mac powerbook g3 pismo
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

mac powerbook g3 pismo

01.06.2007 | 07:07
bok,nabavio sam od frenda famozni mac g3 powerbook,pismo,sa cudnim punjacem,i uglavnom frend je rekao da ubacim cd sa OS-om i to je to.znam da sam na mac g3desktop verziji pokusao staviti verziju 10.4.9,u tom stilu, na 2cd-a,i nije islo zbog malo rama,pa sam morao nabaciti verziju 9.2.na pismu mi taj 1. cd od X-tke nece nigdje dalje od loga jabuke.procitao sam da je preporucena verzija za pismo powerbook 10.3.9. verzija,ili panther.znaci li to da samo ta verzija moze ici gore, ili ovisi io ramima,nisam gledao koliko rama imam.inace,hocu pokrenuti desetku jer s njom nema zezanja oko interneta kao na 9.2.
p.s. isto tako pise na stranici \"lowendmac.com/pb2/pismo.shtml\",da se memorija moze prosiriti do 1gb,sto znaci da bi se mogao pokrenuti i pokoji filmic,spot i sl.?I gdje naci memoriju,ide li posebna memorija ili moze bilo koji so dimm??
oprostite na gnjavazi,i thx na rjesenjima....goc
03.06.2007 | 10:18
Mozda je trebalo upgradeati firmware na toj masini prije instalacije OS X-a, to bi trebalo provjeriti. Na njega bi 10.4 trebao ici.
Memorija ti ide PC100 ili PC133 SODIMM. Novu nekog pristojnog kapaciteta kod nas neces naci, ja sam svojevremeno kupio na ebayu.
04.06.2007 | 08:15
hmmm,upgrade?nabavio sam panter-a na 3 cd-a.to je 10.3.9 os,koji je preporucen za pismo,medjutim kad upalim mac,pojavi se ikonica sa smjeskom,pa zatim upitnik sve u istoj ikoni foldera.ubacim 1.cd pantera,pojavi se logo crna jabuka,i ispod nje krug od crtica,zatim izbaci tekst treba napraviti restart kompa i to na 5 jezika.frend kaze da je baterija,ona koja se nalazi uz dvd rom,u biti 4 male baterijice kao sto su na maticnoj,spojene zajedno,i spojene na plocu.sto mislite?sto da napravim,kako napraviti taj upgrade?molim vas pomozite,i da imam plocicu sa 100mb rama....
04.06.2007 | 08:24
hvala ribo,kolika je cijena na e-bay-u,i da li se uopce isplati bacati u njega recimo,512mb?cujem da je kod mac-a najvaznija memorija...hvala ti jos jednom...
04.06.2007 | 19:39
Hmm, dobijas kernel panic kada pri pokusaju boota sa instalacijskog CD-a...jesi li siguran da instaalcija koju imas je Retail verzija, dakle ne neki komplet CD-ova koji je stigao uz neku masinu?
Baterija? Baterija ne bi prouzrocila ovo, eventualno ga ne bi mogao ukljuciti zbog slabe baterije. Pokusaj naci drugu instalaciju ili se javi ako te put nanese u Rijeku.
Ako mislis koristiti OS X, memorija se svakako isplati, ja sam tada platio oko 45 USD modul od 512 MB, sad je u clamshell iBooku koji vrti 10.3.9.
04.06.2007 | 20:55
nisam siguran,znam samo da imam 3cd-a presnimljena sa mac os panter.
2.ubacio sam os 9.2 koji mi je radio na stolnom g3 mac-u.kaze ukucaj mac-boot,ukucam,pojavi se zuti ekran terminal.sa ls mi sve izlista,sto dalje?mislio sam nabaciti 9.2 pa ga dic na 10.3.9
neznam sto mislis?ja sam iz siska,i jedini koji ovdje kuzi mac ove i trci po seminarima za njih je ziko,lik opsjednut mac-ovima,on me i uvukao u ovo...
05.06.2007 | 05:39
mac-boot? To se treba upisati samo ako si u Open Firmware promptu (\"BIOS\" na Macu).
Sto se dogodi ako stavis 9.2 instalaciju unutra i drzis tipku C (provjeri, mislim da se tako boota sa CD-a)?
05.06.2007 | 16:28
nista,bas nista,ako ne drzim pritisnutu tipku C onda dolazi poruka utipkaj mac-boot,ili shutdown,ako ukucam mac-boot,baca me u taj bios-zuti ekran konzolaskog tipa.ako ubacim mac os 10.3.9 s tipkom C nista,bez tipke C pokrece logo jabuke,pocnu one crtice ispod loga raditi,i izbaci poruku za restart.btw,provjerio sam bateriju,baterija velika je ispravna,napunio sam ju neki dan i jos drzi,a ona mala baterija, kao za bios je takodjer ispravna frend ju je provjerio sa instrumentom.mislim sve radi,kad ga upalis pojavi se ikona i u njoj 2 manje ikone koje se naizmjence pokazuju,jedna je upitnik,a druga ono malo nasmijeseno lice.prijedlog??
06.06.2007 | 20:50
Sto je prije bilo instalirano na tom laptopu? Da nije netko instalirao linux ili nesto slicno? Sto se dogodi kada pokusas bootati sa OS 9 instalacije? Pokusaj nabaviti neku drugu instalaciju OS-a pa bootati s nje.
Moguce da je i hard disk neispravan unutra.

Ima li kakav dodatni memorijski modul unutra? Takve stvari su izto znale raditi probleme...
10.06.2007 | 08:45
kad izvadim tipkovnicu imam memorijski modul pc100,a sa donje strane ploce na kojoj je procesor je jos jedan modul.kad ucitavam os 9.2.HR napise poruku upis mac-boot ili mac-shutdown,za instaliranje ili gasenje racunala.utipkam mac-boot,pojavi se zuti ekran,i kao u linux konzoli znak shella,i poruka ok,stisnem enter,ponovno ok,utipkam ls,izlista sve zivo,kao popis,i opet poruka ok,iznad te konzole je firmware,bla bla nesto.frend kaze da bih trebao update-ati firmware,ali neznam kako,skinuo sam sa mac-ove stranice ali posto imam windowse s tim file-om nis nemogu,ako ga snimim na cd pismo ne reagira na taj cd.osjecam se glupo,imam laptop ispravan,i nemogu snjim nista,a platio sam ga.uhhh!!pomoc...molim vas...
10.06.2007 | 23:07
Oh, čini se da moraš resetirati open firmware, baci oko ovdje:
docs.info.apple.com/article.html?artnum=42642
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 15 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, rusty, ZeljkoB, Anonimci (525)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO