iTunes greska (error) -1
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iTunes greska (error) -1

17.07.2012 | 01:46
iPhone 4 odjednom upao u Recovery mode,spojim ga na iTunes klikenm restore,odradi dvije trecine posla i izbaci iTunes gresku -1...
a prilikom ubacivanja custom firmware-a,izbaci gresku 14...
pokusavao sam na vise racunala,pa i na MAC-u,isto sve...
zanima me jeli se itko susreo sa slicnim problemom i ako ga je rijesio,kako...
hvala
17.07.2012 | 09:34
Idi redom, pobrsi zadne dvije linije u host file, ubaci u DFU. Mode pa onda radi restore. Ovo sve sam naveo da si siguran da si sve probao her error 1 i -1 u 99% je HW problem. Evo malo vise sa apple site-a : support.apple.com/kb/TS3694
17.07.2012 | 09:58
Kolkiko sam vidio po forumima vjerojatno si pokusao staviti firmware koji nepase tom iPhoneu (ako se kojim slucajem baseband dignuo na neki koji mu nepase moguce je da si brickao mob.) jer error 1 je cak i rijesiv preko redsn0w-a dok je -1 vrlo vjerojatno HW kvar..Pogledaj jos ove linkove pa ako sta pomogne 1: ( www.ifixit.com/Answers/View/60983/Error+-1+on+iTunes+mac. ) , 2: ( discussions.apple.com/thread/1820947?start=0&tstart=0 )..
17.07.2012 | 16:22
sve moguce greske do sada sam uspio ispravit,neke prije,neke kasnije...ali ovaj problem nisam imao do sada...
mobitel je sim free,i isao sam clean restore,nista nisam van serijsko radio...
ako je HW problem,sta mu je tocno...gdje da ga saljem i koliko popravak kosta...?
17.07.2012 | 16:37
Dali si slucajno pokusavao dignuti baseband ili nesto slicno??..
17.07.2012 | 16:39
znamo samo da ide za iphone 4… koji firmware(iOS) imaš gore??
probaj ručni restore preko itunes ako možeš to napravit… shift+restore

www.iclarified.com/entry/index.php?enid=750
17.07.2012 | 23:55
radi se o zadnjem firmware-u,kao sto sam gore rekao "clean restore",znaci instalira se zadnji firmware...
nista nisam s baseband-om radio,samo jednostavni restore...
onda sam pravio custom firmware (5.1.1),na koji mi je izbacilo gresku (14) prilikom restore-a...
cak ga i iFaith na prepoznaje, tj. pise NO IOS detected...
18.07.2012 | 00:34
Probaj ono sto ti je Saint savjetovao ako neupali onda si koliko sam čitao po raznim forumima vrlo vjerovatno slučajno podigao baseband i to na onaj koji iPhone 4 nepodrzava..Nadam se da sam u krivu , pokušaj potražiti po internetu riješenja..Ako ništa nenađes vjerojatno je hardverski kvar..
18.07.2012 | 16:38
Evo i ja da se ukljucim u ovu cudnu problematiku, sa istim (slicnim) problemom.
Ukratko, dobio sam iphone4 od druga iz inostranstva, da pokusam da mu popravim. Ne znam sta je radjeno sa istim telefonom niti koje verzije firmware-a i bb je imao..
jedino sto se desava da kada se ukljuci to je da prvo izbaci logo apple-a a zatim posle par trenutatak se pojavi standardni iTunes znak (USB sa krugom).
Kada povezem sa pc u iTunes-u mi pise da je iphone u restore mode-u (btw ne znam ni koliko GB ima )...
Preuzeo sam sa neta par firmwera 5.0.1 908 i 906 i kada krene da se restore-ira pri kraju na nekih 3/4 do kraja status bara na samom iPhoneu se zadrzi nekoliko minuta a zatim izbaci gresku u iTunes-u error (1) u pocetku i najcesce...
kada sam malo poceo da cackam po netu nisam mogao bas nesto preterano korisno da nadjem, samo sam svasta skidao i pokusavao. Jos jedan od problema koji me u tome muci je i sto nikako (bar posle 20ak puta) nisam uspeo da uredjaj ubacim u DFU mode..cim ga prikljucim usb-om na pc on se ukljuci (standardno logo, pa iTunes znak) i tako stoji eventualno se posle nekog vremena sam od sebe resetuje...kada krenem da iskljucujem tel iskljucim ga i odmah zatim se sam ponovo ukljucuje istim redosledom..(tako da je nemoguce iskljuciti tel na duze od 2 sekunde (ali bukvalno 2 sekunde) a da se ponovo ne ukljuci...
jedino kako sma uspeo da ga prebacimu DFU mod je uz pomoc redsn0w-a da napravim firmware koji sprovodi u DFU mod i taj firmware da uploadujem i onda mi sve vreme stoji u DFU i onda mogu sa svim programima koji se mogu naci na netu da size=4]pokusavam[/size] sve i svasta (bez nekih konkretnih rezultata)...
usput su mi se desavala i neke druge iTunes greske kao error (-1) i error (3194)
3194 kada drzim Home dugme i prikljucim usb na pc, malo brze se bootuje i kada onda uradim restore firmware kao gresku mi izbaci 3194...
pokusavao sam i neki firmware 4.3... i naravno isto...
u glavno siguran sam da sam tih par fw koje sam skidao sa neta bili za iphone4 gsm..
pokusao sam i na razlicite USB portove i na razlicite racunare (doduse na dva laptopa) i na svakom ih uz prepozna regularno da je prikljucen iPhone u restore/DFU modu samo sto ne mogu da predjem tih 3/4 u upgrade-u..imao bih jos nekih stvari da isprobavam nesto sto bi imalo veze sa basebandom i slicno...
ali posto je ovo (u proteklih dva,tri dana) moj privi kontakt sa apple uredjajima..a uz to za dva dana idem u inostranstvo na duzi period nisam bas u nekoj mogucnosti da isprobavam bas sve..mozda za koji dan...
ipak ne bih da mu presudim dok ne budem isprobao bas sve mogucnosti...eventualno bi mozda nekome od vas koji ste sigurno iskusniji u svemu ovome predlozio da proba neki trik sa basebandom...(koji cu pokusati, cim malo i sam procackam po netu..) do tada puno srece i pozdrava.
18.07.2012 | 16:58
Prvo dobro dosao.

