Quark i iMac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Quark i iMac

07.02.2007 | 00:25
Quark 6.5 Passport, iMas Coreduo, 2 Gb rame i sve drugo...
...radi čarobno, ali (uvek ima ali)...
Ako izađem iz Quarka, maka samo u Finder, na povratku Quark zavrti šareni kotačić i ne trza. Nema Save, nema quit, ništa osim Forxe quit gdje piše Quark not responding lijepim crvenim slovima.
Već bezbroj godina radim u Quarku i to mi se nije nijada događalo.
Imali itko kakvog iskustva s tim.
07.02.2007 | 16:37
Sigurno ti je aktivirana Unicode Croatian tipkovnica dok si u Quarku. Moraš biti u Roman tipkovnici jer glupi Quark 6 ne podržava unicode. Prebaci na roman i nećeš imati problema.

pozdrav!
slavo
07.02.2007 | 18:48
quark 7 je unicode i UB.
imaš demo na njihovom sajtu - brži je i bolji od 6.5
07.02.2007 | 20:24
Quark 7 je možda na papiru Unicode i možda u nekim drugim jezicima a ne našem, jer kad staviš Croatian unicode tipkovnicu možeš zaboraviti unos bilo čega u Measurements tablicu... Čak ne možeš odabrati da ti printa od npr. 2-5 stranice!!! Strašan bug jer si opet primoran raditi pod Roman tipkovnicom pa opet ništa od Unicoda. Obećali su to popraviti pod 7.0.3 updateom.
07.02.2007 | 21:42
Slavo je napisao:
Quark 7 je možda na papiru Unicode i možda u nekim drugim jezicima a ne našem, jer kad staviš Croatian unicode tipkovnicu možeš zaboraviti unos bilo čega u Measurements tablicu... Čak ne možeš odabrati da ti printa od npr. 2-5 stranice!!! Strašan bug jer si opet primoran raditi pod Roman tipkovnicom pa opet ništa od Unicoda. Obećali su to popraviti pod 7.0.3 updateom.

achm...
aktualna vezija je 7.1 i sve radi najnormalnije...
ne znam kako je bilo sa 7.žilet verzijama, prešaltah se tek na 7.1
07.02.2007 | 22:02
E pa hvala na upozorenju da je update izašao!

Nisam ga dugo koristio zbog ovih bugova pa nisam niti provjeravao da li su šta popravili. Upravo downloadam update pa ćemo vidjeti!
Tnx još jednom!
07.02.2007 | 22:29
wizzy

Daj mi pliz reci jel tebi to zbilja sve radi ok pod Croatian unicode tipkovnicom. Ja sam update napravio na 7.1 i dalje mi ne šljaka sve kako treba. Otvorio sam bezveze dokument nacrtao picture box i probao ga zarotirati za np. 30 stupnjeva. I ništa!!! On stoji nepomičan!

tnx!
07.02.2007 | 23:05
Zahvaljujem.
Stvar rasi.
7.xxx će još malo pričekati
07.02.2007 | 23:12
Slavo je napisao:
wizzy

Daj mi pliz reci jel tebi to zbilja sve radi ok pod Croatian unicode tipkovnicom. Ja sam update napravio na 7.1 i dalje mi ne šljaka sve kako treba. Otvorio sam bezveze dokument nacrtao picture box i probao ga zarotirati za np. 30 stupnjeva. I ništa!!! On stoji nepomičan!

tnx!

malo se poigrah - čini se da je problem ukoliko imaš uključenu i roman tipkovnicu.
probaj u international isključiti roman i ostaviti samo unicode - meni radi...
08.02.2007 | 13:24
Slavo je napisao:
E pa hvala na upozorenju da je update izašao!
Nisam ga dugo koristio zbog ovih bugova pa nisam niti provjeravao da li su šta popravili.

QuarkXPress je najveci softwerski shit u povijesti.
Bogu hvala da odumire i da ga novi val graficara ne podnosi.
08.02.2007 | 17:06
Zvonimir, nemoj počinjati s tim glupostima. Da je Quark najveći softverski šit u povijesti ne bi ga koristile skoro sve svjetske redakcije. Ne tvrdim da su nove verzije dobre, dapače sve nakon 4.11 je krenulo nizbrdo ali 3.32 i 4.11 su najbolji dtp alati svog doba.
Vjeruj mi, radio sam u hrpi velikih redakcija, bio sam i u BBC-ju, Wired-u... i znam na čemu su radili. Dok CS nije izašao Adobe je mogao samo sanjati o dtp tržištu.
08.02.2007 | 19:18
Evo taman sam pokrenuo Passport 6.5...neka stoji u kompu, ali mi kaže da ne može pokrenuti program jer neki Xerces Framework nije instaliran.

Sorry, sve je u redu, trebalo je nešto prethodbo instalirati iz foldera For System.
Pozdravljam ekipu
08.02.2007 | 19:43
Slavo je napisao:
Zvonimir, nemoj počinjati s tim glupostima. Da je Quark najveći softverski šit u povijesti ne bi ga koristile skoro sve svjetske redakcije. Ne tvrdim da su nove verzije dobre, dapače sve nakon 4.11 je krenulo nizbrdo ali 3.32 i 4.11 su najbolji dtp alati svog doba.
Vjeruj mi, radio sam u hrpi velikih redakcija, bio sam i u BBC-ju, Wired-u... i znam na čemu su radili. Dok CS nije izašao Adobe je mogao samo sanjati o dtp tržištu.

potpisujem.
indesign 2 je bio neupotrebljivo smeće, cs-u je falila optimizacija za g5, tek je cs2 postao kvalitetni, potpuno upotrebljivi software. još da cs3 ne zakasni godinu dana, rekao bih da adobe radi dobar posao...

btw, jesi li probao isključiti roman tipkovnicu? isprobah i doma na intelu - radi bez problema...
08.02.2007 | 20:51
Jesam i začudo radi ali pazi kako...
kad sam u Cro unicodeu onda ne radi ali ako se prebacim na US i to napravim onda radi. Vratim se u Cro i onda sve radi kako spada. Ma mislim da moram reinstalirat stroj i pobacat sve Roman hrvatsko što imam na njemu!
Anyway, puno hvala na savjetu!

Pozdrav!
S.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 12 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, rusty, VanjusOS, Anonimci (622)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.21 Seconds

Provided by iJoomla SEO