Zašto je iPhone toliko skup kod nas?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Zašto je iPhone toliko skup kod nas?

07.11.2014 | 12:32
Ne ne nisam ni mislio da dođe tako malo. 290kn/mj na 2 godine plus 1500 u startu. Kažem samo da je to bila cijena za 64GB model a sada je 1kn skuplje. Još je gore što sada 16GB model skoro dođe u ovaj red veličine cijene.
07.11.2014 | 13:13
Meni na narudžbi piše: Mjesečno na HT računu 305kn (radijska frekvencija i naknada za pristup mobilnoj mreži je unutar tog iznosa), za platiti odmah 1498kn za iPhone 6 64GB. Mislim da je 200kn popust uz trajni nalog i 200kn web shop popust (uračunato u cijenu uređaja). 1498kn za iPhone 6 64GB je pun pogodak.
07.11.2014 | 13:22
1500 kn za iPhone 6 je super cijena ako ga se kupuje na pretplatu. ali nije tolika cijena nego je 3900 kn. A to je već malo više.
07.11.2014 | 13:29
Naravno, ali opet me dođe na isto, jer sad plaćam toliko. To koliko dođe-dođe, meni odgovara.
07.11.2014 | 14:31
Koju tarifu imaš? Je li to XL? Već odavno nisam u HT-u pa više uopće ne znak kako im se kreću tarife.
07.11.2014 | 15:26
Za sad jos koristim Extra total +L, mislim da ta tarifa vise nije u ponudi, kad iP6 stigne saltaju me na Plan za zabavu XL.
07.11.2014 | 15:37
Ajde super da postoji i netko tko je zadovoljan T-Mobile ponudom.
Meni se to baš i ne čini jako povoljno.
07.11.2014 | 15:42
Nije povoljno kad znamo kako je nekad bilo. Navukli su nas.
Al ja se nedam.

Čekam bar minimalno 50% na pretplatu. A idealno bi bilo 50% na pretplatu i jedno 2000kn jednokratno bez onih podmuklih rata za uređaj kroz 24 mjeseca. Kad i ako se ikad to dogodi, mogu predvidjet da ću banut na vrata.
08.11.2014 | 00:31
kinsif kaže:
e steta bas sam mislio predloziti hep da mi prodaje zarulje po povoljnoj cijeni!
znaci nece ici?
...
tcom, vip i tele2 su izracunali da im nije u interesu, ti pretpostavljas da im je u interesu. jbg ja bi volio da si ti u pravu, jer mi je bilo draze platiti iphone 250€ a ne 700€... ali eto, oni su ti koji odlucjuju sta nude, a mi mozemo odluciti ne placat im vise po 300 kn mjesecno, nego 100 kn. meni je to ok!

Mobiteli se svugdje prodaju povoljnije na tarifama, žarulje još nisam nigdje vidio na tarifama
A cuj, možda uskoro vodovod ponudi caše uz ugovor

Šta im je je u interesu, teško da i oni sigurno mogu znati.
Vidljivo je da im svima pada prodaja i zarada, pa je pitanje koliko su pogodili što im je u interesu.
Ocito treba pricekati još neko vrijeme i vidjeti razvoj situacije.

@rusty nije to plakanje, nego analiziranje nekih kretanja i isplativosti.
Također to je na određen nacin i revolt s ponašanjem operatera.
Nažalost mi smo sve to prihvacali sve zdravo za gotovo godinama i zato nam i je ovakvo stanje trenutno.
Ako je nekom ok ovakvo stanje onda neznam... onda valjda korisnici i zaslužuju da ih se tako dere.
08.11.2014 | 08:10
Kupi si Nokiu 3310 i prićaj na bonove. Tako će ti osjećaj guljenja od strane operatera biti manji.
Evo ti jedne: www.njuskalo.hr/nokia/nokia-3310-oglas-1210063
10.11.2014 | 22:37
Ne radi se tu o 3310, niti o potpuno uobicajenoj prksi HTa. Naime u istim tarifama jedan Xperia Z3 Compact koji je više nego dobar mobitel i mnogi ga direktno uspoređuju s iPhoneom 6 košta u svim tarifama gotovo 3000kn jeftinije. Dakle ovdje se ocito radi o tome da je cijena iPhonea prenapuhana kako opcenito, tako i usporedbi istog sa slicnim mobitelima kod istog operatera.

