iPod & iTunes nejasnoće
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPod & iTunes nejasnoće

• whynotZG
  • Posjetitelj
02.07.2008 | 10:57

Kako imam samo službeni lap top kupio sam externi hard kako bi na njemu držao sve osobne stvari, uključujući i muziku.
Radi se o sljedećem…reorganizirao sam foldere i dodavao nove pjesame na externom hardu. Te sve promjene sam radio u folderu iTunes Music koji je postavljen kao folder s kojim se iPod treba sinkronizirati kad ga priključimo na lap top (a da je pri tom priključen i externi hard). Međutim iako mi javlja da je sinkroniziranje obavljeno, nema pjesama ni izvođača koje sam dodao u folder iTunes Music na eksternom hardu. Čak sam obrisao cijelu playlistu u iTunesima i dodao cijeli taj folder s externog harda u library (s opcijom Add Folder to Library), međutim pri ponovnom sinkroniziranju iPod nije povukao promjene nego je ostao onaj isti sadržaj kao prije priključivanja i sinkroniziranja.
Šta da radim?

S obzirom da će nam uskoro i stavljati nove windowse na lap topove te ukloniti sve sadržaje koje nisu povezani s firmom kako dalje s iTunesima?

Unaprijed hvala!

Pozdrav
02.07.2008 | 12:53
Nisam siguran da san sve povata... znaci koristis folder na ext disku kao itunes library, i cijeloga ga syncas sa ipodom. kad dodas nove pjesme u taj folder ne budu ti na ipodu nakon syncanja?

koliko ja kuzim moras te pjesme dodati u library itunesa a ne u folder itunes music...i onda syncati cijeli library (playlistu koja tvori cijeli library) sa ipodom...
jeli ti u postavkama od itunesa odabran dobar folder koji ti predstavlja library (onaj na ext disku)?
budu li ti nove pjesme nakon dodavanja a komp vidljive u itunesima?
  • whynotZG
  • Posjetitelj
02.07.2008 | 14:44
Prije svaga da ti zahvalim na odgovoru.
Postupio sam kako si rekao, s tim da sam sada isključio opciju "manualy manage music and videos" što bi trebalo uključiti automatsko sinkroniziranja (ukoliko se ne varam).
Problem mi je i u tome kaj imam samo službeni lap top koji idući tjedan moram dati u IT odjel firme u kojoj radim gdje će formatirati disc i staviti novu verziju windowsa. Pretpostavljam da će mi onda zbrisat iTunes , kao i sve odtale fileove koji nisu poslovni.
Zanima me, kako će mi se onda iPod ponašati kad ga ponovno spojim na lap top, i kako da eventualno podesim da mmi postojeći iTunes skopiram na taj externi hard disc. Za sada na externom hardu imam samo kopiran iTunes software, ali prazan, onaj inicijalni koji sam prvi puta pokrenuo na lap topu.

Sve ovo s tim iTunesima je poprilično zajebano, a kao sam nov u tome, djeluje mi dosta zbunjujuće i bojim se da si ne sjebem svu mjuzu.
02.07.2008 | 15:33
Znaci tribas u postavkama pod itunes music folder location odabrati folder na ext disk za itunes library, ja ostavim ono "keep itunes music folder organized" i "copy files to itunes music folder..." upaljeno tako da uvijek znam gdje mi je sta i kad dodam novu muziku...
onda imas opciju "consolidate library", koja ce ti kopirati sve fileove koji su ti u librariu gdje god da se nalazili i kad god da si ih dodao u gore navedeni "tunes music folder location" što znači da ako je to na eksternom disku, sve ce zavrsiti na njemu
i onda mozes njima fino poslati lapić pa nek oni rade sa njim što god žele...
kad ti ga vrate, instaliras itunese, odes opet u postavke i postavis itunes folder na onaj na ext disku...
to bi sve tako trebalo raditi i imao bi mjuzu stalno na vanjskom...

bilo bi fino imati backup svega negdje prije igranja sa tonom muzike, ali gust je kad skontas da si napravio cirkus a nista nisi izgubio...

na novo instaliranim tunesima samo ponovo syncaj ipod sa odabranom playlistom...
mislim da staru neces moc izbrisat, jer je to njemu sad novi komp, pa probaj neki restore, ili slicno...uglavnom nisam nikad imao prilike to radit, ali pretpostavljam da je tako...nek me ispravi netko ko je imao prilike syncat win i ipod nakon reinstala...

pozdrav
  • whynotZG
  • Posjetitelj
02.07.2008 | 16:01
Hvala ti još jednom, jasnije mi je sada iako sam još uvijek u popriličnom košmaru oko svega toga...Koliko dugo uopće imaš iPod?
Za šta sve koristiš onaj TouchCopy software?

