Mac OS X na mom PC-ju.
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac OS X na mom PC-ju.

• Pepez
  • Posjetitelj
08.10.2006 | 09:03
Instaliran, radi sa hardverom sledecim:
Procesor : Intel P D 930 na 3GHz
Maticna ploca : Intel 945 PSN
HD : Maxtor 60GB
Grafika : ATI Radeon X550.
E u tom grmu lezi zec. Ne mogu da podignem rezoluciju sa 1024x768 na bulo koju vecu.
Imam monitor 19\" Samsung SyncMaster 959 NF pa ...
Pomagajte!!!
08.10.2006 | 18:36
Ne očekuj brz odgovor na ovakvo pitanje - naime, ovdje 99% članova foruma ima pravi Mac i ne poznaju takve probleme. Cijela poanta Mac filozofije je dijelom i u tome da se ne moraš zamarati takvim \"hardverskim glupostima\", nego da se baviš nečim korisnim ili kreativnim. Probaj izgooglati nekoga sa sličnom PC konfiguracijom, pa provjeri da li tko zna gdje može biti kvaka.
08.10.2006 | 18:47
dpasaric je napisao:
Cijela poanta Mac filozofije je dijelom i u tome da se ne moraš zamarati takvim \"hardverskim glupostima\", nego da se baviš nečim korisnim ili kreativnim.

• User
  • Posjetitelj
08.10.2006 | 19:02
Slazem se s Davorom i duzunom. Mac OS X najljepse izgleda i radi na Appleovom hardwareu.

A mogao si i navest koju verziju Tigera imas na toj masini, odnosno jel developer ili finalna... Developer ti nije imala podrsku ni za jednu grafiku osim intelove tako da je neiskoristiva na ATI-jima i NVIDIA-ma, a ne znam jel se finalne verzije uopce moze stavit na PC-e s obzirom na EFI i s obzirom da su maknuli maxxusa tu negdje kad je finalna izasla (bar mislim da je tako nekako islo)...
  • Pepez
  • Posjetitelj
08.10.2006 | 19:24
User je napisao:
Slazem se s Davorom i duzunom. Mac OS X najljepse izgleda i radi na Appleovom hardwareu.

A mogao si i navest koju verziju Tigera imas na toj masini, odnosno jel developer ili finalna... Developer ti nije imala podrsku ni za jednu grafiku osim intelove tako da je neiskoristiva na ATI-jima i NVIDIA-ma, a ne znam jel se finalne verzije uopce moze stavit na PC-e s obzirom na EFI i s obzirom da su maknuli maxxusa tu negdje kad je finalna izasla (bar mislim da je tako nekako islo)...

-----------
10.4.6
A evo i print skrin.
[img=http://img154.imageshack.us/img154/5885/picture1lf3.th.png]
31.10.2006 | 23:10
Pogledaj na osx86project.org, tj. insanelymac.com. Dosta ATI grafulja je podržano koliko znam....
02.11.2006 | 01:39
Kao sto je \"duzun\" kvalitetno primjetio,\"imam Maca i radim\", ali...
Neki dan je ostvaren pomalo perverzan projekt, MacOS na HP laptopu, ali ne OSX nego MacOS 8.1, emulacija ROM-a Quadra 700, instaliran stari FileMaker HR verzija i ClarisWorks 2.0 HR, sve radi HR i ispisuje na HP USB printer.
Kako?
Vidio i probao no pojma nemam kako je to izvedeno, ali ako nekoga zanima mogu mu poslati adresu cirkusanta koji je to sve izmuljao.
E da. Rezolucije LCD-a se mogu mijenjati po zelji.
02.11.2006 | 03:22
Hm, da nije slučajno riječ o emulatoru Basilisk II?
  • User
  • Posjetitelj
02.11.2006 | 04:46
Ako nije Basillisk II ili SheepShaver, onda me zanima o cemu se tocno radi... Moze link?
19.01.2007 | 23:36
Pitanje:
Planiram instalirati OS X na PC s time da bi ostavio windowse odnosno dva operativna sistema
intel pentium 4 2.8 ghz 512 mb ram
zanima me je li to moguće i kako
hvala u naprijed...
20.01.2007 | 19:16
Nerviraju me tolki piceki u našem dvorištu. Oću-neću, pročitam kak je neko instaliral OSX na svoju fritezu ili peglu i kak je to mrak, jedino nema grafike i još pokoju \"sitnicu\". A sve to zato jer je MAC ufural windoze u svoje dvorište, koje takionako ni MAC nemože prožvakati, pa onda u sebi gomila ono kaj piceki ostavljaju po našem dvorištu.
Svaka čast entuzijastima (jer da njih nema tehnološki napredak ne bi bio takav), ali MAC i postoji zato da bi jedan ozbiljan OS, nesmetano radio na stabilnom stroju.
I tu prestaje sva filozofija. Ostalo su sve, nepodobni elektronički uređaji za gubljenje vremena, dokonih tzv. developera.
Stoga, piceki, van iz dvorišta, hodite se igrati u svoje! Ko bu stalno čistil za vama!
20.01.2007 | 23:10
Curator je napisao:
Pitanje:
Planiram instalirati OS X na PC s time da bi ostavio windowse odnosno dva operativna sistema
intel pentium 4 2.8 ghz 512 mb ram
zanima me je li to moguće i kako
hvala u naprijed...