Na samom pocetku moram ukazati na par stvari: BB nema veze sa iOS-om,u DFU mode se ulazi kada je iPhone vec prikopcan na racunar a ne bez kabla.Telefon ti je u Loop modu tj vjerovatno je bio JB a prijasnji vlasnik uradio erase all setings.

E sada.Prvo otvori host file i pobrisi zadnje 2 linije(ako ne znas sta potrazi na netu).Onda ubaci telefon u DFU mode i idi na clean restore preko iTunes-a(ako ti nije potrebna unlock) ako je ste onda skini odgovarajuci IPSW i napravi custom preko PWNAGE ili redsn0w-a (zavisno na kojem OS-u radis) i idi na shift + restore paizaberi file koji si napravio.Idi na 5.1.1 iOS jer cisto sumnjam da ces se snaci sa onim koje apple ne potpisuje i TU ako nemas SHSH blobs spasene

Ako ti ne uspije restore i izbacuje error 1 onda je 100% HW problem
18.07.2012 | 17:00
3194… to znači da je zapis u hosts datoteki pogrešan zato te ne pusti preko apple serverja i zato neče odraditi posao… pošalji nam sliku da vidimo kakav ti je zapis u hosts datoteki… a to možeš srediti za programom tinyumbrella…
18.07.2012 | 17:11
Mislim da je ovdje najveci problem taj Error 1 koji bez obzira na sve druge errore koji ti se mogu dogoditi u vecini slucajeva oznacava hardwareski kvar tj. na iPhone 4 vjerovatno je stavljen baseband ili firmware koji nije predviđen za rad na tom modelu , ali pokusaj prvo sve sto ti drugi savjetuju pa ako nista neupali probaj otici do servisa na dijagnozu..
18.07.2012 | 17:16
@Nix0
Nije moguce staviti "pogresan BB" na iPhone jer jednostavno nece proci.Probaj staviti FW od 4 na 3Gs i nece proci. Jdino je to bilo moguce sa iPad BB na 3G\S ali taj sistem se nije mogao promjeniti na NOR cipovima.
18.07.2012 | 17:48
@saint - moja greska zaboravio na to jer sam odgovarao na slicna pitanja na dva razlicita foruma ..Sto se tice ovog problema probaj: 1. Otvoriti redsn0w
2. Odi u extras
3. Stisni recovery fix
Ako nepomogne procitaj ovo : ( www.ifixit.com/Answers/View/60983/Error+-1+on+iTunes+mac. )
18.07.2012 | 18:04
Hvala na brzim i korisnim odgovorima pre svega. Vecinu sam pokusavao od toga..ali cu svakako ponovo sve ovo pokusati sto ste mi predlozili. pa cu se javiti sa ishodom. (Svoj problem sam izneo i da mozda prepozna isti ako mu se javi, cisto da ako resimo ovo da ubuduce ljudi ne lutaju puno..jer sam relativno dosta sajtova/foruma i slicnih stvari prelistao ali neigde nisam mogao da nadjem 100% isti problem..jer npr ovaj iphone u DFU mode moze da udje jedino sa DFU firmware-om i nikako drugacije..
takodje mislim da je bez obzira sto se javljaju i ostale greske kao 3194 i -1 ipak u pitanju error 1 i HW kvar (koji jednostavn o ne mogu da prihvatim dok ne pokusam bas svaku mogucnost...a sa ishodima cu se javiti..bar neko da ustedi ovo moje protraceno vreme...)
iskreno sumnjam i u servise da li bi se to moglo resiti ako je u pitanju HW greska...eventualno uz kuglanje cipa sa nekog drugog iphonea...
p.s. sve ove linove koje ste prethodno postavljali u vezi sa ovom greskom sam vec vidjao i citao, ali sve uzaludno..
18.07.2012 | 18:54
Upravo sam pokusao ove gore predlozene varijante..
