iTunes 11 izašao...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iTunes 11 izašao...

02.12.2012 | 20:37
Renzo kaže:
View - Show Status Bar

Hvala!
02.12.2012 | 20:43
smayoo kaže:
Ma, Safari je baš žešće smeće. U rangu MSIE. Gutač resursa i k tome spor.

kako na kom sistemu,i kako na kom kompu...........ali ovako mozemo u nedogled,a nije mi to cilj.....
02.12.2012 | 20:52
iAnte kaže:
Toliko o novom iTunesu

Samo da kažem… Ovo mi se često događalo i na Mac-u… Za 11-icu neću govoriti jer nisam još puno syncao otkad je izašla...
  • mileni
  • Posjetitelj
02.12.2012 | 21:30
amsterdamxxx kaže:
smayoo kaže:
Ma, Safari je baš žešće smeće. U rangu MSIE. Gutač resursa i k tome spor.

kako na kom sistemu,i kako na kom kompu...........ali ovako mozemo u nedogled,a nije mi to cilj.....

Ne bas. Na svakom macu je Safari jako los. Prvo pocevsi od osnovnih opcija koje svaki drugi browser ima, no za divno cudo Safari ih nema. Evo ti samo jedna: Odabir download lokacije prilikom klika na link. Dakle moras odabrati defaultnu lokaciju i to je to. Ako ovo nije smijesno, ja ne znam sta je?

Nadalje, safari je veci gutac resursa. Uzima memorije koliko ti srce zeli, tj. koliko iste imas. CPU usage takodjer nije banalan, dapace. Ovdje posebice mislim na safari web content. Ako ti vec treba dokaz, ne moram loviti screenshotse niti ista. Upali 4-5 tabova i ostavi ih preko noci. Provjeri ujutro ram memoriju. Ma za 2-3 sata provjeri istu, ne moras ni cekati do jutra. Onda kreni gasiti tabove i sokirat ces se jednom cinjenicom. Safari zadrzava memoriju, tj. ne pusta istu nazad sustavu.

Kako se meni Safari dopada radi gesturesa, pomislio sam da mozda postoji rjesenje. No ne postoji. Navodno je ovakav od Safari5 verzije, i imas dosta topica o tome online. Dakle u par godina Apple to nije popravio, a ocito ni nece. Jedino sto donekle moze spasiti stvar je gasenje extensionsa u potpunosti. I ne otvaranje vise od jednog (da, samo jednog) taba. U tom slucaju safari ce uzeti otprilike svega 300-400MB rama.

Safari koristim za surfanje po forumima, i to samo radi gesturesa (trackpad imam). Za iole 'ozbiljnijeg' surfera taj browser je zivi uzas. Uvjerljivo najgori browser usudim se mirne duse reci. Smayo ga usporedjuje sa IE. I ja bih istu usporedbu napravio. Ali sa starijim verzijama IE-a. IE9 je vec jako dobar browser. IE10 je fantastican browser koji ima jako mali memory footprint, i fantasticno je brz. S druge strane Safaria spasava jedino resetiranje. Evo napravit cu isto ubrzo, jer dok sam ovo tipkao na Safariu imam minimalni lag prilikom tipkanja. Presmijesno
02.12.2012 | 21:49
da ponovim pitanje:

moze li neko reci zasto mi se gubi veza itunesa i A expressa na kojem su prikopcani zvucnici. Imam dva AE i ovaj drugi nikad ne gubi vezu. jest da na njemu nemam zvucnike,samo je zicom spojen Apple tv.
02.12.2012 | 22:38
Koji kanal, koja frekvencija (2,45 ili 5)?
02.12.2012 | 22:39
mileni kaže:
Safari koristim za surfanje po forumima, i to samo radi gesturesa (trackpad imam).

I Opera podržava gestures.
02.12.2012 | 22:56
smayoo kaže:
Koji kanal, koja frekvencija (2,45 ili 5)?

obje frekvencije a kanal 13. ali samo mi se AE gubi gdje je zvucnik prikopcan. drugi radi normalno. nikad problem s njim nisam imao.
02.12.2012 | 23:20
Ako sumnjaš na zvučnik, preseli zvučnik na drugi AE pa vidi gdje problem ostaje (kod zvučnika ili kod AE). Ja mislim da nema veze sa zvučnikom.

