Kamera
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kamera

17.03.2013 | 19:26
..............................
Prilozi:
17.03.2013 | 19:37
Nije moguce,a i 3Gs je prestar model da sam na tvom mjestu isao bih na 4 ili 4s
17.03.2013 | 21:23
Kakvo je ovo svetogrđe? "...fotografije su uredu koliko god mogu biti...", fotografije su očajne do jako očajne. Meni kamera na telefonu služi za poslikati nešto tako da ne moram prepisivati i/ili da ne moram brojati. Za što bi drugo uopće takve fotke mogle koristiti?Možda za poslatiti MMS???
Evo jedne koju sam popodne poslikao:
_DSC0390.jpg
17.03.2013 | 21:57
Pa ne loze se svi na fotke kao ti ,neko zeli samo da zadrzi neki trenutak.To sto govoris stvarno nema nikakvog smisla(mozda bi i imalo da si na nekom photo forumu)ali ovako bas i ne.Ja sam uradio bar 1000 fotki sa iPhone-ima koje su mi draze i nekako ljepse nego koje sam radio sa canon 450D.Da li je to neko svetogrdje???
17.03.2013 | 23:09
Slažem se. Ja se ložim na fotke kao i Žabac, ali neke meni najdraže fotke napravljene su ruskom Smenom 8, još dok sam bio u foto sekciji kao osnovac (6. razred). I to c/b Efke filmom, više-manje jedinim koji se dao u to vrijeme nabaviti za lovu koja je meni bila na raspolaganju. Fotić je bio OK, ali miljama daleko od Praktice koju danas koristim, ili od Yashice. A filma bolje da se ne prisjećam. Više-manje, nema ničeg po čemu je foto aparat od iPhone 3G lošiji od te Smene s tim konkretnim šugavim Efke filmom.
18.03.2013 | 04:13
Najbolja je ona kamera koju u datom trenutku imas u dzepu

Shvatam ljude koji vole fotografiju, ali pored ovoliko gadgeta, meni ne pada na pamet nositi i torbu da DSLR aparatom, samo zato da bi uhvatio "savrsenu fotografiju" (sa kojom kasnije ne znam ni sta bi radio).

Puno mi je draza grimasa, izraz lica, djeciji nestasluk, spontano slikano sa smartphone, nego namjesteni portret koristeci neki ultra cool skupi aparat sa 23 dodatka :/

Ali zahvaljujuci ljudima koji fotografiju vole i poznaju, i mi ostali mozemo u rezultatima njihovog rada (pogotovo priroda i zivotinjski svijet), tako da ja volim da oni setaju okolo sa 2-3 aparata i nekoliko objektiva

@anam6:

I 3GS ima prilicno primitivnu i ogranicenu kameru, tako da se neces bas usreciti ni sa tom opcijom. Najveca prednost bi ti bila autofocus kojeg 3G nema.

Ali ako uzmes polovan 4G (ili S) stvarno ces osjetiti poboljsanje... Nije to tako velika razlika u parama, jer i 4G vec dobrano gazi vrijeme.
18.03.2013 | 04:23
@Zabac:

Glup sam. Jel' ova slika koju si ti objavio (popdnevna) ultra dobra ili ultra losa?
18.03.2013 | 09:23
Nedostatak autofocusa nije nužno nedostatak. Objektivu vrlo širokog kuta, za 90% kadrova, fokusiranje niti nije nužno. A okidanje čini bitno bržim jer i inače autofocus na iPhoneu radi prilično sporo i kilavo.
18.03.2013 | 12:48
Pa sad ako vam je iskreno do slikanja i volite slikati a ne da vam se izdvajati za iphone ili neki drugi telefon po par tisuća kuna, postoji jednostavno rješenje za tako što:
1. www.njuskalo.hr/digitalni-fotoaparati pa si tražite što vam paše
2. www.njuskalo.hr/digitalni-fotoaparati/ca...x30-is-oglas-7504767 slike i više nego vrhunske a prihvatljiva cijena

Ko što je drlovic rekao: Najbolja je ona kamera koju u datom trenutku imas u dzepu