1. Obrisane poslednje dve linije iz hosts fajla (sa ip adreama servera); uz pomoc firmwera za ulazak u DFU mod se prelazi u DFU; posle toga cist restore u iTunes (restore bez shift) i dobijem gresku error (-1)
2.posle toga uradim samo cist restore (bez shift) i opet izbaci error (-1)
3. uz pomoc redsn0w sam napravio Custom ISW (od poslednje verzije firmwarea); shift+restore u itunes sa tim foirmware-om i dobijam gresku 1604
...
kada uz pomoc DFU firmwarea se prelazi u DFU mod iTunes izbacuje gresku 37
18.07.2012 | 20:11
abudabi kaže:
Upravo sam pokusao ove gore predlozene varijante..
1. Obrisane poslednje dve linije iz hosts fajla (sa ip adreama servera); uz pomoc firmwera za ulazak u DFU mod se prelazi u DFU; posle toga cist restore u iTunes (restore bez shift) i dobijem gresku error (-1)
2.posle toga uradim samo cist restore (bez shift) i opet izbaci error (-1)
3. uz pomoc redsn0w sam napravio Custom ISW (od poslednje verzije firmwarea); shift+restore u itunes sa tim foirmware-om i dobijam gresku 1604
...
kada uz pomoc DFU firmwarea se prelazi u DFU mod iTunes izbacuje gresku 37

Pogledaj ovo za error 1604 : ( iphone-downloads.hubpages.com/hub/Fixing...iPhone-Restore-Error )
Error 37 : ( support.apple.com/kb/TS3694#error37 )
Nadam se da ce pomoci..
18.07.2012 | 21:04
Cim budem pokusao obavestavam...
mada mi sve ovo deluje da je definitivno u pitanju HW i greska 1
jer ove ostale brojeve izbaci samo u pojedinim drugacijim restore-ima..
ipak bih rekao da je greska ona koju izbaci kada se na itunes ide cist restore.. a to je u mom slucaju 1 (i -1)
dok ove ostale izbacuje kao sto sam rekao...kada restorujem DFU tip fw i Custom ISW...
nadam se i da ce niki001 uspeti nesto..
Poz rajo
  • Sank
  • Moderator
  • 221
19.07.2012 | 00:26
Nakon restorea i greške 1 (-1) može li se iPhone izbaciti iz recovery petlje sa npr. Tinyumbrellom, RecBootom ili nekim sličnim alatom? Da li ste probali tu mogućnost?
20.07.2012 | 20:04
ne moze...probao sam vise puta...
20.07.2012 | 20:29
niki001 kaže:
ne moze...probao sam vise puta...

Onda je hardware-ski kvar najvjerojatnije..
20.07.2012 | 22:43
jos jedna korisna informacija...citao sam na jednom forumu da je neki lik izvadio bateriju iz iphone-a (radilo sa o 3gs-u, i ostavio ga tako bez napona cca 4 sata,i da mu je kao poslije toga sve normalno proslo na iTunes-u...ja sam iphone 4 ostavio 3 dana bez struje,nista se nije dogodilo,tj. ista se greska pojavila...
----
nasao sam nekog lika koji je ispravio gresku(-1),ali mi pita 140km ili cca 560kn...sta mislite jeli to puno novca za popravak...?
20.07.2012 | 23:00
niki001 kaže:
jos jedna korisna informacija...citao sam na jednom forumu da je neki lik izvadio bateriju iz iphone-a (radilo sa o 3gs-u, i ostavio ga tako bez napona cca 4 sata,i da mu je kao poslije toga sve normalno proslo na iTunes-u...ja sam iphone 4 ostavio 3 dana bez struje,nista se nije dogodilo,tj. ista se greska pojavila...
----
nasao sam nekog lika koji je ispravio gresku(-1),ali mi pita 140km ili cca 560kn...sta mislite jeli to puno novca za popravak...?