13. kanal u pravilu nije pretrpan, iako bi kod tebe moglo biti drugačije.

Probaj isključiti 2,45 i raditi samo na 5.
02.12.2012 | 23:39
pokusat cu zamijeniti AE. kanal 13 nije pretrpan, zato sam ga i stavio. a samo na 5 da ostavim ne smijem jer ipad i iphone ne podrzavaju tu frekvenciju.
02.12.2012 | 23:41
napravi to za probu, čisto da vidimo.
02.12.2012 | 23:47
izgleda da nije do AE. promijenio i ovaj drugi se isto ponasa. ali cudno je sto mi on nestane sa air pleya ana njemu gori zelena lampica.bas nekako cudno.
02.12.2012 | 23:50
isključi !#$#$&"$%& 2,45GHz. Za probu.
02.12.2012 | 23:58
sad kad bi me ubio ne mogu naci kako se dobije ona prosirena lista. prije je cvini mi se bilo da pritisnem alt i kliknem na listu .
03.12.2012 | 00:09
nasao sam, sad sam stavio da jedan (ovaj sa zvucnicima) AE pojaca signal na 5GHh a drugi ostavio na 2,5.
03.12.2012 | 00:18
opet isto.djaba i na 5GHz
03.12.2012 | 01:26
Jbg. Onda ne znam što bi još moglo biti...
03.12.2012 | 11:06
mozda je do zvucnika. pustim pjesmu i poslije tri minute mi stane sa sviranjem,ali AE radi, tj gori zelena lampica.I onda pustim opet on nastavi svirati pa opet poslije nekog vremena prestane. onda izgubim AE sa spiska na Air Portu. A na njemu opet lampica gori.cudno stvarno.
03.12.2012 | 15:36
amsterdamxxx
greška je na mac mini (late 2009) gore je Mountain Lion 10.8.2
03.12.2012 | 19:49
mileni kaže:
Samsung krade, kao i google. U to nisam ulazio kako je ovdje ipak prica o Appleu. No taj isti apple ne tuzi samo da zastiti ono na sto ima pravo traziti sudsku zastitu. Taj apple patentira geometrijske oblike (bljuv na nTU) pa tuzi i radi toga. Oni su izmislili te oblike pa imaju pravo patentirati?

Svi ste se uhvatili za to, jedno tumačenje. Evo da citiram:
"I think most people don't understand what it means that this is a design patent - it's not the same thing as a "regular" patent (a utility patent). Design patents allow a company to get an exclusive right to the form of a functional object so that a 3rd party can't make a different device with identical appearance (well, not legally at least). Almost every company that puts the time into making a distinctive shape for their devices gets one: Microsoft has one for the Xbox, George Lucas got one for Yoda etc.

Design patents are extremely narrow - you have to do your level best to copy them exactly in order to be found in infringement. Plus, they specifically cannot cover functionality - that has to be covered by a utility patent, if it's going to be protected. This design patent only protects a "portable display device" (that's the wording in the Patent itself), and only one with those specific design elements that are shown in the Patent Figures.

I'd be shocked if Apple hadn't applied for design patents for all of its devices. This really isn't an issue."

Dakle, ne slušaj sve što lažovi iz Samsunga kažu, izokrenu sve što mogu samo da im bude u korist, fuj, fuj, fuj.

O cemu da pricamo kad tuze online shop za voce i povrce? A da i apple kopira - kopira. I to na veliko. Kao i ostali. Naravno, svatko neka stitu svoju guzicu, no da je apple neko nevinasce - nije. Daleko od toga.

Logo i znak imaju pravo štiti, a ako se dobro sjećam te priče, logo je bi skoro prekopiran. Dakle, razlog je tu. Drugo bi bilo da su tužili samo zbog imena, al onda se sjetim i Apple Corpsa koji je tužio Apple zbog imena, ili Microsofta koji je tužio sve sa windows u imenu... Šljam, kakvog nema, al u to smo se pretvorili. So, logo imaju pravo štititi, ime je pretjerano, slažemo se?

Zasto su prebacili Safari ne znam. I na macu je isti katastrofalno los, pod windowsima ga nisam nikad ni isprobao, niti cu. Nema smisla dodatnim smecem windowse opterecivati
No za iTunes morali su se vise potruditi. Jer iPhone bez iTunesa je prakticki bezvrijedan. A losim iTunesima direktno ostecuju vlastite korisnike. Mislim da se sa ovime mozemo sloziti?

