03.12.2012 | 19:49
mileni kaže:
Samsung krade, kao i google. U to nisam ulazio kako je ovdje ipak prica o Appleu. No taj isti apple ne tuzi samo da zastiti ono na sto ima pravo traziti sudsku zastitu. Taj apple patentira geometrijske oblike (bljuv na nTU) pa tuzi i radi toga. Oni su izmislili te oblike pa imaju pravo patentirati?
Svi ste se uhvatili za to, jedno tumačenje. Evo da citiram:
"I think most people don't understand what it means that this is a design patent - it's not the same thing as a "regular" patent (a utility patent). Design patents allow a company to get an exclusive right to the form of a functional object so that a 3rd party can't make a different device with identical appearance (well, not legally at least). Almost every company that puts the time into making a distinctive shape for their devices gets one: Microsoft has one for the Xbox, George Lucas got one for Yoda etc.
Design patents are extremely narrow - you have to do your level best to copy them exactly in order to be found in infringement. Plus, they specifically cannot cover functionality - that has to be covered by a utility patent, if it's going to be protected. This design patent only protects a "portable display device" (that's the wording in the Patent itself), and only one with those specific design elements that are shown in the Patent Figures.
I'd be shocked if Apple hadn't applied for design patents for all of its devices. This really isn't an issue."
Dakle, ne slušaj sve što lažovi iz Samsunga kažu, izokrenu sve što mogu samo da im bude u korist, fuj, fuj, fuj.
O cemu da pricamo kad tuze online shop za voce i povrce? A da i apple kopira - kopira. I to na veliko. Kao i ostali. Naravno, svatko neka stitu svoju guzicu, no da je apple neko nevinasce - nije. Daleko od toga.
Logo i znak imaju pravo štiti, a ako se dobro sjećam te priče, logo je bi skoro prekopiran. Dakle, razlog je tu. Drugo bi bilo da su tužili samo zbog imena, al onda se sjetim i Apple Corpsa koji je tužio Apple zbog imena, ili Microsofta koji je tužio sve sa windows u imenu... Šljam, kakvog nema, al u to smo se pretvorili. So, logo imaju pravo štititi, ime je pretjerano, slažemo se?
Zasto su prebacili Safari ne znam. I na macu je isti katastrofalno los, pod windowsima ga nisam nikad ni isprobao, niti cu. Nema smisla dodatnim smecem windowse opterecivati
No za iTunes morali su se vise potruditi. Jer iPhone bez iTunesa je prakticki bezvrijedan. A losim iTunesima direktno ostecuju vlastite korisnike. Mislim da se sa ovime mozemo sloziti?
Ma zbilja ne znam kako možeš popljuvati Safari, uz jedan Firefox koji je 200% gori po svim pitanjima
Chrome ne mislim koristiti ni u ludilu, tako da od svih ponuđenih, Safari je najstabilniji, najbrži i bez mane ak se mene pita
A iTunesi, pa čuj, od iOSa v.5, iTunesi su sve više marginalizirani - iPhone sad zbilja više ne treba iTunese za ništa, osim ako misliš na transfer mjuze i filmova - sve ostalo radi otb.
EDIT:
Jedini razlog prebacivanja Safaria na win koji mi pada na pamet je sinkronizacija sa iGadgetima.
Safari i sinkronizacija? Misliš na bookmarkse valjda, ništa drugo Safari ne sinkronizira čini mi se....