Ako mislis da ti se isplati popravljat i ako imas toliko novaca popravi ga al prvo se uvjeri da ce ti sigurno moci popravit taj kvar jer je hardware-ske prirode..
20.07.2012 | 23:28
S obzirom da ti trazi u KM predpostavljam da je iz mojih krajeva,cijena ako popravi je ok,ako je otisla ploca nema teorije da te izadje samo 75 eura.Ako ces vec slati za BiH mozes meni proslijediti i ako uspijem srediti bez zamjene maticne moze biti u pola a ako je maticna to ti se ne isplati raditi.
22.07.2012 | 15:40
saint kaže:
S obzirom da ti trazi u KM predpostavljam da je iz mojih krajeva,cijena ako popravi je ok,ako je otisla ploca nema teorije da te izadje samo 75 eura.Ako ces vec slati za BiH mozes meni proslijediti i ako uspijem srediti bez zamjene maticne moze biti u pola a ako je maticna to ti se ne isplati raditi.

gdje se ti nalazis...?
ja sam iz hercegovine...
23.07.2012 | 00:14
ljudi, za sad sam uspeo da iscupam iphone iz recovery moda, i da dodjem do ubacivanja microSIM i da se aktivira preko iTunes-a...
sta sam uradio: ubacio ga u DFU mod preko DFU firmwarea..
posle sam pokrenuo par puta peko thiny umbrella exit recovery mode..par puta,
zatim sam pokrenuo blackra1n
a posle toga (paralelno sa blakra1nom) i iREB
mislim da je to to,posle toga se ne secam da sam jos nesto pokretao..
sada mi je ostalo da uzmem microSIM i da aktiviram preko iTUnes-a...
(posto mi je ovo prvi kontakt sa iphoneom, moze li mi neko reci kakvi su mi sledeci koraci..ubacim microSIM i pratim uputstvo za aktivaciju ...?)
Hvala.
04.08.2012 | 22:58
Mislio sam da cu uspeti dalje ali ne..smao sam dosao do aktivacije iphonea, i nece da se aktivira preko itunesa,ni sa ni bez kartice (niti hoce da predje u DFU mod, osim dok mu se ne loaduje ISW za DFU mod..i onda bude samo u dfu modu)...
04.08.2012 | 23:49
Je li fabrički otključan ili nije? Ako je fabrički otključan, onda ne znam, nisam nikad radio.

Ako nije fabrički otključan, mislim da poslije instalacije firmware-a trebaš uraditi Jailbreak, pa ćeš tek tada moći pristupiti Cydia-i i uraditi unlock preko ultrasn0w.
07.11.2012 | 21:34
izvinjavam se ja sam novi na ovom korisnom forumu,ali nisam nasao pomoc za moj problem,pa nzn kako da pravilno postavim pitanje i dal sam odabrao pravu temu za pomoc koja mi treba..ovako imam iphone 3g 8gb crni i nemogu da uradim restore na itunesu nekakve mi erore izbacuje.tako isto kada preko ultrasn0w-a krenem da uradim softwer dodjem do waiting for reboot i tu zaglavi..kako da to rijesim ako ko zna neka mi pomogne..unaprijed hvala
07.11.2012 | 22:15
Da krenemo od pocetka,s obzirom da ti je na telefonu iPad BB tj 06.15 znaci da moras uvijek raditi custom nema teorije da mozes raditi clean instal ili restore..Upotrebi neki alat(zavisno od OS-a) PWNAGE,Redsn0w.... Da napravis custom iOS FW.Onda ubaci iPhone u DFU mode i uradi restore opcijom shift na tastaturi i restore pa onda izaberi FW koji si napravio sa nekim od alata.E sada postoji opcija Downgrade na nizi BB vise informacija i cijlo uputstvo mozes naci na iclarified.com Nakon Downgrade BB ce proraditi i GPS.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

jura22, MacSlavko, Riba, tino1, Anonimci (546)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.42 Seconds

Provided by iJoomla SEO