Ma zbilja ne znam kako možeš popljuvati Safari, uz jedan Firefox koji je 200% gori po svim pitanjima Chrome ne mislim koristiti ni u ludilu, tako da od svih ponuđenih, Safari je najstabilniji, najbrži i bez mane ak se mene pita

A iTunesi, pa čuj, od iOSa v.5, iTunesi su sve više marginalizirani - iPhone sad zbilja više ne treba iTunese za ništa, osim ako misliš na transfer mjuze i filmova - sve ostalo radi otb.

EDIT:
Jedini razlog prebacivanja Safaria na win koji mi pada na pamet je sinkronizacija sa iGadgetima.

Safari i sinkronizacija? Misliš na bookmarkse valjda, ništa drugo Safari ne sinkronizira čini mi se....
03.12.2012 | 19:58
mileni kaže:
Ne bas. Na svakom macu je Safari jako los. Prvo pocevsi od osnovnih opcija koje svaki drugi browser ima, no za divno cudo Safari ih nema. Evo ti samo jedna: Odabir download lokacije prilikom klika na link. Dakle moras odabrati defaultnu lokaciju i to je to. Ako ovo nije smijesno, ja ne znam sta je?

Nisam siguran jesam li te dobro shvatio, no ako nisi znao postoji desni klik i biraš download lokaciju. Tako bar ja radim ako ne želim nešto u DL folderu već na desktopu recimo...

Nadalje, safari je veci gutac resursa. Uzima memorije koliko ti srce zeli, tj. koliko iste imas. CPU usage takodjer nije banalan, dapace. Ovdje posebice mislim na safari web content. Ako ti vec treba dokaz, ne moram loviti screenshotse niti ista. Upali 4-5 tabova i ostavi ih preko noci. Provjeri ujutro ram memoriju. Ma za 2-3 sata provjeri istu, ne moras ni cekati do jutra. Onda kreni gasiti tabove i sokirat ces se jednom cinjenicom. Safari zadrzava memoriju, tj. ne pusta istu nazad sustavu.

Ali pustiti će je kad sustav zatraži. Mislim, sve što si rekao je točno, no zgražati se nad time danas kad imamo u strojevima minimalno 4GB rama je smiješno. Ujutro kad dođem na posao otvorim safari, dvije stranice i onda u svakoj pozovem folder sa po cca 30 stranica i onda to probrovsam. Na svakoj od stranica pak ima još dva tri linka koja su zanimljiva pa ih otvorim u novom tabu i idem dalje dok sve ne pročitam. Safari dalje, ne gasim nakon čitanja, eventualno tek na kraju radnog vremena, ako se sjetim. I ne, nemam problema, a imam samo 10GB rama.
Ista stvar i na Airu doma, samo tamo zna zaštekati nakratko kod iste situacije...

Kako se meni Safari dopada radi gesturesa, pomislio sam da mozda postoji rjesenje. No ne postoji. Navodno je ovakav od Safari5 verzije, i imas dosta topica o tome online. Dakle u par godina Apple to nije popravio, a ocito ni nece. Jedino sto donekle moze spasiti stvar je gasenje extensionsa u potpunosti. I ne otvaranje vise od jednog (da, samo jednog) taba. U tom slucaju safari ce uzeti otprilike svega 300-400MB rama.

Ne dam svoje Safari ekstenzije - Ghostery, Franker, Click to Flash, WebWatch, AdBlock, 1Password su obavezni. I opet ne vidim probleme o kojima pričaš... Siguran sam doduše da bih primjetio razliku da instaliram Chrome, no ne hvala. Firefox je pak sporiji.

Evo napravit cu isto ubrzo, jer dok sam ovo tipkao na Safariu imam minimalni lag prilikom tipkanja. Presmijesno

Koji stroj, koliko rama? Možda sam samo opušten, a ti i Smayoo picajzle
03.12.2012 | 21:11
A možda je stvar u tome što je tebi 10 GB RAM "samo", a meni je 8 GB "čak". A na kućnom miniju imam 1GB (na onom iz 2007), odnosno 4 GB (na onom iz 2010). Tako da...
  • mileni
  • Posjetitelj
03.12.2012 | 21:33
Vanjuska, necu se vise dodirivati tema u vezi tuzakanja, nema smisla.