Ili budite ko moj frend i nosite svoj cannon fotić uvjek i svugdje sa sobom
  • Navigator
  • Posjetitelj
18.03.2013 | 15:36
@smayoo
Bez namjere da se s Vama upuštam u bilo kakvu raspravu, želim samo reći da film Efke nikako nije bio ŠUGAV, kako ste ga Vi bezobrazno etiketirali. U vrijeme kada ste Vi bili osnovac, a pretpostavljam da se radi o kraju 6o-ih ili početkom 70-ih godina - može i kasnije, nebitno, koristili su ga mnogi hrvatski majstori fotografije, da spomenem samo Milana Fizija koji je neke od svojih maestralnih fotografija snimio baš na tom filmu, a mogao se nabaviti u tzv. leica formatu za Smenu 8 ili u srednjem (formatu). Proglasivši navedeni film ŠUGAVIM, uvrijedili ste generacije i generacije fotografa u Hrvatskoj koji su znali kako izvući najbolje iz filma, pa makar koristili i Smenu i koji su preferirali Efke, a ne ORWO.
18.03.2013 | 16:06
@navigator
Smayoo je u pravu, EFKE je bio šugav film kao i kemikalije a pogotovo fotopapir gdje nisi uopće moga izvuć skalu od sive do crne.
Jedino što je valjalo je 6x6 roll film od 14 DIN, a i on se dosta izvozio vani jer je bio dobar a nama je ostajao onaj od 17 DIN koji je ubij bože bio užas.
U to vrijeme je bio jedini uvozni film ORWO iz istočne Njemačke koji je bio donekle bolji od EFKE.
Milan Fizi je radio s formatom 6x6 i to na filmu niske osjetljivosti zato je imao savšene pejsaže...
Inače dok nije doša Agfa, Kodak i Ilford a kasnije i Fuji, sve što se ticalo CB fotografije je bilo nepotrebljivo razvijati na Efke fotopapiru.
Ja sam inače koristio u to vrime Orwo a poslije Ilford proizvode, od filma do razvijača.

Zato nemojte govoriti gluposti da je Efke bio dobar film.

Fala dragom Bogu da sam moga kupovat Ilford i Kodak. Jer snimiti kazališnu fotku s EFKE je bio doslovno eksperiment, jedina prava fotka u tom polju fotografije je Kodak i Ilford, mada se Ilford pokazao puno boljim pogotovo fotopapir gallery i razvijač Microphen.
18.03.2013 | 18:36
drlovric kaže:
@Zabac:

Glup sam. Jel' ova slika koju si ti objavio (popdnevna) ultra dobra ili ultra losa?

Ova mi je bila prva pri ruci!

Evo ti jednu koja nije loša:

Kokos-2a4898f2ab986ff4a1f21c541cb0dc65.jpg
18.03.2013 | 18:45
Što se tiće fotoaparata, treba biti najbolje što se može kupiti (pa čak i malo više). Neki se čude tome.
Što se tiće SSD-a i brdo RAM-a koji treba ugurati u komp kako bi se dobio još koji fps i/ili koja milisekunda u r/w. Tome se ja čudim.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
18.03.2013 | 19:07
Nekad je bila bolja sitacija, radilo se manje fotografija i sve su bile na negativima i na foto-papiru. Danas s ovim digitalcima sve je to s fotografijom svedeno na jedan pritisak na dugme ili ono virtualno na ekranu. Ja sam čisti amater po pitanju fotografije i važnije mi je da sam u mogućnosti slikati momenat nego da imam vrhunsku kvalitetu.

Imam Olympusa E400, ali nekako ga sve rijeđe nosamo okolo. Uzmemo ga jedino kad planiramo i očekujemo da ćemo napraviti par dobrih slikica u RAW formatu. Za obiteljske momente i ostale neke trenutke sad je iPhone 5 prvi izbor. Od svih iPhonea samo sa 3G i 3GS baš nismo bili zadovoljni čak ni kao totalni amateri pa smo koristili pocket size compact Panasonic LUMIX fotač.

