iPhone magsafe autopunjač i wireless CarPlay
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone magsafe autopunjač i wireless CarPlay

28.09.2023 | 18:28
Prešao s iPhone 11 na 15 pa sad gledam posložiti neko zgodno rješenje za auto.
Idealno bi bilo imati jedan jedinstveni uređaj koji nudi bežično punjenje u autu (po mogućnosti - Magsafe, ali nije uvjet) i bežični adapter za Apple CarPlay. Ali ja takav uređaj (osim na kickstarteru) nisam našao. Je li našao tko drugi?

Također me zanimaju iskustva i preporuke za zasebne uređaje:

1. wireless CarPlay adapter (radije bih neki koji je Apple-only, tj. koji nije namijenjen i Android telefonima)

2. iphone magsafe auto punjač

Ima li tko kakva iskustva?
29.09.2023 | 10:31
Ja imam ugradjeni wireless punjac u autu koji je smece. Em sporo puni, em mi grije telefon.

Imam i CarPlay zicani, tako da sam imao iste probleme koja i ti imas

Bezicni adapter imam ovaj, vec nekoliko godina. Radi kao grom i za pozive i za navigaciju.

carlinkitcarplay.com

Nova inacica 5 ima samo nativnu podrsku za Android Auto, stariji je emulirao taj protokol.

Sada je neka akcija, code za popoust je Fall. Bas sam dobio email prije par dana. Mogu ti fwd, ako se ne snadjes...

Za punjenje koristim Apple magsafe onaj pak mali, ukljucen u Anker upaljac u auto. Nekada i kabel, jer punjac ima dva izlaza.

Imam i Ankerovu bateriju sa magsafe, pa i nju koristim u autu. Punjac puni bateriju i iPhone u isto vrijeme. I kada podjem van iz auta, ponesem oboje.

Osim ljeti na moru, strah me da ju ne zaboravim u autu i da se ne zapali...

www.anker-shop.hr/proizvod/anker-maggo-6...-magnetni-powerbank/

Generalno, moja apsolutna preporuka za sve sto Anker radi. Bolje i kvalitetnije od Apple originalnih rjesenja.
29.09.2023 | 11:14
Nemam CarPlay nego mali bluetooth --> AUX.

Ja imam magsafe od Apple + magnetni držač sa ebay-a koji ide u utor od CD-a.
Sa naponom se nebih zezao, i ja bi ti preporučio samo taj magsafe punjač.

Na drugoj slici cam pomaknuo magsafe da vidiš kak izgleda ovaj magnetni držač. Bio sam skeptičan za magnete, ali drži dobro, čak je i iP u kožnom caseu (isto od applea)

EDIT; ČESTITAM na iP 15 !!

670C2005-7836-4B44-9830-3BEC82F7A53B_1_102_o.jpeg

C2C8465C-9550-49DD-B8C4-CAB3AB12C607_1_102_o.jpeg
29.09.2023 | 11:24
JOHN kaže:
Ma ja sam onaj od onih kulturnih vozača, koji vozi motor iz cipela vozača auta, al svejedno hvala obojici na lijepim željama i savjetima.
Kako god, ne sjedam u auto niti na motor preopušteno. U biti prema motoru i okolini vožnje imam neko određeno strahopoštovanje.

Uglavnom pali su prvi gadgeti.
Riječ je o proizvođaču quad lock i mogu reči da je to jako kvalitetna oprema. Stavio sam na mobitel kako oni kažu mag masku i sjeda ko salivena, a osjećaj kvalitete pod rukom je zagarantiran. Imaju gomilu dodataka (i jako tehnički opravdano korisnih) kako za dom tako za auto i motor. Sutra ide montaža onoga što ide na motor, a u međuvremenu mi je za oko pao ovaj punjač www.quadlockcase.eu/collections/shop-eve...top-wireless-charger

Definitvno ga uzimam kada bude na nekom popustu, a navodno ga znaju imati za black friday i sl., tipa 15-20%

Tu sam pisao o quadlockcase. Malo baci oko, mogao bi naći ono što tražiš
29.09.2023 | 13:10
drlovric kaže:
Radi kao grom i za pozive i za navigaciju.

Hvala. Kako radi Siri ("Call <ime iz imenika>" ili "Play <ime pjesme> from Spotify" ili "navigate home")? Kako radi reprodukcija glazbe (je li kvaliteta zvuka lošija nego preko žice, ima li kašnjenja kad se koriste komande s volana...)?
29.09.2023 | 13:14
Zdravac kaže:
magnetni držač sa ebay-a koji ide u utor od CD-a.

I tebi hvala. Može neki link za taj držač koji ide u utor od CD-a?
29.09.2023 | 14:36
smayoo kaže:

Hvala. Kako radi Siri ("Call <ime iz imenika>" ili "Play <ime pjesme> from Spotify" ili "navigate home")? Kako radi reprodukcija glazbe (je li kvaliteta zvuka lošija nego preko žice, ima li kašnjenja kad se koriste komande s volana...)?