Od kuda si ti uopće? Negdje na moru? Ja baš bio u Vodicama 4 dana, a uskoro slijedi pravi godišnji od 5 tjedana.
  • whynotZG
  • Posjetitelj
02.07.2008 | 16:10
E da, još jedno pitanje.
Možeš li npr kreirati poseban folder s pjesmama koje želiš na neki CD pa si napraviti istoimenu playlistu pa da prilikom unosa tog foldera uneseš pjesme direktno u tu listu. Jer kad unesem cijeli folder odjednom, iTunes ih rasporedi po izvođačima, albumima i slično, al mi ne zadrži pjesme iz unesenog foldera na jednom mjestu kako je bilo prije unosa. Kasnije mi je nemoguće sastaviti takav folder, nego opet slijedi bjesomučno traženje tih pojedinih pjesama kroz library da sastavim željenu playlistu. Kako da to izbjegnem jer sam izgubio nekoliko sati kreirajući neke foldere koje sam htio kasnije snimiti na cd taman za ljeto, a kad sam importirao taj folder u iTunes sve se raštrkalo, a postojeći folder više nisam našao u postojećem stanju. Jer u principu po sadašnjem sistemu ispada da bi trebao imati jedan folder sa svim pjesmama složeni kako meni odgovara + iTunesMusic folder iz kojeg povlači library.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 38 minuta
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam
  • accom: Mislim, da je baš M2Pro najslabiji od svih M Pro procesora, sa više energy efficiency jezgri...
  • accom: Ako često obradjuješ video, onda pro. Sam bi preferirao novije gen. CPU.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky Za sve DTP programe dosta ti je air:
  • kupus: protonvpn na 3 dolara mjesečno
  • drlovric: [link]
  • drlovric: Jako zanimljiva i pregledna lista korisnih Mac aplikacija.
  • zoranowsky: Znam, u pravu si. Imam thunderbolt 27
  • drlovric: Ako imas vanjski monitor u svakodnevnom radu, uzmi 14". Ja sam pogrijesio sa 16". Ogroman je to laptop :)
  • zoranowsky: Dilema je taj M2Pro ili odriješiti kesu i uzeti M4Pro ali s 14" ekranom (24GB/1TB)
  • zoranowsky: @accom - Affinity, Adobe CC, DaVinci Resolve. Imam trenutno 512GB u 2 MBPro-a tak da sam se navikao.
  • drlovric: Ja imam MBP sa 512 MB, nemam problem sa prostorom. Oko 300GB je puno mozda.
  • accom: @zoranowsky Sve ovisi o tome, što želiš radit s njim.
  • zoranowsky: Nije jedini stroj, to je neka donja granica, za sve ostalo imam externe ssd-e i synology
  • Yonkis: Ne nađoh jeftiniju cijenu (u RH) od toga.. A hoće li ti 512 biti dovoljno?
  • zoranowsky: Zaboravih napisati, trenutno je u HGShopu na akciji
  • zoranowsky: Jel se isplati uzeti MBPro M2pro 16" 16/512 za 2100eur?
  • gladhr2: zna netko neko rjesenje?
  • gladhr2: [link] problem sa bluetoothom i 4. uređajem :D
  • JOHN: Hvala na info
  • Yonkis: Imaš na adidas.hr ali do 28.11 stoga požuri
  • stefanjos: affinity je na 50%
  • JOHN: Ja jučer u CCOne kupio kćeri tenisice. Bile su čitavih 20% na akciji. :) Takva akcija je ustvari neka uobičajena koja se pojavi gotovo svaki mjesec tako da i ovaj put teški bulšit..
  • drlovric: Imal kakvih Black Friday popusta? :) Neko vidio nesto zanimljivo?
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.58 Seconds

Provided by iJoomla SEO