12.12.2011 | 19:01
Ja imam instaliranog Avasta, ali nije ukopčan da skenira i štiti Mac-a jer se to pokazalo nepotrebnim. Koristim ga da iskeniram disk koji mislim spojiti na PC za preventivu, a i da mi javi ako neko šalje kakve viruse preko maila koji uvijek prvo čitam na Macu, a tek onda na PC.
U skoroj budućnosti kad se u potpunosti riješim PCja vjerojatno ću ga deinstalirati. Koristim MAC-a već preko godinu dana i do sada zero problema sa virusima i sličnom gamadi.
Zapravo, da budem iskren, vjerojatno ga nikad ne bi ni instalirao, ali pred neko vrijeme kad sam se vratio doma, iMac mi se bio jako usporio i bilo je čudnih pojava, pa sam se pobojao da mi nije žena greškom dozvolila da se neka gamad instalira s obzirom da zna lozinku. Na kraju je ispalo da mi je tvrdi disk bio na putu u vječna lovišta. Reagirao sam impulzivno kad sam kupio licencu za Avasta. Nikad više barem kad je Mac u pitanju.
E sad s obzirom da smo u iPhone forumu, za iPhone za sada definitivno isto nema potrebe za antivirusom naročito kad nije jailbreakan. Za jailbrekane pak ne bih ništa tvrdio s obzirom da se tada ne može kontrolirati što se instalira na njega. Evo zadnji primjer sa H1Siri