Ma radi sve normalno. Siri je standardno glupava, ali to sto trebas ce znati odraditi Podrzane su komande sa volana kao i na samom ekranu, ali to dosta ovisi o samom vozilu.

Generalno lag je oko 200-250ms ja mislim. Standardno za Bluetooth protokol.

Nisam primjetio da je zvuk nesto losiji. Vec sam i zaboravio kako zvuci kada je spojen na kabel, pa ti i nisam neka referenca

Komociju ne vadjenja mobitela iz dzepa i ne spajanja kabelom svaki put kada sjedem u auto (ugl vozim jako kratke relacije po gradu), ne bih mjenjao za nesto bolji zvuk. Cak i da postoji ta razlika.

Ako te nesto specificno zanima, mogu ti snimiti video u mom autu, pa sam procijeni.
29.09.2023 | 15:01
smayoo kaže:
Zdravac kaže:
magnetni držač sa ebay-a koji ide u utor od CD-a.

I tebi hvala. Može neki link za taj držač koji ide u utor od CD-a?

To mislim da ima cca 8 godina, možda koja i više, već se par mobitela izmjenilo na njemu.
Zanimljivo, gledam sad na ebay i amazon, sve što pronalazim nije ni blizu ovoga, sad svi imaju nekakve dugačke držaće, nije praktično ni lijepo.

Ovdje sam našao baš toga kojega ja imam; KLIK
29.09.2023 | 15:13
drlovric kaže:
Ako te nesto specificno zanima, mogu ti snimiti video u mom autu, pa sam procijeni.

Ne treba, hvala. Pitao sam zato što je kolega kupio neki drugi adapter, i nije baš bio jeftin, kod kojeg je to baš katastrofalno loše. Komande s volana prema spotifyu na mobitelu kasne po 2-3 sekunde, a zvuk je pucketav i pun kratkih (<0,5s) prekida. Kad je digao reklamaciju, dobio je lakonski odgovor kako nije problem u njihovom adapteru, nego u njegovom autu (??!). Imao je sreće što je platio PayPalom pa je digao dispute tamo i dobio novac natrag.
29.09.2023 | 18:30
Ovo sto ja imam kostalo je $70-80, ne vise od toga. Akcije su redovito za 15-20% manje.

Htio sam nadograditi na novi model, ali samo su dodali Android Auto, pa sam zadrzao svoj postojeci.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 21 sati, 18 minuta
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam
  • accom: Mislim, da je baš M2Pro najslabiji od svih M Pro procesora, sa više energy efficiency jezgri...
  • accom: Ako često obradjuješ video, onda pro. Sam bi preferirao novije gen. CPU.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky Za sve DTP programe dosta ti je air:
  • kupus: protonvpn na 3 dolara mjesečno
  • drlovric: [link]
  • drlovric: Jako zanimljiva i pregledna lista korisnih Mac aplikacija.
  • zoranowsky: Znam, u pravu si. Imam thunderbolt 27
  • drlovric: Ako imas vanjski monitor u svakodnevnom radu, uzmi 14". Ja sam pogrijesio sa 16". Ogroman je to laptop :)
  • zoranowsky: Dilema je taj M2Pro ili odriješiti kesu i uzeti M4Pro ali s 14" ekranom (24GB/1TB)
  • zoranowsky: @accom - Affinity, Adobe CC, DaVinci Resolve. Imam trenutno 512GB u 2 MBPro-a tak da sam se navikao.
  • drlovric: Ja imam MBP sa 512 MB, nemam problem sa prostorom. Oko 300GB je puno mozda.
  • accom: @zoranowsky Sve ovisi o tome, što želiš radit s njim.
  • zoranowsky: Nije jedini stroj, to je neka donja granica, za sve ostalo imam externe ssd-e i synology
  • Yonkis: Ne nađoh jeftiniju cijenu (u RH) od toga.. A hoće li ti 512 biti dovoljno?
  • zoranowsky: Zaboravih napisati, trenutno je u HGShopu na akciji
  • zoranowsky: Jel se isplati uzeti MBPro M2pro 16" 16/512 za 2100eur?
  • gladhr2: zna netko neko rjesenje?
  • gladhr2: [link] problem sa bluetoothom i 4. uređajem :D
  • JOHN: Hvala na info
  • Yonkis: Imaš na adidas.hr ali do 28.11 stoga požuri
  • stefanjos: affinity je na 50%
  • JOHN: Ja jučer u CCOne kupio kćeri tenisice. Bile su čitavih 20% na akciji. :) Takva akcija je ustvari neka uobičajena koja se pojavi gotovo svaki mjesec tako da i ovaj put teški bulšit..
  • drlovric: Imal kakvih Black Friday popusta? :) Neko vidio nesto zanimljivo?
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.24 Seconds

Provided by iJoomla SEO