Ja mislim da sam iznio dovoljno cinjenica i dokaza da se ovdje radi o cistom guljenju od strane operatera.
Ovdje se raspravlja o tome zašto je iPhone kod nas toliko skup, bar bi se trebalo...
Ako neko misli netko da je to ok, neka ga onda gule
11.11.2014 | 02:57
@cvitko:

Ti mislis da ce operateri doci ovo procitati pa se sazaliti i korigirati cijene

Odgovor na tvoje pitanje je vrlo jednostavan. Profit. iPhone koliko god da kosta, prodat ce se. Pa zasto ne bi zaradili na tome, jer im prihodi drasticno padaju radi drugih nacina komunikacije.

Jako puno ljudi gotovo uopce ne koristi ili osjetno manje koristi klasicne pozive, SMS i sl, sto im je generiralo novce ranije.

Okrecu se alternativama da bi dionicari bili zadovoljni.

Korisnici placaju. Svi zadovoljni
11.11.2014 | 07:52
cvitko kaže:
Ne radi se tu o 3310, niti o potpuno uobicajenoj prksi HTa. Naime u istim tarifama jedan Xperia Z3 Compact koji je više nego dobar mobitel i mnogi ga direktno uspoređuju s iPhoneom 6 košta u svim tarifama gotovo 3000kn jeftinije. Dakle ovdje se ocito radi o tome da je cijena iPhonea prenapuhana kako opcenito, tako i usporedbi istog sa slicnim mobitelima kod istog operatera.

Ja mislim da sam iznio dovoljno cinjenica i dokaza da se ovdje radi o cistom guljenju od strane operatera.
Ovdje se raspravlja o tome zašto je iPhone kod nas toliko skup, bar bi se trebalo...
Ako neko misli netko da je to ok, neka ga onda gule

Pa ti kupi onda Sony Xperia Z3 Compact.
Zašto je BMW X3 toliko skup a uspoređivati da moženo s iX55!!!
11.11.2014 | 08:21
Kao sredstvo koristenja usporedba ti je OK, ali BMW nije krenuo sa cijenom od 250 000kn pa za dvije ili tri godine kasnije stavio 400 000kn
11.11.2014 | 08:31
zabac kaže:
Kupi si Nokiu 3310 i prićaj na bonove. Tako će ti osjećaj guljenja od strane operatera biti manji.
Evo ti jedne: www.njuskalo.hr/nokia/nokia-3310-oglas-1210063

zabac kaže:
Pa ti kupi onda Sony Xperia Z3 Compact.
Zašto je BMW X3 toliko skup a uspoređivati da moženo s iX55!!!

Izgleda da jabučnjak više nije mjesto na kojem se može slobodno iznijeti mišljenje ili razgovarati o nekim stvarima.
Žabac je tu da poklopi svakoga tko mu nije po volji.

Ja se slažem s tim da ne treba plakati zato što je nešto skupo. Od plakanja nema ništa. Najbolji način za borbu protiv pohlepnih telekoma (ili bilo koje druge firme) je da im ne damo novce nego odemo u konkurencije.
Ja to radim. iPhone mi je pretjerano skup, kupio sam OnePlus. Pretplate su mi bezobrazne, imam tarifu bez ugovora.

Ali zašto ne razgovarati o tome? Zato forumi i postoje. Ili ćemo zaposliti tri milijuna Internet cenzora kao narodna republika pa neka oni odlučuju što može, a što ne može na forum? Ovakve reakcije samo dovode do toga da ljudi koji bi možda nešto pametno rekli sad zaobilaze ovu temu.
11.11.2014 | 09:27
imenjače moraš prominit nick u oneplusAnte
11.11.2014 | 10:15
Kakve su sa to gluposti? Koliko je kostao Golf 1, a koliko kosta Golf 7? Nije da nisu dizali cijene.
Smeta me jamranje. Cijene su tu, kome ne pase, ne mora kupiti.
11.11.2014 | 10:20
Slažem se, kome ne paše, neka ne kupuje, ali isto tako, kome smeta jamranje, ne mora čitati.
11.11.2014 | 10:58
11.11.2014 | 11:00
Nego šta se tiče isporuke iPhone 6 64GB uređaja od strane HT-a, danas bi ih trebali dobiti na skladište a do kraja tjedna će valjda biti isporučeni...(opet se ispričavaju i jako im je žao zbog nastale situacije)
11.11.2014 | 11:07
Toliko im je žao da možemo čuti njihove ridaje i jecaje. Srce im se slama.
11.11.2014 | 12:08
zabac kaže:
Kakve su sa to gluposti? Koliko je kostao Golf 1, a koliko kosta Golf 7? Nije da nisu dizali cijene.
Smeta me jamranje. Cijene su tu, kome ne pase, ne mora kupiti.