Od svega toga mene više brine kako sačuvati sve te silne fotografije u digitalnom obliku. Od 2000-te godine kad smo prešli na digitalce do sada uslikali smo preko 30.000 fotografija (ne računam one neuspjele koje smo izbrisali). Trenutno se nalaze na NAS disku, u iPhoto biblioteci smještenoj na vanjskom disku, još jednom vanjskom USB disku koji se spaja samo za backup i na dvadesetak DVDa zlu ne trebalo. CDi su se pokazali kao vrlo nepouzdani medij, dok su DVDi snimljeni i pred 6 godina još uvijek ok, no problem je da su optički mediji osuđeni na polagano izumiranje, a i kvaliteta im je sve lošija.
18.03.2013 | 19:43
auto fokus mi je bitnan , zelim istaknuti neke detalje i boje no vidim da je to na nekim iphone-ima moguce a 3g to ne moze ,zapravo ova fotografija koju sam objavila nije prštala bojama i nije bila izoštrena kao sto je sada vec je bila siva i ne bas izostrena ...(evo jos jedne uredene fotografije)!
image-56b2ec859ed7f45b0e6e3f56f385aa5b.jpg
18.03.2013 | 19:54
Uredu - jasno mi je da svi imaju svoja misljenja ,ali mislim da treba postivati i nas strastvene fotografe inace radim to samo zato sto me ocito nesto privlaci a i radi hoby-a i objavljujem ih po raznim stranicama jer mi se to sviđa,svida mi se i ova fotografija kako god ti to sebi protumacio no meni je vrlo zanimljiva , koristio si iphone?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
18.03.2013 | 20:16
@anam6

Evo jasnog odgovora na tvoje pitanje:

www.ifixit.com/Answers/View/24871/3GS+Camera+On+3G

Dakle, prema iFixitu kamera na iPhone 3G ne može se zamijeniti sa onom na iPhone 3GS jer je konektor drugačiji.

Ako mene pitaš, ja i moja supruga redovito koristimo iPhone za fotografiju još od iPhonea 3G, ali smo 3G i 3GS koristili vrlo rijetko, naročito u zatvorenom prostoru i sa umjetnom rasvjetom. Tek sa iPhoneom 4 i sad 5 to radimo vrlo često. Ipak ako idemo ciljano, na recimo kakvu priredbu ili izlet, onda ipak radije uzmemo sa sobom Olympusa ili barem Nikona iako se i tada zalomi i koja sa iPhoneima
18.03.2013 | 20:34
@anam6

Trebala si procitati moj post tj odgovor na tvoje pitanje
18.03.2013 | 21:08
- Oprosti izmaklo mi .A prvi je odgovor , tek sad vidim hehe hvala ti
18.03.2013 | 21:27
Nema potrebe da pises 5 postova jedan ispod drugog.Postoji opcija edit-uredi
18.03.2013 | 21:39
@anam6
Što bi ti tila s mobom imat vrhunsku fotku?
Pa za vrhunske fotke su aparati ne oni u mobu koji imaju fixnu blendu ili zatvarac.
ako zelis raditi fotke s iPhonemom, preporucam da ako ti fali boje da koristiš iPhoto, to donekle da rezultata, a ako zelis yredit fotku u profi stilu onda preporucam Aperture i onda jedan dobar digitalac.
Ja inace jos koristim analogni a ponekad samo digitalac jer je film puno kvalitetniji od još mnogih fotki urađenih u digitali.

pozz i ne odustaj od dobrih fotki .. boj ne bije svijetlo oruzje ..
18.03.2013 | 21:43
evo jedna obrađena u Aperture ..
IMG_0477.jpg
18.03.2013 | 22:34
Navigator kaže:
@smayoo
Bez namjere da se s Vama upuštam u bilo kakvu raspravu, želim samo reći da film Efke nikako nije bio ŠUGAV, kako ste ga Vi bezobrazno etiketirali. U vrijeme kada ste Vi bili osnovac, a pretpostavljam da se radi o kraju 6o-ih ili početkom 70-ih godina - može i kasnije, nebitno, koristili su ga mnogi hrvatski majstori fotografije, da spomenem samo Milana Fizija koji je neke od svojih maestralnih fotografija snimio baš na tom filmu, a mogao se nabaviti u tzv. leica formatu za Smenu 8 ili u srednjem (formatu). Proglasivši navedeni film ŠUGAVIM, uvrijedili ste generacije i generacije fotografa u Hrvatskoj koji su znali kako izvući najbolje iz filma, pa makar koristili i Smenu i koji su preferirali Efke, a ne ORWO.

