Problem sa untethered jailbreak-om na 4.2 (ipad)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem sa untethered jailbreak-om na 4.2 (ipad)

• Marlock
  • Posjetitelj
27.12.2010 | 16:20
Nisam pažljivo proučio stvari, te sam napravio non tethered jailbreak na 4.2, bez da sam napravio SHSH save na 4.23b.

Što sad?

Tinyumbrella mi javlja "The device is not connected", ne znam zašto.

Cydia drži u naslovu "You have a pending TSS request...", i ništa novog tamo.

Svuda u uputama vidim da se traži prethodno spremljeni 4.23b SHSH. skinuo sam sa neta taj firmware, ali mi redsnow 7 to ne prihvaća.

Što da radim?

Ima li tko kakvu ideju?

Bez to SHSH-a ne mogu napraviti downgrade.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
27.12.2010 | 21:40
S obzirom da se radi o iPadu i da unlock BB-a nema veze ako je 3G, napravi restore na službeni iOS 4.2.1 i malo sačekaj da se ovaj zadnji jailbreak sredi. Bez SHSH nema šanse za downgrade barem koliko je meni poznato.

Doduše ne kužim što to jailbreak donosi boljeg od službenog iOS 4.2.1 sa mutitaskingom i drugim korisnim opcijama?
  • Marlock
  • Posjetitelj
28.12.2010 | 03:01
OK, znači, misliš da će doći "full" verzija, koja neće tražiti SHSH blobs? Jer mi se čini da je prekasno da to napravim.

Što će mi jailbreak? Pa zbog crackanih aplikacija naravno

Nije 3G, sad ne znam je li to problem?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
28.12.2010 | 11:21
Marlock je napisao:
OK, znači, misliš da će doći "full" verzija, koja neće tražiti SHSH blobs? Jer mi se čini da je prekasno da to napravim.

SHSH se može napraviti samo za tekuću veziju,a za starije verzije OS (firmwarea) više ne. Ako to nisi napravio za OS 3.2 onda ništa od downgradea. Za OS 4.2b3 nisi ni mogao napraviti SHSH kad su beta verzije OS na raspolaganju samo developerima aplikacija. Ukoliko ti iPad sad ne radi dobro zbog neuspjelog jailbreaka nema druge nego napraviti restore na tekuću verziju. Svaki drugi pokušaj iTunes će prekinuti sa greškom 1015 ili nekom sličnom.

Ah, to sam si i mislio. Sada bih trebao napisati kako to nije uredu, kako bi trebalo platiti one aplikacije i igre koje ti se svide jer znači da je programer to po tvom mišljenju dobro napravio pa je zaslužio da mu platiš za njegov trud, a i nisu toliko skupe bla, bla bla...

Nije.
28.12.2010 | 23:09
Da li i auto jailbreak-ate?
Mene to strahovito zanma koliko vas ekperimentira s firmware-om od auta.
  • Marlock
  • Posjetitelj
28.12.2010 | 23:45
Sank je napisao:
Marlock je napisao:

SHSH se može napraviti samo za tekuću veziju,a za starije verzije OS (firmwarea) više ne. Ako to nisi napravio za OS 3.2 onda ništa od downgradea. Za OS 4.2b3 nisi ni mogao napraviti SHSH kad su beta verzije OS na raspolaganju samo developerima aplikacija. Ukoliko ti iPad sad ne radi dobro zbog neuspjelog jailbreaka nema druge nego napraviti restore na tekuću verziju. Svaki drugi pokušaj iTunes će prekinuti sa greškom 1015 ili nekom sličnom.

Ah, to sam si i mislio. Sada bih trebao napisati kako to nije uredu, kako bi trebalo platiti one aplikacije i igre koje ti se svide jer znači da je programer to po tvom mišljenju dobro napravio pa je zaslužio da mu platiš za njegov trud, a i nisu toliko skupe bla, bla bla...

Nije.

Potpuno se slaže s tobom po pitanju jailbreakanja, to je prava CPAMOTA

Ok, hvala ti puno na odgovorima i informacijama! Imam tethered jailbrake (za 4.2), za koji ne treba SHSH, i čekam da se pojavi full verzija untethered jb-a. Nadam se skoro

Pišemo se
  • Marlock
  • Posjetitelj
28.12.2010 | 23:46
zabac je napisao:
Da li i auto jailbreak-ate?
Mene to strahovito zanma koliko vas ekperimentira s firmware-om od auta.

