18.07.2012 | 16:38
Evo i ja da se ukljucim u ovu cudnu problematiku, sa istim (slicnim) problemom.
Ukratko, dobio sam iphone4 od druga iz inostranstva, da pokusam da mu popravim. Ne znam sta je radjeno sa istim telefonom niti koje verzije firmware-a i bb je imao..
jedino sto se desava da kada se ukljuci to je da prvo izbaci logo apple-a a zatim posle par trenutatak se pojavi standardni iTunes znak (USB sa krugom).
Kada povezem sa pc u iTunes-u mi pise da je iphone u restore mode-u (btw ne znam ni koliko GB ima
)...
Preuzeo sam sa neta par firmwera 5.0.1 908 i 906 i kada krene da se restore-ira pri kraju na nekih 3/4 do kraja status bara na samom iPhoneu se zadrzi nekoliko minuta a zatim izbaci gresku u iTunes-u error (1) u pocetku i najcesce...
kada sam malo poceo da cackam po netu nisam mogao bas nesto preterano korisno da nadjem, samo sam svasta skidao i pokusavao. Jos jedan od problema koji me u tome muci je i sto nikako (bar posle 20ak puta) nisam uspeo da uredjaj ubacim u DFU mode..cim ga prikljucim usb-om na pc on se ukljuci (standardno logo, pa iTunes znak) i tako stoji eventualno se posle nekog vremena sam od sebe resetuje...kada krenem da iskljucujem tel iskljucim ga i odmah zatim se sam ponovo ukljucuje istim redosledom..(tako da je nemoguce iskljuciti tel na duze od 2 sekunde (ali bukvalno 2 sekunde) a da se ponovo ne ukljuci...
jedino kako sma uspeo da ga prebacimu DFU mod je uz pomoc redsn0w-a da napravim firmware koji sprovodi u DFU mod i taj firmware da uploadujem i onda mi sve vreme stoji u DFU i onda mogu sa svim programima koji se mogu naci na netu da size=4]pokusavam[/size] sve i svasta (bez nekih konkretnih rezultata)...
usput su mi se desavala i neke druge iTunes greske kao error (-1) i error (3194)
3194 kada drzim Home dugme i prikljucim usb na pc, malo brze se bootuje i kada onda uradim restore firmware kao gresku mi izbaci 3194...
pokusavao sam i neki firmware 4.3... i naravno isto...
u glavno siguran sam da sam tih par fw koje sam skidao sa neta bili za iphone4 gsm..
pokusao sam i na razlicite USB portove i na razlicite racunare (doduse na dva laptopa) i na svakom ih uz prepozna regularno da je prikljucen iPhone u restore/DFU modu samo sto ne mogu da predjem tih 3/4 u upgrade-u..imao bih jos nekih stvari da isprobavam nesto sto bi imalo veze sa basebandom i slicno...
ali posto je ovo (u proteklih dva,tri dana) moj privi kontakt sa apple uredjajima..a uz to za dva dana idem u inostranstvo na duzi period nisam bas u nekoj mogucnosti da isprobavam bas sve..mozda za koji dan...
ipak ne bih da mu presudim dok ne budem isprobao bas sve mogucnosti...eventualno bi mozda nekome od vas koji ste sigurno iskusniji u svemu ovome predlozio da proba neki trik sa basebandom...(koji cu pokusati, cim malo i sam procackam po netu..) do tada puno srece i pozdrava.