Desetak sam godina mlađi, dakle u starijim razredima osnovne sam bio početkom osamdesetih. Ne znam da li je Efke film bio nešto bolji deset godina ranije ili ne, ali nikako nisam imao namjeru uvrijediti generacije fotografa u Hrvatskoj. Naprotiv, upravo je umijeće fotografa važnije, što je lošija foto oprema i materijal s kojim radi. Dakle, koga god da sam svojom izjavom uvrijedio - ispričavam se.
Kad sam napisao da se radilo o "šugavom" filmu - pod tim sam mislio kako je film kojeg sam ja mogao kupiti bio počesto prestar, valjda je ležao godinama po tko zna kojim i kakvim skladištima, pa onda mjesecima na polici u dućanu, na udaru sunca. A i kad bi bio "svježiji", daleko je to bilo od onog što se moglo kupiti u Trstu (ali ja kao klinac nisam imao kinte za kupovati toliko tog filma koliko sam ga onda trošio). Pretpostavljam da su negdje nekom prodavali i nešto bolje, ali taj 35 mm koji sam ja kupovao, u Rijeci ga je bilo u više dućana, ali svugdje jednako loš.

No, ja sam zapravo upravo to i htio istaknuti - da nije bitno imati ni vrhunski aparat, ni vrhunski film za napraviti fantastičnu fotografiju. Treba imati oko za trenutak i kompoziciju. Treba imati i ono "nešto". I jednu malu tručnicu sreće, za dobru vagu. Fotografiju treba voljeti i živjeti.
19.03.2013 | 09:47
Koliko sam čitao i razgovarao, Efke je bio dosta cijenjeni film (CB), a i njihov IR film dosta hvale. Naravno, nisu baš svi filmovi (Efke) bili dobri, mada dosta ljudi žali što ih više nema za kupiti (tj. teško se kupuju).
19.03.2013 | 11:19
Temu cu ocistiti jer se debelo otislo u off
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 12 sati, 39 minuta
  • ping: Pa HR koristi samo Skype. Ne bi to znao da to svaki put ne naglase. Ptrm skype iz Rima, putem skype iz Bruxellesa…
  • Yonkis: Ako ništa ostao je kao sinonim za online video call :) barem za sada, za neke.
  • Zdravac: ...Skype je izgubio smisao, kao i bilokakav interes za borbu sa konkurentima
  • Zdravac: vjerojatno ne, ali eto, malo nostalgije, iako je to već dugo vremena bilo izgledno, od kada su puno toga iskoristili za Teams...
  • smayoo: zar to itko još koristi?
  • Zdravac: Skype se gasi u svibnju! RIP :(
  • Yonkis: iPad 10th gen se izgubio pa psuješ ili..? :)
  • kupus: traži se ipad 10th gen, PM
  • hal9000: Hihihihihihihi: [link]
  • Zdravac: jura22, s obzirom na cijene rada, bravar mu je kod nas najskuplje rješenje
  • jura22: Daj bravaru da napravi. Jedan taj je malo jeftiniji od MP1.1.
  • kupus: [link]
  • kupus: Ako ne nadjes, 3d print je ok rjesenje
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: Nabavi ove nove koji mogu prihvatiti i nove velike diskove, nisu strašno skupo:
  • dpasaric: Teško da će ti to ikada itko imati viška! :)
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, ima li tko viska HDD sledova za MacPro 2009-2012 (4,1-5,1)? :)
  • Zdravac: MB Air M1
  • Zdravac: to je zadnja verzija koja je u App Storeu
  • Zdravac: Meni na Sequoia 15.3.1 radi normalno WhatsApp v. 25.3.80 (instaliran putem App Store-a
  • ^SuperUnknown^: Da, nema druge. Sudeci po nekim threadovima novija verzija trazi AVX2 instrukcije koje cMP nema :/
  • kupus: whatsapp web? za prvu ruku
  • ^SuperUnknown^: Zadnji update WhatsApp desktop appa se vise ne pokrece, ikona zabounca na sekundu i nista se ne dogodi. Starija verzija koja mi je radila je upravo "expired". Monterey OS. Ima tko slicnih problema ili rjesenje?
  • dpasaric: Sretan 70-ti rođendan Jobsu u nekom digitalnom raju! ;)
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

EJc, Riba, robee, rusty, zoranowsky, Anonimci (543)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.41 Seconds

Provided by iJoomla SEO