16.08.2006 | 00:04
User je napisao:
Rezolucija je bila i razlog zasto nikad ne bih kupio iBook da su ga nastavili proizvodit, a MacBook u malim dimenzijama pruza sasvim pristojnu rezoluciju (1280x800) koja je meni osobno optimum. I sve se lijepo vidi bez da moras priblizavat oci ekranu
.
sve ima svojih prednosti..da je ibook velicine macbooka ne bi mi na primjer stao u ruksak, volim taj osjecaj pa mi je kratica mac postala sinonimom za oruđe koje nosim svuda sa sobom i k tome je nevjerojatno izdrzljiv, sve sto je prozivio u ruksaku, prignjecen knjigama.. do pada.
jos je ziv i zdrav, vjerujem da MB nije nista manje robusan ..vazno mi je da prijenosnik bude prenosiv
..moja sestra trenutno koristi MB 1.8 white,
i nazalost ne dolazi s minidvi -> dvi ili s vga kao sto je dolazio ibook (dok sam doma ibook koristim u extended modu uz mali hack)
MB bat. traje oko 4h
ekran je fenomenalan (reflektivni sloj nije bas po mom ukusu),
trackpad je ogroman i najprecizniji - ikad koristen
i MB je puUuno brzi od bilo kojeg G4 prethodnika
1gb ram u MB je okay ako vrtis universal aplikacije
no vrtis li i powerpc aplikacije rosetta ce ti progutati i mnogo vise
pa 2gb bi bilo taman (ponekad se gusim s 1gb na G4 ibooku)
ninidvi -> dvi za macbook kosta €19 u austriji gdje je kupljen i MB
MB nema dial-up modema, pa ako u mjestu boravista nemas
adsl ili wireless moras izdvojiti 450kn za USB modem
hermy, vjeruj nam, neces zaliti za windowsima, a macbook je prekrasan stroj
napomena:
(odgajan sam u vremenu PowerPC arhitekture pa sam jos uvijek malo emotivno vezan za vrijeme kad smo se smijali na racun (W)intela
pa mi nemojte zamjerit; a sad bi svi vrtili windowse na svojim macovima, sva sreca sto apsolutno sve sto trebam radi 100% na OS X)
s MacBookom mozes i sto-sta drugo
www.techeblog.com/index.php/tech-gadget/...macbook-modsprojects
cheers!