20.10.2023 | 15:03
Neka fora je, možda treba update aplikacija napraviti.
Osobno sam experimentirao s izradom aplikacija koje koriste kameru - npr. prepoznavanje teksta ili bar codova pa znam da ima dosta parametara koji se mogu postaviti ovako ili onako.
Jučer sam ubo 15 Max i primjetio sam u aplikaciji Cognex Barcode Scanner (a oni su kao zakon za bar codove) da jako loše izoštrava kad nešto stavim blizu telefona. Sve je mutno.
Istovremena standardna aplikacija Camera to izoštri jako dobro na istoj udaljenosti. Još nisam gore stavio ništa svoje tako da ne mogu napisati u čemu je razlika u odnosu na ranije i što bi možda trebalo drukčije postaviti jer očito hardver ima tu sposobnost ali se možda nešto promijenilo u zadnje vrijeme sa sistemskim softverom koji koristi kameru i načinom kako ga aplikacije koriste jer mi je ista ta aplikacija radila super na iPhone 12 mini i 11 Max. iPhone 13 i 14 sam preskočio.
EDIT - Otišao na AppStore i za Cognex Scanner veli zadnji update: Fixed focusing issue on iPhone 14 Pro/Max for close targets
Očito serija 14 i 15 imaju nešto drukčije kod hendlanja kamere. Ova Cognex aplikacija sad nakon updatea fokusira kak spada. Znači na novi telefon se naselilo sve kak je bilo na starom 11 Maxu iz njegovog backupa prije nego što sam ga na proljeće dao nećaku za rođendan pa sam sad napravio update za dvadesetak aplikacija.