Tko ili što je auto jb? Prvi puta čujem za to.
29.12.2010 | 14:47
Toyota Prius, recimo.
  • Marlock
  • Posjetitelj
29.12.2010 | 23:13
aha, tek sam sad shvatio da je zabac trolčina.

karma down

meni je stvarno trebao savjet. mulcu jedan
29.12.2010 | 23:20
Kaj prckas kad neznas. Ja ne znam i ne diram. Di je problem, ukradi drugoga i ispocetka. Programe se vidim spremas maznjavat.
  • Marlock
  • Posjetitelj
29.12.2010 | 23:25
ovaj zabac je neki pametan lik.

da, ne znam, i želim naučiti. ovdje ima ekipe koja zna. zato pitam njih.

u čemu je problem?
30.12.2010 | 18:06
Nisam pametan, posten sam. Odgojili su me da ne kradem i ne lazem. Ne vrijedjam.
31.12.2010 | 10:19
@Marlock - jadno je kada ideš krasti aplikacije koje koštaju od 1 do 10$. Mislim, zar si toliko nisko pao?
  • Marlock
  • Posjetitelj
31.12.2010 | 15:16
Ovo je neki religiozno-kompjutorski forum, vidim ja, sa vama nema šale. Lažni moralisti propovijedaju o krađama, nepoštenju i sl.

A ujedno uživaju u produktima multinacionalne korporacije koja je danas postala upravo ono čemu se ismijavala 30 godina ranije kroz jednu satiričnu "Big Brother" reklamu.

Dajte se dečki prvo malo obrazujte, pa onda donosite moralne sudove o tome što je krađa a što poštenje.

Jadno mi je kad na forumima jedni drugima nameću svoje moralne stavove.

Nisam tražio moraliziranje, tražio sam savjet, Sank mi je savjet dao. Što vas je ponukalo da se oglasite sa svojim glupostima, teško je reći, niti me zanima.

Ali je prejadno.
31.12.2010 | 19:15
Marlock je napisao:

A, sad sam skuzil. Crackane aplikacije su one koje netko drugi ukrade i onda dijeli okolo. Kad do tebe dojde crackana aplikacija, to je apsolutno legalno jer ti ni ne znas da se ona naplacule bla..bla..bla.
Gade mi se oni koji kupe u ovom slucaju iPad za 500-800$ i onda cigane oko 1$ za programe. Fuj i sram ih bilo.
  • sany
  • Posjetitelj
06.01.2011 | 18:48
prvo, jailbreak je legalan...
drugo, sto vas briga zasto ce ga netko jailbrekati=?
trece, ja mozda hocu legalnu aplikaciju mimo itunesa ubaciti, sto je tu lose?
i zadnje, vecina se slaze da je upravo igra apple-a da ogranici rad na uredajima koji kupac plati punu cijenu, upravo ciganska posla!

ne volim se javljati na forumima ali tesko je sutjeti pored ovih laznih moralista:)
neka ga covjek jailbreaka ako zeli i kome ne odgovara jednostavno neka ne odgovori na njegovo pitanje. Neka se zaredi i propovjeda na tome prigodnom mjestu...

pozz;)
06.01.2011 | 19:58
Koje vi gluposti tu govorite.

Pa nije jailbreakanje samo da bi se moglo koristiti crackane aplikacije. Prije par dana sam postavio pitanje ima li njeka aplikacija ZA KUPITI U APP STORE-u a da je slicna aplikaciji SBSettings (ova je naime jedino dostupna na Cydiji i to besplatno). Zelim reci... jailbreakanjem mozes doci i do drugih legalinih aplikacija koje iz nekog glupog razloga Apple ne pusta u AppStore, a koje su cak korisne. Naravno, kad jailbreakas mob mozes instalirati i crackane aplikacije, ali to je sad na osobi da sama odluci sto ce radit. Slazem se da je glupo grebati se za aplikaciju koja kosta par dolara, ali... kako tko voli.

Ne vidim smisao napadati ljude kad postave pitanje. Ako vam se ne svida sto rade, ignorirajte. A ako nemate problem s tim, konstruktivno se prikljucite savjetom ako znate nesto.