Sto se tice Safaria, to je najvece smece od softwarea na macu. Osobno nisam nasao gori program u vezi bilo koje oblasti na macu. A sto se tice browsera, gori je cak i od famoznog IE6/7. Imas temu ovdje, pa da ne idemo dalje u offtopic:
www.jabucnjak.hr/forum/softver/90230-koj...oristite.html#102369

P.S.
Nitko ne picajzlira, snimim ti video ukoliko je potrebno, nije nikakav problem. A ti onda snimi video koji dokazuje suprotno, jer nekako mi tesko povjerovati u tvoju pricu
Stroj koji je u pitanju je rMBP 15 16GB rama, jaci model. Imas link na temu, pa nastavimo tamo.
03.12.2012 | 23:39
super wifi sync i dalje ne sljaka kak spada to je fakat sramota.

nego prije sam za podcaste imao fino velike ikone i to je super izgledalo a sad mi if pobaca u neku listu sa mallim ikonama ima to di za mijenjati ja ne vidim
04.12.2012 | 01:19
smayoo kaže:
A možda je stvar u tome što je tebi 10 GB RAM "samo", a meni je 8 GB "čak". A na kućnom miniju imam 1GB (na onom iz 2007), odnosno 4 GB (na onom iz 2010). Tako da...

Hej, to je Pro stroj, na Airu je samo 4GB, na svim drugim strojevima isto 2-4GB ako ne i manje. Doduše, na njima i manje koristim Safari

Pitanje, za vas koji imate iOS - kakav vam je Safari na njemu? Velika razlika u pozitivnom smislu, zar ne?
04.12.2012 | 01:20
mileni kaže:

Slažem se, nema smisla. Djelomično imaš tpravo da su neke od tih tužbi bez imalo razuma, no s druge strane nemaš pravo kada ne priznaješ da je Samsung očito pokrao Apple do zadnjeg djelića u jednom momentu. Sada su se opet odmakli kad su shvatili da je vrag uzeo šalu
04.12.2012 | 01:21
Nisam pravnik pa neću dat takav komentar u vezi ovih tužbi. Ali sam korisnik njihovih proizvoda. I znate što meni znače njihove krađe i kopiranja? Samo to da će više proizvođača proizvodit iste ili sličnije proizvode. A meni to znači veći izbor i manje cijene.

Ako netko ukrade Appleu nije ukrao vama. Osim ako nemate dionice. A većina nas nema. Zato se nemojte ponašat kao da je Samsung vaš osobni neprijatelj. Apple je davno huškao svoje fanove na Microsoft pa je skoro propao. Čini mi se da se povijest ponavlja.
04.12.2012 | 01:24
eagleone kaže:

Može pitanje? Zašto ne koristiš iCloud sync?
04.12.2012 | 02:19
mileni kaže:

Sto se tice Safaria, to je najvece smece od softwarea na macu. Osobno nisam nasao gori program u vezi bilo koje oblasti na macu. A sto se tice browsera, gori je cak i od famoznog IE6/7. Imas temu ovdje, pa da ne idemo dalje u offtopic:
www.jabucnjak.hr/forum/softver/90230-koj...oristite.html#102369

P.S.
Nitko ne picajzlira, snimim ti video ukoliko je potrebno, nije nikakav problem. A ti onda snimi video koji dokazuje suprotno, jer nekako mi tesko povjerovati u tvoju pricu
Stroj koji je u pitanju je rMBP 15 16GB rama, jaci model. Imas link na temu, pa nastavimo tamo.

Safari možda nije savršenstvo, ali nemojmo pretjerivati… Probao sam na Mac-u Firefox, Chrome i Operu, i onako općenito (ne govorim o ekstenzijama koje neki browseri imaju a neki ne, a ti isti nekima trebaju, a nekima ne) i moj izbor je Safari…
Savršen sigurno nije, ali da su drugi toliko brži i bolji u nekakvom svakodnevnom korištenju nije istina...
04.12.2012 | 02:21
Vanjuška kaže:
eagleone kaže:

Može pitanje? Zašto ne koristiš iCloud sync?

pa koristim al opet ide prek itunesa
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 10 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (657)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.34 Seconds

Provided by iJoomla SEO