19.11.2005 | 15:06
(možda je ovo već zastarjelo, a nisam o tome ništa našao na jabučnjaku, pa ću napisati...)
Prvo da kažem da mi nakon upgradea na X.4.3 e-zaba i dalje radi bez problema.
Za upgrade sam koristio (\"zloglasni\") Mac OS X Update 10.4.3 downloadan sa appleovih stranica. Jedina \"negativna\" promjena koju sam primjetio nakon upgradea, je da pjesme u iTunesima znaju \"zapeti\" na trenutak... To me vrlo smeta jer stalno slušam mjuzu preko iTuneza. Nisam vjerovao da je to bug u upgradeu, već sam mislio da se događa neki pozadinski proces, kao što je to bio slučaj sa spotlightom... Malo sam promatrao i čeprkao i skužio da se pjesme updateaju riječima u info tabu \"lyrics\". Zapinjanje se dakle događa samo kad pjesma prvi put svira. Nakon što se updatea, sve teče glatko.
Nisam još provjerio dali su sve riječi 100% točne i od prave pjesme, ali koliko sam do sada vidio, to je - to... Sve 5.
Ne znam kako to funkcionira na strojevima koji nemaju stalnu vezu na mrežu, ali ako iTunzi pokušaju skinuti riječi pjesme svaki puta kad ona svira, a nemaju pristup netu, pa SVAKI puta zapne, to je vjerojatno frustrirajuće.
[ Za sve one lyric freakove (poput mene) još da kažem da postoji widget i .app pearLyrics (Version0.6). Za sada mi se pokazao puno bolji i pouzdaniji od Sing That iTune! ]