Pozdrav
  • sany
  • Posjetitelj
06.01.2011 | 22:15
looxon je napisao:
Koje vi gluposti tu govorite.

Pa nije jailbreakanje samo da bi se moglo koristiti crackane aplikacije. Prije par dana sam postavio pitanje ima li njeka aplikacija ZA KUPITI U APP STORE-u a da je slicna aplikaciji SBSettings (ova je naime jedino dostupna na Cydiji i to besplatno). Zelim reci... jailbreakanjem mozes doci i do drugih legalinih aplikacija koje iz nekog glupog razloga Apple ne pusta u AppStore, a koje su cak korisne. Naravno, kad jailbreakas mob mozes instalirati i crackane aplikacije, ali to je sad na osobi da sama odluci sto ce radit. Slazem se da je glupo grebati se za aplikaciju koja kosta par dolara, ali... kako tko voli.

Ne vidim smisao napadati ljude kad postave pitanje. Ako vam se ne svida sto rade, ignorirajte. A ako nemate problem s tim, konstruktivno se prikljucite savjetom ako znate nesto.

Pozdrav

potpisujem:)

pusti sitne duse koje su bezgresne pa ovdje na svaki upit osuduju svakoga:) pazi, lik kaze fuj za nekoga koga niti ne poznaje:)
cak i da nisu nikada instalirali nigdje (niti na racunalu) piratsku aplikaciju, sami nivo na koji spuste razgovor je dovoljan da su oni "fuj") ako i nisu, sigurno doma ili u autu sa smjeskom slusaju mp3 pjesmu dok ovdje sole...
mogao bi tako do prekosutra pa radije idem dalje:)
pozz
  • Sank
  • Moderator
  • 221
06.01.2011 | 22:59
@Sany

Jesi ti pročitao/la uvjete prijavljivanja na jabučnjak? Jasno ti piše da se moraš prijaviti sa pravim imenom i prezimenom, što ti nisi učinio/la. S toga te molim prije nego počneš dijeliti pravdu ovdje po forumu da ispraviš taj nedostatak, u protivnom, na žalost, morati ćemo izbrisati tvoj anonimni korisnički račun. S obzirom da to ne možeš sam/a pošalji svoje ime administatorima Ribi ili dpasaric na privatnu poruku da to isprave.
  • sany
  • Posjetitelj
07.01.2011 | 00:50
Sank je napisao:
@Sany

Jesi ti pročitao/la uvjete prijavljivanja na jabučnjak? Jasno ti piše da se moraš prijaviti sa pravim imenom i prezimenom, što ti nisi učinio/la. S toga te molim prije nego počneš dijeliti pravdu ovdje po forumu da ispraviš taj nedostatak, u protivnom, na žalost, morati ćemo izbrisati tvoj anonimni korisnički račun. S obzirom da to ne možeš sam/a pošalji svoje ime administatorima Ribi ili dpasaric na privatnu poruku da to isprave.

izbrisi me:)) to je jedini nacin da budes u pravu:) nisam procitao pravila ali imam pravo na mogucnost odgovora jer je ovo javni forum. mozes me izbrisati ali ces morati ti prenositi moj odgovor ljudima ili ima institucija i za to;)
pravda te smeta?
www.trgovina-sany.hr tamo imas i broj i sve. od ovakvih kao sto si ti se ne sakrivam:)
  • sany
  • Posjetitelj
07.01.2011 | 00:56
Sank je napisao:
@Sany

a i primjetio sam da dozvoljavas klevetanje na ovom forumu i to kompanija koje legalno posluju a meni prijetis brisanjem.
bas cu procesljati malo po postovima da vidim cega tu sve ima. a sto ti ovo znaci u podpisu? sastavio bi i ja svoj ali mi nebi vjerovao a i malo mi je to... onako:))
  • sany
  • Posjetitelj
07.01.2011 | 00:58
sori sto jos jedanput odgovaram ali bas cu taj uvijet sa imenom i prezimenom copy-paste da vidim da li to zadire u ljudska prava ili ne kao preduvijet za nesto. neces zamjeriti?
  • sany
  • Posjetitelj
07.01.2011 | 01:00
racun nije anoniman jer sam potvrdio sa email adrese i tako prijavio postojeci racun!
  • Sank
  • Moderator
  • 221
07.01.2011 | 01:49
sany je napisao:
izbrisi me:)) to je jedini nacin da budes u pravu:)

Ja sam te samo dobronamjerno upozorio, a brisat te može samo administrator foruma

... nisam procitao pravila...

Eto greške.

... ali imam pravo na mogucnost odgovora jer je ovo javni forum.

Pa kao što vidiš dobio si pravo višestrukog odgovora To se inače na netu zove spamanje.

... mozes me izbrisati ali ces morati ti prenositi moj odgovor ljudima ili ima institucija i za to;)

Ja te ne mogu izbrisati, može administrator jer nisi pročitao pravila ovog foruma i prekršio si ih iz "neznanja"

...pravda te smeta?...

A po čemu si ti to zaključio da me pravda smeta i o kojoj je zapravo pravdi riječ?

www.trgovina-sany.hr tamo imas i broj i sve.

Pa kad se ne skrivaš što ti je bio problem prijaviti se sa svojim pravim imenom i prezimenom?

od ovakvih kao sto si ti se ne sakrivam:)

A kakav sam to ja?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
07.01.2011 | 01:50
sany je napisao:
racun nije anoniman jer sam potvrdio sa email adrese i tako prijavio postojeci racun!

Koja je također anonimna
  • sany
  • Posjetitelj
07.01.2011 | 01:58
Sank je napisao:
sany je napisao:

Koja je također anonimna

ako mogu otvoriti na toj email adresi paypal i platiti nesto onda mogu i tebi odgovoriti tu.. jasno?
  • sany
  • Posjetitelj
07.01.2011 | 02:00
Sank je napisao:
sany je napisao:
izbrisi me:)) to je jedini nacin da budes u pravu:)

Ja sam te samo dobronamjerno upozorio, a brisat te može samo administrator foruma

... nisam procitao pravila...

Eto greške.

... ali imam pravo na mogucnost odgovora jer je ovo javni forum.

Pa kao što vidiš dobio si pravo višestrukog odgovora To se inače na netu zove spamanje.

... mozes me izbrisati ali ces morati ti prenositi moj odgovor ljudima ili ima institucija i za to;)

Ja te ne mogu izbrisati, može administrator jer nisi pročitao pravila ovog foruma i prekršio si ih iz "neznanja"

...pravda te smeta?...

A po čemu si ti to zaključio da me pravda smeta i o kojoj je zapravo pravdi riječ?

www.trgovina-sany.hr tamo imas i broj i sve.

Pa kad se ne skrivaš što ti je bio problem prijaviti se sa svojim pravim imenom i prezimenom?

od ovakvih kao sto si ti se ne sakrivam:)

A kakav sam to ja?

ja cu se javiti kako zelim a ne kako mi ti kazes, usotalom po cemu ti procjenjujes cije je ime pravo a cije ne!??
07.01.2011 | 14:03
sany je napisao:
prvo, jailbreak je legalan...
drugo, sto vas briga zasto ce ga netko jailbrekati=?
trece, ja mozda hocu legalnu aplikaciju mimo itunesa ubaciti, sto je tu lose?
i zadnje, vecina se slaze da je upravo igra apple-a da ogranici rad na uredajima koji kupac plati punu cijenu, upravo ciganska posla!

ne volim se javljati na forumima ali tesko je sutjeti pored ovih laznih moralista:)
neka ga covjek jailbreaka ako zeli i kome ne odgovara jednostavno neka ne odgovori na njegovo pitanje. Neka se zaredi i propovjeda na tome prigodnom mjestu...

Čovjek je sam napisao

Dakle, priznaje da će ciganiti oko aplikacija koje koštaju kao žvake. U ovom slučaju nije Apple oštećen toliko koliko developeri, dakle, promašio si poantu.

Sve jasno?
07.01.2011 | 14:08
sany je napisao:
www.trgovina-sany.hr tamo imas i broj i sve. od ovakvih kao sto si ti se ne sakrivam:)

OK, kad ćemo tako, kad ti dodje ekipica pred trgovinu, pa počnu uzimati kaj žele, neće ti smetati? Nemoj biti lažni moralist, pogni glavu i pravi se da ne vidiš kako te kradu, jebga, ne kradu nešto što si sam stvorio, ti si samo preprodavač, ne?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 9 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Beli, Bertone, Riba, rusty, VanjusOS, Anonimci (1101)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.49 Seconds

Provided by iJoomla SEO