Ajd ga sad ne seciraj. Šta sad trebam iznosit argumente tipa koliko je vrijedio novac 70-ih, koji su bili kupovni standardi itd. pa da to usporedimo sa 21 st.? Uostalom, zaključak je da su naši domaći nabrijali cijene i neznam zašto je problem oko toga se složit. I budimo u okvirima 5 godina, a ne 40 godina jer uprotivnom usporedbe nemaju smisla ako ja recimo zađem u srednji vijek.
11.11.2014 | 12:13
smayoo kaže:
Toliko im je žao da možemo čuti njihove ridaje i jecaje. Srce im se slama.

Pa ako nekoga nečije jambranje potakne na razmišljanje i razuvjeri od kupovine, ja zadovoljan. Ušparao čovjeku par tisuća, a papcima pomrsio planove.
11.11.2014 | 12:17
Pa zar misliš da meni odgovara visoka cijena iPhone-a 6?
3G sam kupio za 1kn, 4G za 100kn, 5G za 1000kn, nadam se kako 6G ne bude 10.000kn LOL
11.11.2014 | 14:02
Pa naravno da nebi. Al eto, koliko god sam i ja svjestan da od ovog jambranja nebude elementarne i znakovite koristi, ipak se osječam ugodnije(mirnije) kad gunđam nego da kako narod veli da šutim i kenjam.
11.11.2014 | 14:30
evo malo update za 64GB ip6 modele sa web shop chata tcoma:

Vaša poruka:: imam pitanje vezano za isporuku iPhone 6 64GB modela
Vaša poruka:: 20.10 sam napravio narudžbu, ali i dalje nisam dobio uređaj niti ikakvu obavijest
Marin: Nažalost tek sutra ćemo znati informacije kad dolazi molim Vas za malo strpljenja
Vaša poruka:: jer prošli tjedan je rečeno da će ovaj tjedan već krenuti isporuke
Vaša poruka:: dakle 64gb modeli još nisu ni stigli?
Marin: Uređaji su stigli na skladište međutim tek sutra bi trebali znati broj paketa
Vaša poruka:: ok a da li mi možete reći po kojem prioritetu će ići isporuka? Točnije da li će temeljem neke narudžbe u ovoj pošiljci biti isporučen uređaj ili će se trebati čekati nova pošiljka
Marin: Nažalost nemam informacije o tome,ako ste Vi naručili mobitel kad je stigo onda biste ga trebali dobiti sad sa ovom isporukom
Vaša poruka:: Ja sam napravio narudžbu prvi dan web prodaje, 20.10
Vaša poruka:: ne mogu zanti da li je tada stigao mobitel. u biti vi ste sada rekli da su 64gb modeli tek danas došli
Marin: Onda će Vam stići sad s ovom isporukom koja je danas stigla u skladište
Vaša poruka:: dakle do kraja tjedna onda cca?
Marin: Ja se nadam ili početkom sljedećeg

Mamicu im poljubim
11.11.2014 | 15:41
Marin nema pojma, izgubljen u prostoru i vremenu.
11.11.2014 | 15:49
rusty kaže:

Mamicu im poljubim

Ček, još nisi dobio svoj mobitel?

Ja naručio i platio 21.10., mene isto vozali, ali sam ih gnjavio na chatu 3x.
Stigao mi 06.11. 64GB.
11.11.2014 | 16:15
Ja preferiram T centar i oni meni telefon u ruke, a ja njima lovu. Ovo preko WEB-a je ocito voznja do besvjesti.
11.11.2014 | 16:31
Vanjuška kaže:
rusty kaže:

Mamicu im poljubim

Ček, još nisi dobio svoj mobitel?

Ja naručio i platio 21.10., mene isto vozali, ali sam ih gnjavio na chatu 3x.
Stigao mi 06.11. 64GB.

Da i ja sam ga očekivao prošli tjedan, ali eto nema ga još. Kažu 'Piše čeka na isporuku'. Pa tako čekam i ja
Moderatori: jupi, Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 1 sat
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, ipetri68, MacSlavko, Riba, tino1, Anonimci (570)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.25 Seconds

Provided by iJoomla SEO