www.osx86project.org/

Inace, ne vidim potrebu za dual boot icega, osim radi nekakvog isfuravanja. Bolje si instaliraj Linux i makni Windowse kompletno, em mozes jako puno nauciti na taj nacin, a mozes se baviti i 'hakerajem' uzduz i poprijeko sa sustavom. Na taj nacin ces dobiti OS koji je namijenjen za rad na tvojoj platformi, a za promjenu ce vecina toga raditi. Vizualno se da nastimati da lici na OS X.

Imam maca tri tjedna, a prije toga mi na kraj pameti nije bilo stavljati OS X tamo gdje mu nije mjesto... Nije bas da postoji kao proizvod za PC, na stranu iciji entuzijazam.

Jos da shvatim zasto ljudi misle da na Mac forumima i usenet grupama mogu dobiti odgovor vezan uz PC - OS X pitanja, i sve super.
21.01.2007 | 02:40
Hvala puno na odgovoru.
Stvar je u tome što imam pc koji koriste više osoba i koji su navikli na windowse koji meni ne pašu i samim time bi htio dva sistema na jednoj kanti...
toliko o objašnjenju zašto
zanima me samo hoće li to radit i kako prebacivati iz jednog u drugi...
Hvala
21.01.2007 | 02:48
Curator je napisao:
Hvala puno na odgovoru.
Stvar je u tome što imam pc koji koriste više osoba i koji su navikli na windowse koji meni ne pašu i samim time bi htio dva sistema na jednoj kanti...
toliko o objašnjenju zašto
zanima me samo hoće li to radit i kako prebacivati iz jednog u drugi...
Hvala

Prouci link koji sam ti dao, tamo bi sve trebalo biti.

Jos uvijek stoji moja sugestija ako ne trebas windowse da kao drugi OS instaliras radije Linux.
  • User
  • Posjetitelj
21.01.2007 | 18:37
Ja sugeriram prodaju PC-a, nabavku iMaca i instaliranje windowsa kao sekundarnog OS-a. Najmanje problema i najmanje muka
23.04.2007 | 06:07
Trebaš imati ili dva Harda, ili sa Acronisovim power directorom pored windowsa, doduše na drugu particiju, instalirati Mac OSX. Ovo ti pišem sa jednog takvog stroja i mogu reći da radi sasvim zadovoljavajuće. Grafička je GeForce 6600 GT, i savršeno radi, sve aplikacije rade tečno. Prema X-Bench-u, po nekim parametrima stari G-5 dobrano tuče. Naravno, nije kao pravi Mac, ali, kada sve zbrojim stroj od nekih 2500,00 Kn radi, svakako puno bolje nego li Vista. Vidim da su neki vrlo neprijateljski nastrojeni prema ljudima koji nemaju novac za PRAVI Mac, no to je isto kao da vozači Mercedesa, traže da nitko drugi ne smije voziti po cestama gdje oni voze. Isključivost nikada nikom nije donijela ništa dobro. Svakako, da imam love na bacanje, obradovao bi svoju dušu pravim Macom, no budući je situacija čist suprotna, sretan sam što se mogu Tigerom služiti i na PC-ju. Naravno ovaj prijelaz na INTELOVU arhitekturu značit će i dostupnost Maca budalašima koji će početi raditi koje kakve viruse i za Maca - pa tako će Mac postati isto ranjiv kao i Windowsi. Sve u svemu -divno iskustvo raditi na Mac-u.
29.04.2007 | 22:21
darko_os je napisao:
Naravno ovaj prijelaz na INTELOVU arhitekturu značit će i dostupnost Maca budalašima koji će početi raditi koje kakve viruse i za Maca - pa tako će Mac postati isto ranjiv kao i Windowsi. Sve u svemu -divno iskustvo raditi na Mac-u.

Oprosti, ali kao osoba koja je pocela s MS DOS 6.2 i Win 3.11, i u medjuvremenu prosla 95/98/Me/2000/XP i x iteracija Linux distribucija, sve na Intelu, moram reci da si sad napisao notornu glupost.

Intel kao platforma nema nikakve veze s virusima. Stvar je prvenstveno do OS-a i arhitekture istog.

Prouci malo proof of concept viruse i wormove na Linuxu, usporedi s onim sto je izaslo do sad za OS X i vidjeti ces, nadam se, poprilicno jasno sto mozes ocekivati kao i sto neces vidjeti, neovisno o pozadini hardverske platforme.

OS X je unixoid, i u biti predstavlja ono sto MS zeli dostici na svoj nacin, a sve zapakirano u celofan apstrakcije. OS X je sto se desktop price savrseno slozio apstrakciju sucelja povrh standardnog unixa da to korisnik niti ne primjecuje. Problema ima, ali drugacije prirode.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 14 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, rusty, VanjusOS, Anonimci (610)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO