetooth tethering mogućnosti na iPhone-u i nudi pristup sa iPada na mrežu. Dakle sada iPad mora ali iPhone ne mora biti JB, jedan manje Brzina, manja potrošnja struje, jednostavnost korištenja i cijena na strani su ove aplikacije, nedostatak ne mogućnost dijeljenja mreže sa iPhone-a sa više drugih uredjaja. U svakom slučaju preporučam...
  • Sank
  • Moderator
  • 221
01.11.2010 | 13:43
iTether zvuči kao dobro riješenje naročito za one kojima nije potrebno spajanje više od jednog uređaja na internet, a i cijena je prihvatljivija.

Meni je MyWi još uvijek puno zanimljiviji. Osim što omogućuje spajanje više uredjaja na internet može služiti i kao WiFi hotspot bez pristupa internetu, ali npr. za strimanje video sadržaja sa računala na iPad sa npr. Air Video aplikacijom. Istina je da troši više bateriju, ali uz dodatnu vanjsku bateriju to nije problem, a u apartmanu uvijek se može spojiti na punjač i smjestiti negdje gdje je 3G signal najjači.

Strimanje videa je isprobano i radi odlično čak i sa dva iPada spojena u isto vrijeme ako je video unaprijed konvertiran u m4v format.
11.12.2010 | 21:24
Evo i besplatnog rješenja ovog pitanja - PdaNet (za sve verzije iPhone-a) pretvara iPhone u WiFi router za Pc ili MAC, preko 3G mreže. Podržava i USB tethering.

Isprobano, jednostavan a pouzdan program.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
12.12.2010 | 02:23
Smileman je napisao:
Evo i besplatnog rješenja ovog pitanja - PdaNet (za sve verzije iPhone-a) pretvara iPhone u WiFi router za Pc ili MAC, preko 3G mreže. Podržava i USB tethering.

Isprobano, jednostavan a pouzdan program.

Isprobano i slažem se da je jednostavan i pouzdan, doduše ništa više od MyWi, a nije točno da je besplatan, jer jasno piše da nakon 14 probnih dana počinje blokirati sva web mjesta koja traže prijavu korisnika i naravno nudi da se pljati Daljnji link vodi i na cijenu koja kaže da košta $29, ali kao trenutno stoji $15,95 na određeno vrijeme.

Evo klikni na ovaj link: PdaNet for iPhone FAQ
pa zatim na pitanje What is the difference between the free and full edition? How to get the full edition? i u odgovoru ćeš naći link na stranicu gdje piše cijena i di ga možeš pljatit preko PayPala
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 11 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, rusty, Anonimci (591)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.30 Seconds

Provided by iJoomla SEO