10.06.2020 | 20:01
m@xym kaže:
I svi mobiteli su mi više puta padali sa visine jednog metra na tvrdu podlogu, ali nikad se niti jedan nije razbio.
Meni su također svi mobiteli više puta padali s cca takve visina na tvrdu podlogu i također se nikad niti jedan nije razbio, iako nikad ni na jednom nisam nosio nikakvu masku/futrolu/štogod.
Moja kćer, naprotiv, ima 5-6 maskica (koje mijenja da joj se slažu s odjećom i sl.
), svi su joj mobiteli uvijek u maskici, pa ipak nema nijednog do sad kojem nismo barem jednom mijenjali ekran.
Trenutno imam par starih mobitela negdje u ladici, i svima su ekrani u 10/10 stanju.
To je fkt super, sad te to sigurno ispunjava osjećajem osobnog postignuća što ti u ladici stoje sve mint-condition mobiteli.
Inače, iznenadio me jedan jeftini Xiaomi (Redmi 6A), kojem je slomljen ekran, ali se i dalje svi komadići stakla drže na okupu (bio je u "vlasništvu" starije kćerke, a sada ga koristi mlađa), dok se npr. staklo na ekranu Samsunga S9 moje gospođe, kojoj se ekran razbio zbog "pada" parfema na njega sa "visine" od 20-ak cm, počelo sve brže i brže kruniti, tako da je ekran iako "ispravan" morao biti zamijenjen u roku od par dana.
Mislim da je tu najviše stvar u tome je li kakva folija ili membrana tvornički nanesena preko stakla.
S Draženom se slažem u jednoj stvari - ako je nešto pohabano i oštećeno, ne može imati istu cijenu kao da je dobro ili vrhunski očuvano. Zato ja svoje mobitele i laptope nikad ni ne prodajem. U peteročlanoj obitelji uvijek ima idući korisnik, a kad više nikom od nas ne treba, nađe se neki susjed kojem stari mobitel na poklon dobro dođe.
A to što neki traže nebulozne svote, to je njihova stvar. Ljudi traže toliko, a da li stvarno i dobiju toliko, to samo oni znaju.